Τεχνολογικός κόμβος της Audi για την ανάπτυξη μπαταριών

Η Audi επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην ανάπτυξη μπαταριών και συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας υψηλής τάσης.

Τεχνολογικός κόμβος της Audi για την ανάπτυξη μπαταριών

Πρόκειται για το επόμενο βήμα στη στρατηγική Vorsprung 2030 της μάρκας, για την ηλεκτροκίνηση. Ως Κέντρο Αριστείας των νέων δραστηριοτήτων, η εταιρεία επέλεξε το Neckarsulm, στη Γερμανία όπου επεκτείνονται οι εγκαταστάσεις.

Πλήρης γκάμα μπαταριών

Παράλληλα, έχει ήδη ξεκινήσει μετεκπαίδευση μέρους του εργατικού δυναμικού στις νέες τεχνολογίες. Η μάρκα κατασκεύαζε ήδη μπαταρίες υψηλής τάσης για plug-in υβριδικά οχήματα (PHEV) στο Neckarsulm. Πλέον, στο συγκεκριμένο εργοστάσιο, από το 2023, παράγει πλήρη γκάμα μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η μάρκα δίνει έμπρακτα έμφαση στις τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης για το μέλλον. Παράλληλα, υπογραμμίζει τη σημασία που έχει το Neckarsulm, ιστορικός τόπος κατασκευής για τη μάρκα, στα μελλοντικά σχέδια της εταιρείας, μετά τη λήξη παραγωγής κινητήρων εσωτερικής καύσης.

Κέντρο τεχνικής ανάπτυξης

Στο πλαίσιο της επέκτασης των εγκαταστάσεων, στο Neckarsulm κατασκευάστηκαν επίσης ένα κτίριο πολλαπλών λειτουργιών για το Κέντρο τεχνικής ανάπτυξης και ένα νέο βαφείο, έως το 2025. Στο Neckarsulm υπάρχει ήδη δυνατότητα μικτής παραγωγής (θερμικών και ηλεκτρικών μοντέλων) ενώ στο όχι μακρινό μέλλον από τη γραμμή παραγωγής θα βγαίνουν αποκλειστικά ηλεκτρικά μοντέλα, χωρίς την ανάγκη σημαντικής μετατροπής της.

Με την παραγωγή των plug-in υβριδικών και των mild hybrid εκδόσεων των μοντέλων A6, A7 και A8, οι γραμμές παραγωγής στο Neckarsulm θεωρούνται εξηλεκτρισμένες, ήδη σήμερα. Το e-tron GT – η αιχμή του δόρατος στην πορεία της μάρκας προς το ηλεκτρικό μέλλον – θα συνεχίσει να κατασκευάζεται στο κοντινό εργοστάσιο του Böllinger Höfe.

Με τη στρατηγική της Vorsprung 2030, η Audi έχει ανακοινώσει ότι από το 2026, τα νέα μοντέλα που θα παρουσιάζει στην παγκόσμια αγορά θα είναι αποκλειστικά ηλεκτρικά. Η μάρκα θα σταματήσει σταδιακά την παραγωγή κινητήρων εσωτερικής καύσης έως το 2033.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v