Kavakos & Friends στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Λεωνίδας Καβάκος επιστρέφει στο Μέγαρο προσκαλώντας μαζί του μερικούς από τους πιο λαμπερούς εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ελλήνων σολίστ.

Kavakos & Friends στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Ο Λεωνίδας Καβάκος επιστρέφει στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και προσκαλεί μερικούς από τους πιο λαμπερούς εκπροσώπους της νεότερης γενιάς ελλήνων σολίστ, τον Αλέξανδρο Σακαρέλλο (βιολί), τον Ηλία Λιβιεράτο (βιόλα), τον Τιμόθεο Γαβριηλίδη-Πέτριν (βιολοντσέλο) και τον Βασίλη Βαρβαρέσο (πιάνο). Ο κορυφαίος έλληνας βιολονίστας και οι προσκεκλημένοι του, που έχουν αναπτύξει στενή καλλιτεχνική σχέση μαζί του, θα δώσουν δύο συναυλίες μουσικής δωματίου με διαφορετικό πρόγραμμα στο πλαίσιο του κύκλου "Kavakos & Friends", μιας νέας καλλιτεχνικής πρωτοβουλίας του διεθνούς φήμης βιρτουόζου.

Το ταξίδι αρχίζει με τρία διαδοχικά ντούο, για βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο και πιάνο στη ζεστή ακουστική της Αίθουσας Δημήτρης Μητρόπουλος, όπου τα διαφορετικά ηχοχρώματα και οι εκλεκτικές συγγένειες ανάμεσα στους τέσσερις ερμηνευτές προβάλλονται με τον καλύτερο τρόπο. Στο ίδιο ακουστικό κλίμα, οι μουσικοί συμπράττουν στο Κουαρτέτο σε μι ύφεση μείζονα, έργο 87 του Ντβόρζακ. Τη δεύτερη βραδιά μεταφερόμαστε στη μεγάλη Αίθουσα Χρήστος Λαμπράκης: ο κύκλος εδώ κλείνει επιβλητικά, με όλους τους σολίστ στη σκηνή και με δύο έργα-ορόσημα του ρομαντικού ρεπερτορίου, τα εμβληματικά κουιντέτα για έγχορδα και πιάνο του Σούμαν και του Μπραμς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Rebecca Clarke: Σονάτα για βιόλα και πιάνο

Igor Stravinsky: Suite Italienne για τσέλο και πιάνο (μτγρ. Gregor Piatigorsky)

Maurice Ravel: Σονάτα για βιολί και πιάνο

Antonín Dvořák: Κουαρτέτο με πιάνο αρ. 2 σε μι ύφεση μείζονα έργο 87

Κυριακή 12.02.2023, 18:00


ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
€10.00 Φοιτητές, νέοι έως 25 ετών, άνεργοι, ΑμεΑ, 65+ & πολύτεκνοι

€16.00

€25.00

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v