ΒMW: Νέο head-up display με προβολή σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ

Το νέο head-up display της BMW ονομάζεται BMW Panoramic Vision και θα αρχίσει να παράγεται με τα πρώτα μοντέλα της NEUE KLASSE.

ΒMW: Νέο head-up display με προβολή σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ

Η μάρκα αναπτύσσει επί του παρόντος μια εντελώς νέα τεχνολογική πλατφόρμα για τη NEUE KLASSE, το όνομα της οποίας παραπέμπει στα πρωτοποριακά μοντέλα της εταιρείας της δεκαετίας του 1960. Η εν λόγω πλατφόρμα θα θέσει νέα πρότυπα στην ψηφιοποίηση, την βιωσιμότητα και τον σχεδιασμό για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Το νέο head-up display, με προβολή σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ, δημιουργεί μια μοναδική επιφάνεια αλληλεπίδρασης και πληροφόρησης για όλους τους επιβάτες.

Καινοτόμα τεχνολογία

Για πρώτη φορά η καινοτόμα τεχνολογία επιτρέπει την προβολή σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ με τις οθόνες να είναι ορατές για όλους τους επιβάτες. Προβάλλει πληροφορίες που σχετίζονται με τον οδηγό και τους επιβάτες με μεγαλύτερη ένταση φωτός και αντίθεση σε μια σκουρόχρωμη περιοχή που βρίσκεται στο κάτω άκρο του παρμπρίζ.

Αυτό δημιουργεί μια εξαιρετικά ευκρινή εικόνα που είναι πάντα ορατή σε όλο το πλάτος του παρμπρίζ. Οι πληροφορίες που σχετίζονται με την κατάσταση οδήγησης είναι πάντα διαθέσιμες στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή.

Οδηγοκεντρική προσέγγιση

Αντιπροσωπεύει με συνέπεια την οδηγοκεντρική προσέγγιση της μάρκας στο νέο σύστημα ελέγχου iDrive.

Συνεχίζει να αναπτύσσει με συνέπεια την ολοκληρωμένη φιλοσοφία λειτουργίας iDrive με το Panoramic Vision. Η εταιρεία παρουσίασε το επαναστατικό όχημα i Vision Dee στην Έκθεση Καταναλωτικών Ηλεκτρονικών Προϊόντων (CES) στο Λας Βέγκας στις αρχές της χρονιάς. Αυτό παρουσιάζει πώς ένα διευρυμένο head-up display μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί στο μέλλον για τον σχεδιασμό του ελέγχου της οθόνης και για μια καθηλωτική εμπειρία χρήστη. Η σχεδιαστική μελέτη καταδεικνύει το πάντρεμα της πραγματικότητας και του εικονικού κόσμου, μετατρέποντας το παρμπρίζ σε επιφάνεια προβολής. Η τεχνολογία αυτή γίνεται πλέον πραγματικότητα ως έκδοση ευρείας παραγωγής, με τη μορφή του Panoramic Vision.

Στην έκθεση IAA Mobility 2023 στο Μόναχο, το BMW Group θα παρουσιάσει τα επόμενα βήματα και νέες λεπτομέρειες στο δρόμο προς τη NEUE KLASSE.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v