Ανεβάζει στροφές η Cupra

Η εταιρεία επεκτείνεται σε περισσότερες χώρες, έχοντας ανοίξει φέτος παραρτήματα σε Βερολίνο, Μαδρίτη, Μάντσεστερ και Παρίσι.

Ανεβάζει στροφές η Cupra

Η Cupra, φιλοδοξεί να είναι μία από τις 100 καλύτερες παγκόσμιες μάρκες έως το 2030. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, θα υποστηριχθεί από τους έξι μοχλούς της για μελλοντική ανάπτυξη. Αυτοί οι μοχλοί περιλαμβάνουν την παγκοσμιοποίηση της μάρκας.

Μόνο φέτος, η μάρκα σχεδιάζει να ανοίξει νέα City Garages στο Βερολίνο, τη Μαδρίτη, το Μάντσεστερ και το Παρίσι. Ως μέρος της φιλοδοξίας της να γίνει μια πραγματικά παγκόσμια μάρκα, αναλύει αυτήν τη στιγμή την είσοδο της στη Βόρεια Αμερική.

Cupra Masters

Δοκιμάζει τη μάρκα με πιθανούς πελάτες και τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι υποσχόμενα και θετικά. Επιπλέον, θα προσθέσει 500 νέους Cupra Masters το 2023, ανεβάζοντας το σύνολο τους σε 2.000.

Η μάρκα προετοιμάζεται επί του παρόντος για τη μεγαλύτερη επιθετική προϊοντική πολιτική της, η οποία θα ξεκινήσει το 2024 με την κυκλοφορία των Tavascan και Terramar, τα οποία θα ακολουθήσει το UrbanRebel το 2025. Αυτά τα νέα μοντέλα θα επιτρέψουν στη μάρκα να εισέλθει σε νέες κατηγορίες και αγορές και να επιτύχει τον μεσοπρόθεσμο στόχο της των 500.000 αυτοκινήτων ετησίως.

Η Cupra συνεργάζεται με τη superstar της μουσικής Rosalia

Στον αγώνα El Clasico στο Camp Nou, οι φίλαθλοι στο στάδιο και σε όλο τον κόσμο πήραν ένα πρώτο μήνυμα ότι κάτι θα συνέβαινε σχετικά με το τραγούδι της Rosalía «Abcdefg».

Η Rosalía γεννήθηκε μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από τα κεντρικά γραφεία της Cupra στο Sant Esteve Sesrovires και η μουσική και η δημόσια προσωπικότητά της αποδεικνύουν μια βαθιά σύνδεση με την καταγωγή της και την πολιτιστική της κληρονομιά. Η ίδια δήλωσε στο περιοδικό Rolling Stone ότι «Η κουλτούρα μου, οι ρίζες μου, η κληρονομιά μου, με κάνουν να νιώθω πάντα περήφανη».

Το 2022, κυκλοφόρησε το άλμπουμ της ορόσημο και βραβευμένο με Grammy, MOTOMAMI, το οποίο η ίδια έγραψε, ηχογράφησε και έκανε την παραγωγή του. Έκανε το ντεμπούτο του στην κορυφή του Παγκόσμιοu Chart Album του Spotify (το πρώτο για Ισπανό καλλιτέχνη) και είχε το ισχυρότερο ντεμπούτο στο Billboard chart από οποιοδήποτε Latin άλμπουμ του 2022.

Αντισυμβατική προοπτική

Ένα από τα πιο viral τραγούδια του MOTOMAMI είναι το κομμάτι Abcdefg, όπου η Rosalía δημιούργησε το δικό της αλφάβητο. Τώρα, αυτό το αλφάβητο μπορεί να αποκτήσει μια εντελώς νέα, αντισυμβατική, προοπτική.

Η Cupra είναι μια αντισυμβατική μάρκα, που συνδυάζει το συναίσθημα, την ηλεκτροκίνηση και τις επιδόσεις, για να εμπνεύσει τον κόσμο από την Βαρκελώνη. Λανσαρίστηκε ως ανεξάρτητη μάρκα το 2018, έχει την εταιρική της έδρα και το εργαστήριο των αγωνιστικών της αυτοκινήτων στο Martorell (Βαρκελώνη), καθώς και ένα δίκτυο εξειδικευμένων σημείων πώλησης σε όλο τον κόσμο.

Το 2021, η μάρκα διατήρησε την ανοδική της πορεία, τριπλασιάζοντας τις πωλήσεις της με 80.000 πωληθέντα οχήματα, βασισμένη στην επιτυχία του Formentor. Η μάρκα αποδεικνύει ότι ο εξηλεκτρισμός και το sportiness συνδυάζονται τέλεια και το 2022 επέκτεινε την γκάμα του Born, του πρώτου 100% ηλεκτρικού μοντέλου της, με επιπλέον επιλογές μπαταρίας, καθώς και με τις πιο δυνατές εκδόσεις e-Boost. Παρουσιάστηκε επίσης μια συλλεκτική έκδοση περιορισμένης παραγωγής του Formentor VZ5.

Προϊοντική επίθεση

Το Tavascan, το δεύτερο πλήρως ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας καθώς και το Terramar, το εξηλεκτρισμένο σπορ SUV που αποτίει φόρο τιμής στην πίστα Terramar όπου όλα ξεκίνησαν για την μάρκα, θα λανσαριστούν το 2024, ενώ το 2025 θα ακολουθήσει το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης της μάρκας, εμπνευσμένο από το UrbanRebel concept.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v