Αντιδράσεις για την «μαύρη» Κλεοπάτρα στο Netflix

Μεγάλες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει μετά την επιλογή της μαύρης ηθοποιού Αντελ Τζέιμς ως Κλεοπάτρα στην νέα παραγωγή του Netflix.

Αντιδράσεις για την «μαύρη» Κλεοπάτρα στο Netflix

Το «Queen Cleopatra» αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στο Netflix στις 10 Μαΐου. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν η Αντέλ Τζέιμς, ο Κρεγκ Ράσελ και η Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, της οποίας παραγωγή αποτελεί το ντοκιμαντέρ. Η πλατφόρμα δέχτηκε μήνυση για παραβίαση της νομοθεσίας από τα μέσα ενημέρωσης της Αιγύπτου, ως αποτέλεσμα των τεράστιων αντιδράσεων που έχουν ξεσπάσει για την επιλογή της νεαρής μαύρης ηθοποιού Αντέλ Τζέιμς στον ρόλο της Κλεοπάτρας.

Πολλοί είναι οι Αιγύπτιοι οι οποίοι αντιδρούν στην παραπάνω επιλογή τονίζοντας ότι η Κλεοπάτρα δεν μπορεί να είναι μαύρη, αφού είναι Ελληνίδα

Ο γνωστός αρχαιολόγος, Ζαχί Χαγουάς, συμφώνησε μαζί τους αφού δήλωσε επί του θέματος πως: «Όλα αυτά είναι εντελώς ψεύτικα. Η Κλεοπάτρα ήταν Ελληνίδα, δηλαδή ανοιχτόχρωμη, όχι μαύρη». Εξήγησε μάλιστα, πως οι μόνοι ηγεμόνες της Αιγύπτου που ήταν γνωστό ότι ήταν μαύροι ήταν οι Κουσίτες βασιλιάδες της 25ης Δυναστείας».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v