Έρχονται τρία νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Cupra

Μέχρι το 2025, η Cupra, θα έχει εισέλθει σε μία νέα εποχή με τρία νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα, τα Terramar, Tavascan και UrbanRebel. Επίσης, θα ανανεώσει την τρέχουσα γκάμα της.

Έρχονται τρία νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα της Cupra

Η αντισυμβατική μάρκα Cupra, λανσαρίστηκε το 2018 με τη φιλοδοξία να εφεύρει εκ νέου το σύγχρονο σπορ πνεύμα, από λίγους πιστούς που ήθελαν να αμφισβητήσουν το status quo.

Το πρώτο αυτοκίνητο που ενσάρκωσε τη φιλοδοξία και τον χαρακτήρα της μάρκας ήταν το Cupra Ateca. Ένα μοναδικό μοντέλο στην κατηγορία του.

Δύο χρόνια αργότερα, η μάρκα λάνσαρε τον βασιλιά των Leon, το Cupra Leon. Ήταν το πρώτο μοντέλο της μάρκας με μια εκτεταμένη γκάμα ισχυρών κινητήρων και το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της μάρκας, χάρη στον υψηλής απόδοσης plug-in υβριδικό κινητήρα του.

Ακολούθησε το πρώτο αποκλειστικά φτιαγμένο για την μάρκα μοντέλο, το Formentor. Πρόκειται για ένα Crossover SUV που γνωρίζει τεράστια επιτυχία και αυτή τη στιγμή είναι το μοντέλο με τις περισσότερες πωλήσεις της εταιρείας.

100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Έπειτα ήρθε το Born. Το πρώτο 100% ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που συνδυάζει την ηλεκτροκίνηση με τις επιδόσεις και την οδηγική ευχαρίστηση.

Το Cupra Terramar ειναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο SUV της μάρκας. Η τεχνολογία Plug-in hybrid έχει δείξει ότι ο εξηλεκτρισμός είναι μέρος του DNA της μαρκας και η γκάμα των οχημάτων που επωφελούνται από την τεχνολογία έχει αυξηθεί ώστε να περικλείει ένα μεγάλο μέρος της γκάμας της μάρκας. 

Μέχρι το 2024 η γκάμα των plug-in hybrid μοντέλων θα περιλαμβάνει ακόμη περισσότερες επιλογές με μεγαλύτερη αυτονομία.

Στην γκάμα προστίθεται το Terramar, ένα σπορ SUV που αποτίει φόρο τιμής στην Terramar (Sitges) συνδυάζοντας τολμηρές αναλογίες με εντυπωσιακό σχεδιασμό. Αυτό το γεμάτο συναίσθημα, σπορ και εξηλεκτρισμένο SUV θα εντάξει την εταιρεία στην κορυφαία αγορά της κατηγορίας των SUV, της ταχύτερα αναπτυσσόμενης κατηγορίας στην Ευρώπη. Θα παράγεται στην Ουγγαρία, στο εργοστάσιο Györ της Audi.

Το Terramar θα είναι διαθέσιμο με εκδόσεις κινητήρων ICE καθώς και με μία νέα γενιά κινητήρων plug-in hybrid που θα προσφέρουν περίπου 100 χλμ. σε πλήρως ηλεκτρική λειτουργία.

Η σειρά e-HYBRID εστιάζει στις επιδόσεις και τον σύγχρονο σπορ χαρακτήρα και αποτελεί μέρος ενός μεγαλύτερου ταξιδιού καθώς η CUPRA εκπληρώνει την επανάσταση του εξηλεκτρισμού.

Το επόμενο στάδιο του ταξιδιού είναι το Tavascan. Το αυτοκίνητο ενσωματώνει το όραμα εξηλεκτρισμού της μάρκας και θα παραμείνει πιστό στο πρωτότυπο αυτοκίνητο του 2019. Ορισμένα σχεδιαστικά στοιχεία υπονοούνται έντονα στο Tavascan Extreme E Concept 2021. Θα λανσαριστεί το 2024.

Aστικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο

Το 2025 η μάρκα θα φέρει στην αγορά το UrbanRebe, το αστικό της ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Το προσθιοκίνητο Urban Electric Car χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MEB Small του Ομίλου Volkswagen για να προσφέρει ένα αστικό όχημα υψηλών επιδόσεων γεμάτο συναίσθημα.

Το αυτοκίνητο με μήκος 4.03 μ. είναι ο ήρωας της βιωσιμότητας, ενσωματώνοντας προηγμένα ανακυκλωμένα πολυμερή και υλικά βιολογικής βάσης για να ξεπεράσει τα όρια του εφικτού και να προσφέρει ένα όχημα με μεγαλύτερη περιβαλλοντική συνείδηση.

Συνδυάζοντας προσεγγίσεις κατασκευής 3D printed και 3D knitted με παραμετρικό σχεδιασμό για βελτίωση της απόδοσης και της αντίληψης αξίας.

Η ελαφριά σχεδίαση τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό βοηθά τον ηλεκτροκινητήρα των 226 ίππων και τη μπαταρία του οχήματος να ωθήσουν το Urban Electric Car στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,9 ΄΄ και να του προσφέρει αυτονομία έως και 440 χλμ.

Σχεδιασμένο και αναπτυγμένο στη Βαρκελώνη, το UrbanRebel θα κυκλοφορήσει το 2025.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v