Πού θα φας μαγειρίτσα στην Αθήνα

Το παραδοσιακό έδεσμα της Ανάστασης δεν τρώγεται μόνο στο σπίτι. Σου βρήκαμε τις αθηναϊκές διευθύνσεις που φτιάχνουν θεσπέσια μαγειρίτσα.

Πού θα φας μαγειρίτσα στην Αθήνα

Υπάρχουν αυτοί που τη λατρεύουν, κι εκείνοι που ούτε να την μυρίσουν. Αν ανήκεις στην πρώτη, μερακλίδικη ομάδα, αλλά έχεις καλύτερα πράγματα να κάνεις το πασχαλινό τετραήμερο από το να κάθεσαι να μαγειρεύεις, πιάσε τραπεζάκι για μαγειρίτσα το βράδυ του Σαββάτου σε ένα από τα παρακάτω στέκια, και θα μας θυμηθείς.

Το Βραστό
Ρόδων 3, Χαλάνδρι, τηλ.: 21 0681 3776

Το ιστορικό στέκι του Χαλανδρίου που κοντεύει να κλείσει μισό αιώνα ζωής, φτιάχνει το Μεγάλο Σάββατο μια μαγειρίτσα ποίημα χωρίς έντερα, με συκωταριά, αυγολέμονο, άνηθο, και μαρούλι. Στις υπόλοιπες σπεσιαλιτέ του περιλαμβάνονται μαγειρευτά να γλείφεις τα δάχτυλά σου, σαν τα μοσχαρίσια μάγουλα σιγομαγειρεμένα σε Αγιωργίτικο κρασί και τον κρασάτο κόκορα με λευκό Σαββατιανό κρασί, φρέσκια ντομάτα και μυρωδικά. Έχει και μια αυλίτσα χάρμα οφθαλμών, αν ο καιρός μας κάνει την χάρη. Λογαριασμός με κρασί στο τέλος, στα 17-20€ το άτομο.

Κούβελος
Γενναίου Κολοκοτρώνη 66, Κουκάκι, τηλ. 211 4052418

Μιλώντας για αυλές, η χαλικόστρωτη αυλίτσα του Κούβελου είναι φουλ ζεστή και σκεπαστή, για να μην έχεις να αγχώνεσαι για τον καιρό. Η μαγειρίτσα εδώ φτιάχνεται κάθε χρόνο με συκωταριά από αρνάκι γάλακτος από την φάρμα Γκαραβέλα στην Αγχίαλο, μαρούλι, άνηθο και λεμονοθύμαρο. Στο υπόλοιπο μενού, ξεχωρίζουν το μπιφτέκι νεροβούβαλου, το χουνκιάρ μπεγεντί, η καπνιστή μελιτζάνα με τριμμένη φέτα και σκορδόλαδο, τα χειροποίητα ντολμαδάκια και οι κολοκυθοκεφτέδες με φέτα και πεκορίνο Αμφιλοχίας. Μαζί με κρασί, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 20-25€ το άτομο.

Φιλίππου
Ξενοκράτους 19, Κολωνάκι, τηλ.: 210 7216390

Μια από τις αγαπημένες μας value for money διευθύνσεις στο Κολωνάκι, το παραδοσιακό μαγειρείο Φιλίππου κλείνει φέτος έναν αιώνα ζωής, κι αν δεν το τιμήσεις τώρα, πότε; Η μαγειρίτσα που φτιάχνουν το Μεγάλο Σάββατο είναι παραδοσιακή, με ρύζι, μαρούλι, φρέσκο κρεμμυδάκι, συκωταριά και αυγολέμονο, ενώ στο υπόλοιπο μενού περιλαμβάνονται νοστιμιές όπως το αρνάκι λαδορίγανη, οι αγκινάρες α λα πολίτα, τα κυμινάτα σουτζουκάκια και το λεμονάτο χοιρινό. Μαζί με κρασί ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 17€ περίπου κατ’ άτομο.

Γιουβετσάκια
Ιθώμης 20, Άνω Γλυφάδα, τηλ: 2109648081

Παραδοσιακό ταβερνάκι με τα όλα του, και με ιδιαίτερη αγάπη στις προσεγμένες πρώτες ύλες που καταφτάνουν εδώ από κάθε γωνιά της Ελλάδας, τα Γιουβετσάκια φτιάχνουν το Μεγάλο Σάββατο μια εξαιρετική μαγειρίτσα με συκωταριά και αντεριά από αρνάκι Ελασσόνας, ψιλοκομμένο μαρούλι, άνηθο, μάραθο, φρέσκο κρεμμυδάκι και αυγολέμονο. Κατά τα λοιπά, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να χάσεις το αρνάκι στον φούρνο με πατάτες, τα αμπελοντολμαδάκια αυγολέμονο με φρέσκο κιμά, τις μελιτζάνες Λακωνίας στον φούρνο με φέτα Ηπείρου και το χοιρινό στη λαδόκολλα. Με κρασί από τη Νεμέα ή ελληνικές μπύρες από μικροζυθοποιίες, ο λογαριασμός θα κυμανθεί στα 17€ το άτομο.

Μάνη Μάνη
Φαλήρου 10, Μακρυγιάννη, τηλ.: 210 9218180

Το αγαπημένο μας μανιάτικο εστιατόριο στη σκιά της Ακρόπολης, έχει ετοιμάσει για το βράδυ της Ανάστασης ένα σετ μενού που περιλαμβάνει κόκκινο αυγό, πράσινη σαλάτα με ξινόμηλο, τυρί μαστίχας, φινόκιο, καραμαλωμένα φουντούκια και σάλτσα εσπεριδοειδών, μαγειρίτσα με σέσκουλα, καυκαλήθρες και μυρώνια, και πορτοκαλόπιτα με παστέλι ηλιόσπορων, κρέμα λευκής σοκολάτας με πορτοκάλι, πουρέ πορτοκαλιού, γλυκό πορτοκάλι και παγωτό βανίλια. Η τιμή του είναι στα 30€ το άτομο.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v