Το Release Athens συναντά το SNF Nostos και τα αυτιά μας τρελάθηκαν

Reggae, pop, drill (hip hop), indie, post punk. Πόσα μουσικά είδη χωρούν σε ένα φεστιβάλ; Πολλά είναι η απάντηση, στο μοναδικό Release Athens x SNF Nostos.

Το Release Athens συναντά το SNF Nostos και τα αυτιά μας τρελάθηκαν

Η φετινή συναυλιακή χρονιά είναι κάτι παραπάνω από πλούσια και μια συνεργασία που έπεται κρατά τις προσδοκίες μας πολύ ψηλά. Το 2023, το Release Athens και το SNF Nostos του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ενώνουν τις δυνάμεις τους, παρουσιάζοντας τρεις σπουδαίες φεστιβαλικές ημέρες σε δύο σκηνές.

Το Release Athens X SNF Nostos θα λάβει χώρο στις 20, 21 και 23 Ιουνίου, και φέρνει μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας και ελληνικής σκηνής σε δύο stages, στην Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, και σου δίνει την ευκαιρία να ζήσεις ένα συναρπαστικό συναυλιακό τριήμερο που αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Release Athens 2023.

Όσον αφορά τα είδη που θα ακουστούν από τις δύο σκηνές, όρεξη να έχεις να ανοίξεις τα αυτιά σου και να δεχτείς πάσης φύσεως μελωδίες: Reggae, pop, drill (hip hop), indie, post punk, ο κατάλογος δεν έχει τέλος.

Την Τρίτη 20 Ιουνίου την αρχή κάνει στην Πλατεία Νερού η ισπανίδα superstar, Rosalía ενώ στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) θα εμφανιστεί το πιο «καυτό» όνομα του βρετανικού hip hop, ο Central Cee.

Μαζί τους, σαματά θα κάνουν τρία σπουδαία ονόματα της σύγχρονης urban μουσικής: Η Tinashe (Πλατεία Νερού), μια από τις πιο ξεχωριστές προσωπικότητες του R&B / hip-hop, η Ayra Starr (Πλατεία Νερού), ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της μαύρης μουσικής και η IAMDDB (Ξέφωτο ΚΠΙΣΝ), μια από τις πλέον ανερχόμενες παρουσίες στον χώρο της hip-hop / trap και neo soul.

Εισιτήρια εδώ

Tην Τετάρτη 21 Ιουνίου, στην Πλατεία Νερού, headliner θα είναι το πάντοτε ανήσυχο ντουέτο των Röyksopp, με επιρροές που ξεκινούν από τον Giorgio Moroder και τον Vangelis και φτάνουν μέχρι τους Pink Floyd και τους Kraftwerk. Μαζί τους οι M83, το σχήμα του ιδιοφυή Anthony Gonzalez, υπεύθυνοι για μερικές από τις πιο σπουδαίες στιγμές της indie/electro/dreampop των τελευταίων δύο δεκαετιών.

Την ίδια στιγμή το Ξέφωτο, υποδέχεται δύο πολύ σημαντικά ονόματα της World Reggae. Οι Dub Inc, μια από τις σπουδαιότερες και πιο επιτυχημένες μπάντες της σκηνής, επιστρέφουν στη χώρα την οποία θεωρούν δεύτερο σπίτι τους, ενώ οι θρυλικοί Groundation θα γιορτάσουν την 20ή επέτειο του εμβληματικού “Hebron Gate”.

Εισιτήρια για τις 21 Ιουνίου εδώ

Την Παρασκευή 23 Ιουνίου, το φεστιβάλ υποδέχεται σπουδαία ονόματα που έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην post punk και τη rock μουσική. Η θρυλική Siouxsie, επιστρέφει μετά από 15 χρόνια και ανεβαίνει στη σκηνή της Πλατείας Νερού για να μας υπενθυμίσει γιατί θεωρείται μια από τις πιο επιδραστικές καλλιτέχνιδες των τελευταίων δεκαετιών. Μαζί της, η σπουδαία μπάντα του Λίβερπουλ, οι μυθικοί Echo & The Bunnymen, και οι Ladytron, κορυφαίοι εκπρόσωποι της electro-pop σκηνής των είκοσι τελευταίων χρόνων.

Headliner στο Ξέφωτο εκείνη την μέρα θα είναι οι Interpol, το συγκρότημα που στις αρχές των 00s συντάραξε τη σκηνή της Νέας Υόρκης αλλά και ολόκληρο τον μουσικό κόσμο, επαναφέροντας τον ήχο του post punk και δίνοντάς του μια σύγχρονη διάσταση. Στην ίδια σκηνή, θα ανέβει ένα από τα πιο συναρπαστικά post punk συγκροτήματα των ημερών μας, οι σουήδοι Viagra Boys, αλλά και οι The Haunted Youth, μια από τις πλέον ανερχόμενες μπάντες της Ευρωπαϊκής indie-pop-rock.

Εισιτήρια για τις 23 Ιουνίου εδώ

Σημείωσε πως οι εμφανίσεις των εκάστοτε 2 headliners (στην Πλατεία Νερού και το Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ) δε θα συμπίπτουν, ενώ θα εξασφαλίζεται επαρκής χρόνος μετάβασης από το ένα stage στο άλλο για να προλάβεις να ζήσεις την όλη εμπειρία όπως πρέπει.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v