Ενισχύεται ο ρόλος της Nissan στη γαλλοϊαπωνική Συμμαχία

Η Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi ανακοίνωσε νέες πρωτοβουλίες με βάση ένα τρισδιάστατο πρόγραμμα μεγιστοποίησης προστιθέμενης αξίας.

Ενισχύεται ο ρόλος της Nissan στη γαλλοϊαπωνική Συμμαχία

Έπειτα από την έγκριση των Διοικητικών Συμβουλίων των Nissan Motor Co., Ltd και Group Renault, η Συμμαχία Renault-Nissan-Mitsubishi ανακοίνωσε νέες πρωτοβουλίες για να προχωρήσουν τα μέλη τη συνεργασία τους στην επόμενη φάση.

Πρόκειται για ένα τρισδιάστατο πρόγραμμα για τη μεγιστοποίηση της προστιθέμενης αξίας, για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη της Συμμαχίας, που θα περιλαμβάνει:

• Επιχειρησιακά σχέδια υψηλής προστιθέμενης αξίας στη Λατινική Αμερική, την Ινδία και την Ευρώπη.

• Βελτιωμένη στρατηγική ευελιξία με νέες πρωτοβουλίες, στις οποίες μπορούν να συμμετάσχουν οι εταίροι.

• Επανακαθορισμός των ισορροπιών, με ΄΄σταυροειδή΄΄ μετοχική συμμετοχή μεταξύ της Nissan και του Group Renault και ενισχυμένη διακυβέρνηση της Συμμαχίας.

Αυτό το εκτεταμένο χρονοδιάγραμμα ανοίγει το δρόμο για την ανανέωση και την ενίσχυση της 24χρονης συνεργασίας, δημιουργώντας ένα νέο ευέλικτο πνεύμα και αξιοποιώντας τις πρωτοποριακές τεχνολογίες και των τριών μελών της Συμμαχίας. Αυτή η επόμενη φάση συνεργασίας, θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες ανάπτυξης και θα βοηθήσει στην εξασφάλιση λειτουργικής αποδοτικότητας για κάθε εταιρεία της Συμμαχίας, στοχεύοντας στην καινοτομία και τον μετασχηματισμό, στην ταχέως μεταβαλλόμενη αγορά για προϊόντα αυτοκινήτου και υπηρεσίες κινητικότητας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ένα χρόνο μετά τον καθορισμό του οδικού χάρτη της Συμμαχίας για το 2030, οι εταιρείες ανακοινώνουν ότι εξετάζουν νέα στρατηγικά σχέδια στη Λατινική Αμερική, την Ινδία και την Ευρώπη, που στοχεύουν να προσφέρουν εφικτά οφέλη μεγάλης κλίμακας για όλα τα μέρη, σε τρεις άξονες : αγορές, οχήματα και τεχνολογίες. Κάθε εταιρεία θα ωφεληθεί από αυτά τα έργα που δημιουργούν αξία μεσοπρόθεσμα, ενώ θα αποκομίσει βραχυπρόθεσμα οφέλη τόσο από τον επιμερισμό, όσο και από την αποφυγή κόστους.

Στον δεύτερο τομέα της ενισχυμένης συνεργασίας, και οι τρεις εταιρείες της Συμμαχίας συμφώνησαν να διερευνήσουν τις υπάρχουσες στρατηγικές τους σε τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης και χαμηλών εκπομπών, επενδύοντας και αναπτύσσοντας συνεργασίες σε αντίστοιχα έργα μελών της Συμμαχίας, που θα μπορούσαν να προσφέρουν πρόσθετη αξία σε κάθε μεμονωμένη επιχείρηση.

Αυτές οι ευέλικτες στρατηγικές πρωτοβουλίες έχουν σχεδιαστεί για να συμπληρώσουν τα επιχειρηματικά σχέδια των εταιρειών-μελών, συμπεριλαμβανομένων των Nissan Ambition 2030 και Renaulution, καθώς κάθε επιχείρηση αξιοποιεί επενδυτικές ευκαιρίες για να επιτύχει τους αντίστοιχους στόχους της για βιώσιμη ανάπτυξη και απαλλαγή από άνθρακα.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v