Η μετάβαση της Volkswagen στην ηλεκτροκίνηση

Η Volkswagen θα παράγει μόνο ηλεκτρικά οχήματα στην Ευρώπη από το 2033.

Η μετάβαση της Volkswagen στην ηλεκτροκίνηση

Μέχρι το 2030, τα πλήρως ηλεκτρικά οχήματα θα αντιπροσωπεύουν τουλάχιστον το 70% των πωλήσεων της μάρκας στην Ευρώπη. Στις ΗΠΑ και την Κίνα, η εταιρεία στοχεύει σε μερίδιο ηλεκτρικών οχημάτων άνω του 50% για την ίδια περίοδο. Πρόκειται να λανσάρει δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2026.

Η οικογένεια μοντέλων ID. είναι επίσης πρωτοπόρος όσον αφορά την ενσωμάτωση λογισμικού με βάση την ψηφιακή εμπειρία των οδηγών. Η φίρμα παρέχει συνεχώς στους ιδιοκτήτες μοντέλων ID. "over the air" ενημερώσεις στο λογισμικό των αυτοκινήτων. Αυτό διασφαλίζει ότι το όχημα είναι πάντα ενημερωμένο σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του και ότι βελτιώνεται συνεχώς με νέες λειτουργίες.

Η πλατφόρμα Modular Electric Drive (MEB) είναι ο πιο κρίσιμος παράγοντας για την ταχεία μετάβαση προς την ηλεκτρική κινητικότητα, στο πλαίσιο του στρατηγικού προγράμματος ACCELERATE της μάρκας. Σχεδιασμένη ειδικά για το σύστημα ηλεκτρικής κίνησης της Volkswagen, αυτή η αρχιτεκτονική του οχήματος προσφέρει μεγάλες αυτονομίες, άφθονο εσωτερικό χώρο και δυνατότητα για ενημερώσεις λογισμικού "over-the-air". Η πλατφόρμα MEB χρησιμεύει ως βάση για όλα τα πλήρως ηλεκτρικά και πλήρως δικτυωμένα οχήματα της οικογένειας ID.

Με τη σταθερή εστίαση σε αμιγώς ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και την ικανότητα να χρησιμοποιείται σε οχήματα σε ολόκληρο τον Όμιλο Volkswagen, η πλατφόρμα MEB δημιουργεί τεράστιες οικονομίες κλίμακας, μειώνει το κόστος της ηλεκτρικής κινητικότητας και επιταχύνει τη μετάβαση προς ένα ουδέτερο αποτύπωμα ως προς τις εκπομπές άνθρακα. Χάρη στην εξελιγμένη σχεδίασή της, η πλατφόρμα MEB είναι επίσης ειδικά προσαρμοσμένη για γρήγορη και αποτελεσματική παραγωγή. Αυτό επιτρέπει τη δημιουργία εκτεταμένων οικονομιών κλίμακας, που καθιστούν τα ηλεκτρικά οχήματα λιγότερο ακριβά και επομένως πιο προσιτά σε μεγαλύτερο αριθμό αγοραστών.

Η εταιρεία Volkswagen Passenger Cars είναι παρούσα σε περισσότερες από 150 αγορές παγκοσμίως και παράγει οχήματα σε περισσότερες από 30 σημεία σε 13 χώρες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v