Το 2022 η Hyundai πέτυχε νέο ρεκόρ παγκόσμιων πωλήσεων

Σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από αβεβαιότητα, η Hyundai συνέχισε να βελτιώνει τη θέση της στην παγκόσμια αγορά αυτοκινήτων.

Το 2022 η Hyundai πέτυχε νέο ρεκόρ παγκόσμιων πωλήσεων

Οι πωλήσεις της μάρκας το 2022 σε παγκόσμιο επίπεδο ανήλθαν συνολικά σε 3,94 εκατομμύρια οχήματα, αυξημένες κατά 1,4% από έτος σε έτος. Οδηγούμενη από τη ζήτηση ηλεκτρικών οχημάτων, η εταιρεία σημείωσε αύξηση 19% στις πωλήσεις οχημάτων μηδενικών εκπομπών ρύπων. Επιπλέον, τα μερίδια αγοράς συνέχισαν να αυξάνονται με επιδόσεις ρεκόρ σε Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο.
Η εταιρεία κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια του κλάδου με ισχυρά αποτελέσματα πωλήσεων και ολοκλήρωσε το 2022 με εντυπωσιακά νούμερα, διαθέτοντας 518.566 οχήματα, που αντιστοιχούν σε αύξηση 0,5% σε σχέση με το 2021, κατακτώντας μερίδιο αγοράς ρεκόρ 4,6% στην Ευρώπη.

Η αύξηση ρεκόρ του μεριδίου αγοράς στην Ευρώπη υποστηρίχθηκε από τις εξαιρετικές επιδόσεις σε όλες τις αγορές των «G5» της φίρμας: Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ηλεκτροκίνηση

Όσον αφορά τις πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων, η Hyundai κατέκτησε την τρίτη θέση της αγοράς.

Το 2022, τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα κατέκτησαν μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων από ποτέ. Πάνω από το 16% των οχημάτων που πωλήθηκαν διέθεταν κινητήρες μηδενικών εκπομπών. Η φιλική προς το περιβάλλον γκάμα αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Plug-in Hybrid (PHEV) και Hybrid (HEV), ανέρχεται στο 39,8%.

Πέρσι ήταν επίσης η πρώτη χρονιά πωλήσεων από το ντεμπούτο του Ioniq 5. Tο κομψό CUV, όχι μόνο πούλησε 38.970 οχήματα, αλλά κατέκτησε και πολύ σημαντικά βραβεία σε παγκόσμιο επίπεδο. Μεταξύ των πολλών διακρίσεών του Ioniq 5 ήταν οι τίτλοι ‘World Car of the Year’, ‘World Electric Vehicle of the Year’, ‘World Car Design of the Year’, καθώς και η κορυφαία διάκριση ‘Car of the Year’ σε πολλές χώρες.

Το 2022 αποτελεί ορόσημο για την αποκλειστικά για ηλεκτρικά οχήματα μάρκας Ioniq της Hyundai. Ο κόσμος γνώρισε το ολοκαίνουριο Ioniq 6. Τα Ioniq 5 και το Ioniq 6 κατέγραψαν το 2022 περισσότερες από 100.000 μονάδες πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Το μέλλον των οχημάτων Hyundai N

Η μάρκα το 2022 παρουσίασε επίσης το όραμά της για το μέλλον των οχημάτων υψηλών επιδόσεων. Με τα RN22e και N Vision 74, η εταιρεία παρουσίασε το μέλλον των οχημάτων Hyundai N.

Τα ηλεκτροκίνητα «εργαστήρια κύλισης», που παρουσιάστηκαν τον Ιούλιο, δοκιμάζουν και επαληθεύουν τις προηγμένες τεχνολογίες για χρήση σε μελλοντικά μοντέλα παραγωγής. Το RN22e μεγιστοποιεί την απόδοση της Electric-Global Modular Platform (E-GMP) της εταιρείας, ενώ διαθέτει τη βελτιωμένη σχεδίαση αμαξώματος του Ioniq 6. Το N Vision 74 χρησιμοποιεί τεχνολογία υβριδικών κυψελών καυσίμου υψηλής απόδοσης.

Η στρατηγική της Hyundai στην Ευρώπη δίνει προτεραιότητα στην πελατοκεντρική ανάπτυξη και παραγωγή. Για να βρίσκεται κοντά στους Ευρωπαίους πελάτες, η εταιρεία κατασκευάζει αυτοκίνητα στην Ευρώπη για την Ευρώπη. Περισσότερο από το 70% των οχημάτων που παράγονται για την ευρωπαϊκή αγορά παράγονται στα εργοστάσια HMMC και HAOS της Hyundai αντίστοιχα. Σύμφωνα με τη φιλοσοφία της εταιρείας «Πρόοδος για τον Άνθρωπο» και τις δεσμεύσεις της για ουδετερότητα άνθρακα, το 2022, η HMMC έγινε το πρώτο εργοστάσιο της εταιρείας που παράγει 100% ανανεώσιμη ενέργεια μέσω πιστοποιημένων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Νέα μοντέλα το 2023

Το 2023 θα συνεχίσει η παρουσίαση μοντέλων Hyundai υψηλών προδιαγραφών. Ξεκινώντας από την παρουσίαση της νέας γκάμας του Kona 2ης γενιάς που πρόσφατα αποκαλύφθηκε, με επικεφαλής το ολοκαίνουριο Kona Electric.

Εκτός από το ολοκαίνουριο Kona, ένα ακόμη όχημα υψηλών επιδόσεων θα ενταχθεί στη γκάμα της φίρμας. Το Ioniq 5 N πρόκειται να κυκλοφορήσει το 2023, συμπληρώνοντας την γκάμα της Hyundai N με το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο. Με την εισαγωγή του Ioniq 5 N, η μάρκα κάνει σταθερά βήματα στον δρόμο προς την ηλεκτροκίνηση των μοντέλων υψηλών επιδόσεων.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v