Porsche Vision 357: Το μέλλον της σπορ μάρκας

Η εταιρεία σβήνει 75 κεράκια το 2023 και το γιορτάζει με το λανσάρισμα της εντυπωσιακής Porsche Vision 357.

Porsche Vision 357: Το μέλλον της σπορ μάρκας

Το 1948, ο Ferry Porsche έκανε πραγματικότητα το sport αυτοκίνητο που ονειρευόταν. Μαζί με την ομάδα του, ολοκλήρωσαν την παραγωγή της Porsche 356 «No. 1» Roadster. Το γεγονός αυτό σηματοδότησε τη γέννηση μιας θρυλικής μάρκας και έθεσε τα θεμέλια για μια παραδειγματική ιστορία επιτυχίας του θρύλου που ονομάζεται Porsche. Η Porsche θα γιορτάσει την 75η επέτειό της το 2023 με εορταστικές εκδηλώσεις ανά τον κόσμο και με την Porsche Vision 357.

Μονολιθικός σχεδιασμός

Η Porsche Vision 357, το πρωτότυπο που αποτίει φόρο τιμής στην 356, αποτελεί ένα εξαιρετικό παράδειγμα αυτής της αναδρομής και θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στο Βερολίνο. Με αυτό, η ομάδα της Style Porsche επαναφέρει τον μονολιθικό σχεδιασμό στο παρόν και επιδεικνύει πιθανές υλοποιήσεις μιας μελλοντικής σχεδιαστικής φιλοσοφίας: ένα εντυπωσιακό παράδειγμα είναι η συνεπής αναβάθμιση του σχεδιασμού μειωμένου βάρους, ο οποίος είναι τόσο προοδευτικός όσο και αντιπροσωπευτικός του οράματος της εταιρείας για το μέλλον. Η θεμελιώδης φιλοσοφία του σχεδιασμού αναδεικνύει την αλληλεπίδραση μεταξύ της παράδοσης και της καινοτομίας. Πώς θα ονειρευόταν ο Ferry Porsche το sport αυτοκίνητο του σήμερα;

Κατασκευασμένη στην πλατφόρμα της 718 Cayman GT4 RS των 500 ίππων, η Porsche Vision 357 αντιπροσωπεύει τις εξαιρετικές επιδόσεις του sport αυτοκινήτου. Ο σχεδιασμός υπήρξε βασικό στοιχείο του θρύλου της Porsche από τα πρώτα βήματα της εταιρείας. Οι μελέτες και τα πρωτότυπα που εκφράζουν ένα όραμα αποτελούν το θεμέλιο του αλάνθαστου και καινοτόμου σχεδιασμού.

Έκθεση κλασικών αυτοκινήτων

Η Porsche θα συνεχίσει τους επετειακούς της εορτασμούς λίγο έξω από τη Στουτγάρδη, στην έκθεση Retro Classics. Η κορυφαία αυτή εμπορική έκθεση κλασικών αυτοκινήτων πραγματοποιείται από τις 23 έως τις 26 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, στις 9 Ιουνίου θα εγκαινιαστεί μια εκτενής ιδιαίτερη έκθεση στο Μουσείο της Porsche, στο Zuffenhausen της Στουτγάρδης.

Στις 10 και 11 Ιουνίου, η Porsche Germany θα αναδείξει την επέτειο με την παρουσία της στο «Festival of Dreams» στο Hockenheimring. Στο Porsche Experience Center που υπάρχει εκεί, η εταιρεία θα παρουσιάσει την ιστορία, το παρόν και το μέλλον της μάρκας. Θα υπάρχουν οχήματα ως εκθέματα, «Dream Talks», ζωντανές παραστάσεις, διάφορες θεματικές εμπειρίες και μια πληθώρα ξεχωριστών εκδηλώσεων και συναρπαστικών εμπειριών για τους λάτρεις της Porsche, τα μέλη των Porsche Club, τις διάφορες κοινότητες αυτοκινήτου, αλλά και τους κάθε ηλικίας οπαδούς και πελάτες της μάρκας. Οι επισκέπτες μικρότερων ηλικιών θα ενθουσιαστούν στον χώρο που ονομάζεται «Kids World». Το «Festival of Dreams» προσφέρει επίσης επιλογές με διανυκτέρευση, καθώς και έναν ειδικά σχεδιασμένο χώρο για φορτηγά τύπου βαν. Σημαντικό ρόλο θα έχει και η αγωνιστική αυτοκίνηση: Παράλληλα με μια ζωντανή μετάδοση του αγώνα 24 Hours of Le Mans, θα δώσουν το παρόν οι οργανώσεις Porsche Carrera Cup Deutschland, Porsche Carrera Cup Benelux και ADAC GT Masters.

Η ιστορία επιτυχίας με τον τίτλο «75 Years of Porsche Sports Cars» θα εορταστεί επίσης στο Petersen Automotive Museum στο Λος Άντζελες, στην έκθεση αυτοκινήτου Grossglockner, η οποία βρίσκεται σε υψόμετρο μεγαλύτερο κάθε άλλης έκθεσης στον κόσμο, καθώς και στο Swiss Museum of Transport στη Λουκέρνη. Επιπλέον, τα εκθέματα της έκθεσης «Driven by Dreams» θα μεταφερθούν σε περισσότερους από 60 προορισμούς στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ με ένα «Heritage Truck» που σχεδιάστηκε ειδικά για το επετειακό έτος. Οι εκδηλώσεις ανά τον κόσμο θα ολοκληρωθούν στο φεστιβάλ «Rennsport Reunion» στην Καλιφόρνια, από τις 28 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v