Ολοκαίνουργιο μικρό, ηλεκτρικό μοντέλο της VW σε λογική τιμή

Το ID. 2all concept carείναι το νέο προσιτό, αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της VW, με αυτονομία έως 450 χιλιόμετρα.

Ολοκαίνουργιο μικρό, ηλεκτρικό μοντέλο της VW σε λογική τιμή

Η Volkswagen, έδωσε μια πρώτη γεύση από το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο όπως ανακοίνωσε θα έχει και λογική τιμή. Εκτιμά ότι θα κοστίζει λιγότερο από 25.000 ευρώ. Ο λόγος για το ID. 2all concept car.

Ανακοινώθηκαν τα πρώτα στοιχεία της νέας πρότασης, που θα ενδυναμώσει την κατηγορία των αυτοκινήτων μηδενικών ρύπων που προορίζονται κυρίως για την πόλη: Κίνηση στους εμπρός τροχούς, αυτονομία έως 450 χλμ, καινοτόμα τεχνολογικά χαρακτηριστικά όπως το Travel Assist, το IQ.LIGHT ή το Electric Vehicle Route Planner και μια νέα σχεδιαστική γλώσσα.

Η έκδοση παραγωγής θα βασίζεται στην πλατφόρμα MEB Entry. Η ανάπτυξη του ID. 2all βασίζεται στη τελευταία γενιά της πλατφόρμας MEB. Είναι εξοπλισμένο με ιδιαίτερα αποδοτική τεχνολογία, μπαταρίας και φόρτισης. Διαθέτει έναν ισχυρό ηλεκτροκινητήρα με ισχύ 226 ίππους.

Ένα στοιχείο της νέας σχεδιαστικής γλώσσας είναι ο σχεδιασμός της 3ης κολώνας που αναπτύχθηκε για το πρώτο Golf. Το ID. 2all είναι το πρώτο Volkswagen με μια νέα ερμηνεία αυτής της προσέγγισης. Άλλα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου αυτοκινήτου ενισχύουν τον δυναμισμό και την διαχρονική κομψότητα.

Το εσωτερικό έχει επίσης σαφή σχεδιασμό και χαρακτηρίζεται από μια εμφάνιση υψηλής ποιότητας, ένα εύκολο στη χρήση σύστημα infotainment με κλασικό έλεγχο της έντασης του ήχου και ένα ξεχωριστό σύστημα κλιματισμού. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι γενναιόδωρος 490 - 1.330 λίτρα, μια τιμή που ξεπερνά αυτή των υψηλότερων κατηγοριών οχημάτων.

Η έκδοση παραγωγής του ID. 2all είναι ένα από τα δέκα νέα ηλεκτρικά μοντέλα που θα λανσάρει η Volkswagen έως το 2026. Μόνο εφέτος θα παρουσιαστούν το νέο ID.32, το ID. Buzz με μακρύ μεταξόνιο3 και το ID.74. Θα ακολουθήσει ένα συμπαγές ηλεκτρικό SUV το 2026 και, παρ' όλες τις προκλήσεις, η Volkswagen εργάζεται επίσης πάνω σε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με τιμή κάτω από 20.000 ευρώ. Αυτό θα δώσει στην αυτοκινητοβιομηχανία την ευρύτερη γκάμα ηλεκτρικών οχημάτων σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της και η εταιρεία στοχεύει να επιτύχει μερίδιο ηλεκτρικών αυτοκινήτων 80% στην Ευρώπη. Η Volkswagen Passenger Cars είχε προηγουμένως βασίσει τους υπολογισμούς της σε ένα μερίδιο 70%.

Το λανσάρισμα της έκδοσης παραγωγής του ID. 2all concept car, στην ευρωπαϊκή αγορά θα πραγματοποιηθεί το 2025.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v