Το δώρο της Ford στους λάτρεις του σκληρού off road

Η Ford, κάνει ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας σε όσους ανυπομονούν να έρθει το Σαββατοκύριακο για να πάρουν τα βουνά.

Το δώρο της Ford στους λάτρεις του σκληρού off road

Η Ford, κάνει ένα δώρο ανεκτίμητης αξίας σε όσους ανυπομονούν να έρθει το Σαββατοκύριακο για να πάρουν τα βουνά. Να πετάξουν το κουστούμι την γραβάτα και να φορέσουν την κατάλληλη φόρμα. Η χαρά τους είναι να δαμάσουν ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο, να κινηθούν στην απόκρημνη πλαγιά και να νοιώσουν την ευεργετική δράση της φύσης στα κύτταρα τους.

Η Ford, λανσάρει και στην Ευρώπη το θρυλικό, αμερικανικό μοντέλο Bronco 4x4. Και επειδή στην Ελλάδα οι off roaders είναι μια ισχυρή ομάδα παθιασμένων οδηγών, αποφασίστηκε να εισαχθεί και στη χώρα μας.

Δυο «άγριες» εκδόσεις

Προσφέρεται στους ευρωπαίους οδηγούς σε αυστηρά περιορισμένο αριθμό αντιτύπων και είναι διαθέσιμο στην hardcore έκδοση Outer Banks και στην Badlands που ξεχωρίζει για τις κορυφαίες ικανότητές της σε ακραίες εκτός δρόμου διαδρομές. Και οι δύο τροφοδοτούνται από τον κινητήρα Ford EcoBoost V6 2.7 που αποδίδει ισχύ 335 ίππων και ροπή 563 Nm. ΄

Έρπει…

Ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 10 σχέσεων είναι στάνταρ, για ομαλή οδήγηση με βελτιστοποιημένη ροπή εντός και εκτός δρόμου. Μία μέγιστη σχέση «έρπειν» (crawl) έως και 64,33:1 στη λειτουργία low range δίνει στο Bronco τη δυνατότητα να κινείται με ταχύτητα 6 χλμ./ώρα με τον κινητήρα να περιστρέφεται στις 2.400 στροφές ανά λεπτό, εξασφαλίζοντας ακριβή έλεγχο χαμηλών ταχυτήτων και μειώνοντας την πιθανότητα ακινητοποίησης σε δύσκολο έδαφος.

Επτά προφίλ οδήγησης

Οι προηγμένες τεχνολογίες κίνησης του χαρίζουν επάξια το προσωνύμιο "G.O.A.T." (Goes Over Any Type of Terrain), συμπεριλαμβανομένων των εξελιγμένων συστημάτων μετάδοσης κίνησης με μακριές και κοντές σχέσεις, του Trail Control και των έως και επτά προφίλ οδήγησης.

Τα καινοτόμα και πρακτικά χαρακτηριστικά που αναπτύχθηκαν από την αρχή με γνώμονα τις τολμηρές περιπέτειες σε κάθε είδους επιφάνεια, περιλαμβάνουν αφαιρούμενες πόρτες με δυνατότητα αποθήκευσης μέσα στο αυτοκίνητο, ενσωματωμένα σημεία στήριξης που προορίζονται για την εγκατάσταση αξεσουάρ, καθώς και εξαιρετικά ανθεκτικά και εύκολα στο καθάρισμα εξαρτήματα και επιφάνειες στην περίπτωση που τα πράγματα αρχίζουν να γίνονται πιο δύσκολα.

Ψηφιακή σάρωση πλήρους μεγέθους

Η ομάδα σχεδιασμού του νέου μοντέλου πραγματοποίησε μία ψηφιακή σάρωση πλήρους μεγέθους του θρυλικού off-roader πρώτης γενιάς προκειμένου να διασφαλίζει ότι οι έντονες αναλογίες του αμαξώματος και το άμεσα αναγνωρίσιμο σχήμα του θα παρέμεναν βασικά στοιχεία και στη σύγχρονη εκδοχή του. Έτσι, οι κοντοί πρόβολοι και οι τολμηρές, λειτουργικές γραμμές το καθιστούν άμεσα αναγνωρίσιμο, συμβάλλοντας συγχρόνως στις εξαιρετικές off-road επιδόσεις του.

Διακρίνεται από την πλήρους πλάτους μάσκα του και τους εμβληματικούς στρογγυλούς προβολείς που συνδυάζονται με τις τετραγωνισμένες επιφάνειες του αμαξώματος, οι οποίες καθιστούν πιο ευδιάκριτες τις εξωτερικές γωνίες του οχήματος για ευκολότερους ελιγμούς και έλεγχο σε απαιτητικές, εκτός δρόμου συνθήκες.

Σανίδες σερφ, κανό

Τα μπροστινά φτερά διαθέτουν επίσης τα αποκαλούμενα trail sights – που δεν είναι τίποτα περισσότερο από υπερυψωμένα τμήματα που βοηθούν το οδηγό να εντοπίζει τις γωνίες του οχήματος, ενώ μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν ως σημεία πρόσδεσης προκειμένου να υποστηρίξουν βάρος που φτάνει τα 68 κιλά για τη μεταφορά μεγαλύτερων αντικειμένων όπως σανίδες του σερφ ή κανό.

Η στάνταρ, αφαιρούμενη σκληρή οροφή διαθέτει επένδυση που αποσβένει τους ήχους που φτάνουν στο εσωτερικό και χωρίζεται σε τέσσερα πάνελ με ειδικές ενσωματωμένες τσάντες αποθήκευσης για τα δύο μπροστινά τμήματα. Και οι τέσσερις πόρτες μπορούν επίσης να αφαιρεθούν πλήρως2 χρησιμοποιώντας ένα μόνο εργαλείο μέσα σε χρόνο μόλις οκτώ λεπτών, προσφέροντας έτσι την απόλυτη ελευθερία στον καθαρό αέρα και ακόμα καλύτερη ορατότητα σε απαιτητικά εκτός δρόμου περιβάλλοντα.

Ασφαλής μεταφορά των θυρών

Τα παράθυρα χωρίς πλαίσιο μειώνουν το συνολικό βάρος των θυρών, με αποτέλεσμα να είναι αρκετά ελαφριές για να αφαιρούνται από τον οδηγό ανεξαρτήτως σωματότυπου. Οι ειδικές τσάντες αποθήκευσης που διατίθενται για το Bronco Badlands επιτρέπουν την ασφαλή μεταφορά των θυρών μέσα στο αυτοκίνητο, ώστε να είναι έτοιμες για επανατοποθέτηση μέσα σε λίγα λεπτά.

Το Bronco διαθέτει πολλά ακόμα στοιχεία που μπορούν να αφαιρεθούν επιτρέποντας τόσο την εξατομίκευση όσο και τη βελτιωμένη απόδοση εκτός δρόμου. Μεταξύ αυτών είναι η μάσκα και ο εμπρός προφυλακτήρας που μπορούν να αφαιρεθούν και εν συνεχεία να αντικατασταθούν με εναλλακτικές εκδόσεις τους. Τα πλαστικά πρόσθετα που εφαρμόζονται στα τόξα των θόλων των τροχών είναι σχεδιασμένα για να αποχωρίζονται χωρίς ζημιά σε περίπτωση μιας πρόσκρουσης σε off-road συνθήκες και να αντικαθίστανται εύκολα και γρήγορα.

Easter eggs

Γύρω από το Bronco υπάρχουν πολλά Easter eggs - με άλλα λόγια, αρκετές κρυμμένες λεπτομέρειες - που τιμούν την κληρονομιά του μοντέλου και ανακαλύπτονται από τον ιδιοκτήτη καθώς χρησιμοποιεί το όχημά του. Τέτοια παραδείγματα είναι τα λογότυπα με το άλογο Bronco, ένα γραφικό που παραπέμπει στο αυθεντικό μοντέλο του 1966, ένα ανοιχτήρι μπουκαλιών ενσωματωμένο στο εσωτερικό και οι «κρυμμένες» συντεταγμένες GPS που αφορούν τοποθεσίες που χρησιμοποιήθηκαν για δοκιμές κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του μοντέλου.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v