Η γκέι ιστορία στο τρίτο επεισόδιο του Last of Us που συζητά όλος ο πλανήτης

Στο τρίτο επεισόδιο της μετα-αποκαλυπτικής σειράς, είδαμε μια πανέμορφη ιστορία αγάπης ανάμεσα σε δύο άντρες.

Η γκέι ιστορία στο τρίτο επεισόδιο του Last of Us που συζητά όλος ο πλανήτης

H πρώτη δυνατή τηλεοπτική στιγμή του 2023 ανήκει αναμφίβολα στην γκέι ιστορία αγάπης που τόσο όμορφα ενσωμάτωσε στην υπόθεση το βασισμένο σε video game «The Last of Us» του ΗΒΟ.

Κάνοντας ένα μικρό διάλλειμα από την μάχη των ανθρώπων απέναντι σε μύκητες που μεταμορφώνουν τον κόσμο σε ζόμπι, η σειρά διηγήθηκε το τρυφερό ειδύλλιο μεταξύ του Bill (Nick Offerman) και του Frank (Murray Bartlett).

Αν και το παιχνίδι του PlayStation που κυκλοφόρησε το 2013 χρησιμοποιεί το ζευγάρι ως μέσο για να προωθήσει την πλοκή, η τηλεοπτική σειρά μας δίνει μια πληρέστερη ματιά στη ζωή και τη σχέση τους.

Δίνει επίσης κάτι ακόμα πιο σπάνιο, ξεφεύγοντας από τη μανιέρα που θέλει τους χαρακτήρες των μετα-αποκαλυπτικών σειρών να πεθαίνουν βίαια.

Η συγκινητική απεικόνιση της σχέσης των δύο χαρακτήρων, η οποία κυριαρχεί σε μεγάλο κομμάτι του τρίτου επεισοδίου έτυχε θερμής υποδοχής από τους φαν της σειράς.

Ένας θαυμαστής έγραψε στο Twitter: «Δεν περίμενα να δω μια τόσο όμορφη queer ιστορία αγάπης σε μια τέτοια μετα-αποκαλυπτική σειρά. Είναι τόσο σπάνιο να βλέπεις μια ξεκάθαρη ομοφυλοφιλική σχέση ανάμεσα σε δύο ηλικιωμένους άντρες. Είμαι τόσο χαρούμενος που επέλεξαν να πλέξουν τόσο ωραία την ιστορία του Bill και του Frank».

Κάποιος άλλος σχολίασε: «οι συγγραφείς είναι σαν να είπαν ‘ωραία ο Τζόελ χρειάζεται αυτοκίνητο, τι θα γινόταν αν γράψουμε την πιο συγκινητική και σπαρακτική ιστορία γκέι αγάπης στον πλανήτη;’».

Ένα άτομο έγραψε, «η σειρά κατάφερε να αφηγηθεί μια από τις πιο όμορφες και καταστροφικές ιστορίες αγάπης για ομοφυλόφιλους που έχω δει ποτέ στην τηλεόραση…».

Στον αντίποδα, το επεισόδιο έχει λάβει σωρεία αρνητικών κριτικών από ομοφοβικούς, οι οποίοι του δίνουν κακές βαθμολογίες σε πλατφόρμες όπως το IMDB, διαμαρτυρόμενοι για «προπαγάνδα των LGBTQ».

Δεν πειράζει, ξυδάκι.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v