Μπιλ Γκέιτς: «Καλύτερη επένδυση τα εμβόλια παρά ένα ταξίδι στον Άρη»

Ο Μπιλ Γκέιτς προτιμά να επενδύσει χρήματα για εμβόλια παρά για να πάει ένα ταξίδι στον Άρη και δεν έχει άδικο εδώ που τα λέμε.

Μπιλ Γκέιτς: «Καλύτερη επένδυση τα εμβόλια παρά ένα ταξίδι στον Άρη»

Ένα ταξίδι στον Άρη μοιάζει βγαλμένο από ένα (κοντινό πλέον) σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά ο ιδρυτής της Microsoft δεν είναι και τόσο… ψημένος.

Mιλώντας στο BBC για την εξερεύνηση του Διαστήματος και την εποίκηση άλλων πλανητών, ο Μπιλ Γκέιτς είπε πως: «Είναι πραγματικά πολύ ακριβό να πας στον Άρη. Μπορείς να αγοράσεις εμβόλια ιλαράς και να σώσεις ζωές για 1.000 δολάρια ανά ανθρώπινη ζωή που σώζεται».

Στην ίδια συνέντευξη, ο Γκέιτς ανέφερε ότι πιστεύει πως η τεχνητή νοημοσύνη θα μεταμορφώσει «αρκετά δραματικά» την ανθρωπότητα: «Θα μας βοηθήσει να εξετάσουμε ιατρικά και επιστημονικά ερωτήματα. Δεν είναι μόνο τα ρομπότ, βοηθάει επίσης και στην ανάγνωση και τη γραφή».

Ο κ. Γκέιτς μίλησε επίσης για την έκπληξή όταν έγινε επίκεντρο των θεωριών συνωμοσίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid-19.

«Δεν το περίμενα αυτό», είπε, αναφερόμενος σε κατηγορίες ότι επωφελήθηκε από τον ιό ή ότι τον ξεκίνησε ο ίδιος.

«Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, υπήρξαν δεκάδες εκατομμύρια μηνύματα που έλεγαν πως σκόπιμα την προκάλεσα ή πως θέλω να παρακολουθώ ανθρώπους. Είναι αλήθεια ότι ασχολούμαι με τα εμβόλια, αλλά ασχολούμαι με τα εμβόλια για να σώσω ζωές».

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v