Ηλεκτρoκίνητη εξερεύνηση με το Nissan Ariya

Το νέο ηλεκτροκίνητο μοντέλο θα κάνει ταξίδι 27.000 χλμ. από τον μαγνητικό Βόρειο Πόλο στον Νότιο Πόλο.

Ηλεκτρoκίνητη εξερεύνηση με το Nissan Ariya

Στο Reykjavic της Ισλανδίας, σε ένα σκηνικό που θυμίζει Αρκτική, η ομάδα αποστολής Pole to Pole και η Nissan, παρουσίασαν την έκδοση του νέου ηλεκτρικού SUV Ariya, που θα πραγματοποιήσει ένα ταξίδι 27.000 χλμ. από τον μαγνητικό Βόρειο Πόλο στον Νότιο Πόλο.


Κατά τη διάρκεια αυτής της επικής περιπέτειας που έχει στόχο να ξεκινήσει τον Μάρτιο, το Ariya θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ακραία εδάφη και περιβάλλοντα, όπως απέραντες εκτάσεις πάγου, βαθύ χιόνι, απότομες ορεινές αναβάσεις και αφιλόξενους αμμόλοφους της ερήμου. Η Arctic Trucks, μια ειδική ομάδα μηχανικών για οχήματα πολικών αποστολών, συνεργάστηκε με τις ομάδες σχεδιασμού και μηχανικής της μάρκας, για να προετοιμάσει το Ariya για αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Ελάχιστες τροποποιήσεις

Οι τροποποιήσεις στο αυτοκίνητο ήταν σκόπιμα ελάχιστες, χωρίς αλλαγές στην μπαταρία ή στο σύστημα μετάδοσης κίνησης, με τις πιο αναγνωρίσιμες διαφορές να εντοπίζονται στις αναρτήσεις και στην προσθήκη ελαστικών 39 ιντσών. Σε συνδυασμό με το e-4ORCE της Nissan, την προηγμένη ηλεκτρική τεχνολογία ελέγχου σε όλους τους τροχούς, αυτές οι τροποποιήσεις θα επιτρέψουν στο αυτοκίνητο της αποστολής να αντιμετωπίσει ακραία εδάφη, προσφέροντας παράλληλα στον Chris και την Julie την απαραίτητη άνεση και τον έλεγχο για να φτάσουν με ασφάλεια στο Νότιο Πόλο.

Ο Chris Ramsey, ο Επικεφαλής της Αποστολής Pole to Pole EV, σχολίασε: “Κάνουμε ελάχιστες αλλαγές για να δείξουμε ξεκάθαρα τις πραγματικές, καθημερινές δυνατότητές του, ανεξάρτητα από το πού το οδηγείς. Το Nissan Ariya που θα οδηγούμε δεν διαφέρει, καθώς το σύστημα μετάδοσης κίνησης και η μπαταρία του οχήματος είναι ο στάνταρ εργοστασιακός εξοπλισμός, αποδεικνύοντας πόσο ικανό και ευέλικτο είναι το Ariya παραγωγής. Τροποποιήσαμε την ανάρτηση και διευρύναμε τις θόλους των τροχών, ώστε να επωφεληθούμε από τη σταθερή πλατφόρμα και την υποστήριξη των ελαστικών 39 ιντσών. Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που βρίσκομαι πίσω από το τιμόνι τις οχήματος, που ούτως ή άλλως είναι ένα εξαιρετικό όχημα, αλλά τώρα νιώθω εξοπλισμένος για να πάω στα πέρατα της γης με στυλ!”

Μηχανή εσπρέσο

Ως ομολογουμένως λάτρης του καφέ, ο Chris θα έχει πρόσβαση σε μια ειδικά ενσωματωμένη μηχανή εσπρέσο για την παρασκευή τις φλιτζανιού βιώσιμου καφέ. Επιπλέον, ο Chris θα μπορεί να “αιχμαλωτίσει” την ομορφιά των τοπίων που θα εξερευνήσει, χρησιμοποιώντας ένα drone που μπορεί να σηκωθεί απευθείας από την ειδική μονάδα που βρίσκεται στην οροφή. Μια ακόμη καινοτομία είναι η φορητή μονάδα ανανεώσιμης ενέργειας που θα χρησιμοποιηθεί για τη φόρτιση του Ariya τις πολικές περιοχές. Το ρυμουλκούμενο πρωτότυπο περιλαμβάνει μια φορητή, ελαφριά ανεμογεννήτρια και ηλιακούς συλλέκτες που θα εκμεταλλεύονται τις δυνατούς ανέμους και τις μεγάλες ώρες φωτός τις ημέρας αντίστοιχα, για να παρέχουν φόρτιση για την μπαταρία του EV, όταν ο Chris και η Julie θα ξεκουράζονται.

Θετική δράση κατά τις κλιματικής αλλαγής

Η Julie Ramsey, συνοδηγός στην Αποστολή Pole to Pole, σχολίασε: “Για τον σχεδιασμό και την προετοιμασία του Pole to Pole αφιερώσαμε ένα μεγάλο μέρος τις ζωής τις τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οπότε ανυπομονώ πραγματικά να ξεκινήσω την αποστολή τον Μάρτιο. Θα ανακαλύψουμε τόσες τις ενδιαφέρουσες πρωτοβουλίες από κοινότητες και άτομα που αναλαμβάνουν θετική δράση κατά τις κλιματικής αλλαγής και ανυπομονώ να μοιραστώ αυτές τις εμπειρίες και ιστορίες με όλους. Κάνουμε κάτι που δεν έχει επιχειρήσει κανείς ποτέ πριν και τελικά, αυτό είναι που το κάνει τόσο συναρπαστικό.”

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v