Αλλάζει ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού

Το υπουργείο Πολιτισμού δρομολόγησε μια σειρά από παρεμβάσεις προκειμένου να αναβαθμιστεί ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού.

Αλλάζει ο αρχαιολογικός χώρος του Κεραμεικού

Μια σειρά από αλλαγές που έχουν στόχο στην αναβάθμιση του αρχαιολογικού χώρου του Κεραμεικού ανακοίνωσε το υπουργείο Πολιτισμού. Ανάμεσά τους ξεχωρίζει η αποκατάσταση του αρχαίου οδικού δικτύου και των διαδρομών κυκλοφορίας των επισκεπτών ενώ επιτέλους θα υπάρξει πρόβλεψη για ΑμεΑ και εμποδιζόμενα άτομα με βάση τον προγραμματισμό της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πόλης Αθηνών.

Παράλληλα αξίζει να αναφέρουμε ότι έχει γίνει προγραμματισμός και για τη διαμόρφωση νέων χώρων στάσης, ανάπαυσης και θέασης στον αρχαιολογικό χώρο,  όπως αντίστοιχα και τη δημιουργία νέας εισόδου- εξόδου, την τοποθέτηση νέων στεγάστρων, τη διευθέτηση των ομβρίων υδάτων και τέλος τη δημιουργία απτικών διαδρομών για την προσβασιμότητα ατόμων με προβλήματα όρασης όπως και των αναγκαίων υποδομών εξυπηρέτησης των επισκεπτών.

«Ο ανασχεδιασμός των διαδρομών κατατείνει στην καλύτερη κατανόηση και θέαση του αρχαιολογικού χώρου, ενώ, ενιαία αντιμετωπίζεται η ένταξη και των νέων στεγάστρων προστασίας, αναβαθμίζοντας τη συνολική άποψη του Κεραμεικού» διευκρίνισε επί του θέματος η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη.

«Με την προσέγγιση αυτή αλλάζει η ροή των επισκεπτών και επιτυγχάνεται αποσυμφόρηση, ιδιαίτερα τις περιόδους μεγάλης επισκεψιμότητας. Για την  απρόσκοπτη πρόσβαση των ΑμεΑ δημιουργείται μια ελαφρώς κεκλιμένη διαδρομή και καλύτερη περιήγηση των επισκεπτών, σε όλο τον χώρο, και όχι μόνο γύρω από το κεντρικό μονοπάτι», πρόσθεσε επίσης η κ. Μενδώνη.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v