Μαθητές στην Χαλκιδική έβγαλαν κουμπαρά για να στηρίξουν συμμαθήτριά τους με λευχαιμία

Μαθητές και μαθήτριες σχολείου στο Πευκοχώρι πήραν μια συγκινητική πρωτοβουλία για να βοηθήσουν συμμαθήτριά τους που πάσχει από λευχαιμία.

Μαθητές στην Χαλκιδική έβγαλαν κουμπαρά για να στηρίξουν συμμαθήτριά τους με λευχαιμία

Η καλή κίνηση της ημέρας έρχεται από το Πευκοχώρι Χαλκιδικής εκεί όπου μαθητές και μαθήτριες της περιοχής γέμισαν με χρήματα έναν κουμπαρά θέλοντας να δείξουν τη συμπαράσταση τους στη συμμαθήτρια τους που πάσχει από λευχαιμία.

Τα μικρά παιδιά αποφάσισαν να συμβάλλουν οικονομικά στον μεγάλο αγώνα που δίνει η οικογένεια της 10χρονης Σμαράγδας, δίνοντας ο καθένας κι η καθεμία ότι περισσεύει από το χαρτζιλίκι του.

Με τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείο στο Πευκοχώρι, τοποθετήθηκε από ένας κουμπαράς σε κάθε τάξη, προκειμένου όλα τα παιδιά να μπορέσουν να βοηθήσουν τη συμμαθήτριά τους, αλλά και να μάθουν αντίστοιχα τη σημασία της αλληλοβοήθειας.

Η ιδέα δεν άργησε να επεκταθεί και σύντομα πολλοί κουμπαράδες στήθηκαν σε διάφορα σημεία του Πευκοχωρίου στη Χαλκιδική, αλλά και σε χωριά της ευρύτερης περιοχής. «Εμείς ξεκινήσαμε σε τοπικό επίπεδο ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Πευκοχωρίου», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, εκ μέρους του Συλλόγου, η Μαρία Λιάκου. Η κ. Λιάκου τόνισε ακόμη πως από τη στιγμή που το θέμα γνωστοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ανταπόκριση του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη.

«Μια κυρία επικοινώνησε μαζί μου και πρότεινε να διατεθούν για τις ανάγκες του 10χρονου κοριτσιού τα χρήματα από έναν χορό που διοργανώνει με τον σύλλογό της. Μια άλλη κυρία από τον Στανό μας ενημέρωσε ότι το χωριό διοργανώνει θεατρική παράσταση για να βοηθήσει ένα άλλο κοριτσάκι και δήλωσε πρόθυμη να διατεθεί μέρος των χρημάτων για τη Σμαράγδα», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Λιάκου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v