Η Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 εκφράζει το μέλλον της σπορ οδήγησης

Η Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4, αποτελεί το πρώτο βήμα για το μέλλον της σπορ οδήγησης σύμφωνα με το όραμα της ιταλικής μάρκας.

Η Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4 εκφράζει το μέλλον της σπορ οδήγησης

Η Alfa Romeo Tonale Plug-in Hybrid Q4, αποτελεί το πρώτο βήμα για το μέλλον της σπορ οδήγησης σύμφωνα με το όραμα της ιταλικής μάρκας.

Η πλέον αποδοτική έκδοση στην ιστορία της μάρκας έχει εκπομπές CO2 μόλις 26 γρμ./χλμ και ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 80 χλμ. στον αστικό κύκλο. Παράλληλα η συνολική αυτονομία ξεπερνά τα 600 χλμ. Με συνολική απόδοση 280 ίππων και το σύστημα τετρακίνησης Q4, εξασφαλίζει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας, πρόσφυσης και άνεσης.

Αποτελεί σημείο αναφοράς για την πορεία from zero to zero με την Alfa Romeo να αποτελεί την ταχύτερη μάρκα στον κόσμο, όσον αφορά στον εξηλεκτρισμό της γκάμας της. Το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της ξεκινά την πορεία του τη φετινή χρονιά και έως το 2027 το σύνολο των μοντέλων της μάρκας θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Σπορ χαρακτήρας

Είναι μια έκδοση που σχεδιάστηκε ώστε να καλύπτει τις ανάγκες των οδηγών που αναζητούν την τεχνολογία, την άνεση, την ασφάλεια και τη φιλικότητα προς το περιβάλλον, παράλληλα με τον σπορ χαρακτήρα. Χάρη στην κορυφαία ευρυχωρία, την ποιότητα κύλισης, την αθόρυβη λειτουργία και τη συνολική άνεση, είναι κατάλληλη τόσο για τις καθημερινές διαδρομές στην πόλη, όσο και τα μεγάλα ταξίδια.

Σε συνδυασμό με την τεχνολογία αιχμής και την υψηλή ποιότητα, τα δυναμικά χαρακτηριστικά του μοντέλου δείχνουν ξεκάθαρα την άποψη της μάρκας για τον επαναπροσδιορισμό της έννοιας σπορ για τον 21ο αιώνα, όπως αφήνει να εννοηθεί και το νέο εξηλεκτρισμένο biscione που κάνει την εμφάνισή του στο πίσω αριστερό τζάμι, λίγο πάνω από τη θυρίδα πρόσβασης του σημείου φόρτισης.

Τεχνολογία αιχμής

Χάρη στο νέο Plug-in Hybrid Q4 σύστημα κίνησης, η Tonale εφοδιάζεται με ένα σύνολο τεχνολογίας αιχμής, που προσφέρει κορυφαία αποδοτικότητα, με σεβασμό την ίδια στιγμή στον ιδιαίτερο χαρακτήρα της μάρκας. Με συνολική απόδοση 280 ίππων, το υβριδικό σύστημα αποτελείται από έναν Turbo βενζινοκινητήρα 1,3 λίτρων απόδοσης 180 ίππων που συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων και κινεί τους εμπρός τροχούς και έναν ηλεκτρικό κινητήρα μέγιστης απόδοσης 90kW και 250Nm ροπής που κινεί τους πίσω τροχούς. Το σύστημα λειτουργεί σε τάση 306V και η μπαταρία litium-ion χωρητικότητας 15,5kWh  εξασφαλίζει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία που ξεπερνά τα 80χλμ. σε αστικές συνθήκες. Η συνολική αυτονομία που ξεπερνά τα 600χλμ. καθιστούν το μοντέλο ως ένα από τα πλέον αποδοτικά Plug-in Hybrid SUV. Οι εκπομπές CO2 των 26γρμ./χλμ. μειώνουν τις εκπομπές της γκάμας της Tonale κατά 40%, ενώ η μέση κατανάλωση της έκδοσης στον κύκλο WLTP είναι μόλις 1,14λτ./100χλμ. Με στόχο τη μέγιστη αποδοτικότητα και ευκολία χρήσης, η πλήρης φόρτιση της μπαταρίας διαρκεί λιγότερο από 2,5 ώρες, χάρη στον ενσωματωμένο φορτιστή που υποστηρίζει έως και 7,4kW ισχύος.

Τετρακίνηση

Εφοδιασμένη με το σύστημα τετρακίνησης Q4, προσφέρει υψηλή οδηγική αίσθηση. Η χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και οι αντίστοιχα χαμηλές εκπομπές ρύπων, συνδυάζονται με την υψηλή απόδοση των 280 ίππων και τις εξαιρετικές επιδόσεις, με την επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα να διαρκεί μόλις 6,2 δλ. και η τελική ταχύτητα να φτάνει τα 135 χλμ./ώρα στην αμιγώς ηλεκτρική κίνηση και τα 206 χλμ./ώρα στην υβριδική λειτουργία. Την ίδια στιγμή η επιτάχυνση είναι πάντα άμεση χάρη στη ροπή του ηλεκτροκινητήρα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v