Μαθητές στο Ηράκλειο κάνουν μάθημα σε εκκλησία γιατί δεν έχουν αίθουσα

Το… κρυφό σχολειό ζει και αναπνέει στο Ηράκλειο Κρήτης, με τους μαθητές ελλείψει αίθουσας να κάνουν μάθημα σε εκκλησάκι.

Μαθητές στο Ηράκλειο κάνουν μάθημα σε εκκλησία γιατί δεν έχουν αίθουσα

Ένα άτυπο κρυφό σχολείο λειτουργεί μέσα στην εκκλησία του Αγίου Ιωάννη του Βαπτιστού στο Ηράκλειο, αφού, όπως αποκαλύπτει το neakriti.gr, οι υποδομές του ανακαινισμένου σχολικού συγκροτήματος δεν επαρκούν και το αίτημα για διάθεση δύο λυόμενων αιθουσών προς το παρόν δεν έχει ικανοποιηθεί.

Γονείς που επικοινώνησαν με την εφημερίδα, καταγγέλλουν ότι τα παιδιά τους κάποιες ώρες διδασκαλίας είναι αναγκασμένα να κάνουν μάθημα μέσα στην εκκλησία, όπου υπάρχουν συνθήκες μούχλας, ενώ το σκηνικό γίνεται ακόμα πιο μακάβριο, καθώς εκεί βρίσκεται το οστεοφυλάκιο με τα ιερά λείψανα του Αγίου και της οικογένειάς του.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, έχουν σημειωθεί κρούσματα ιώσεων σε παιδιά που παρακολουθούν μαθήματα σε αυτές τις συνθήκες, χωρίς να τους δικαιολογούνται οι απουσίες.

Για το θέμα μίλησε στην ΕΡΤ, η πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Αρετή Σπαχή. Όπως είπε, η δυναμική του σχολείου είναι μεγαλύτερη από τις αίθουσες που διαθέτει. Έτσι, παρόλο που, μετά από ταλαιπωρία ετών μέχρι την ανακατασκευή του συγκροτήματος, οι μαθητές έχουν εγκατασταθεί στο ανακαινισμένο κτίριο, οι αίθουσες δεν επαρκούν για την κάλυψη των αναγκών.

Δεδομένης της ανάγκης λειτουργίας εργαστηρίου για τις φυσικές επιστήμες, όπως εξήγησε, η διεύθυνση του σχολείου ζήτησε από πέρυσι δύο λυόμενες αίθουσες για να καλυφθούν οι ανάγκες δύο τάξεων. Ωστόσο, μέχρι τώρα, με ευθύνη του Δήμου Ηρακλείου – όπως ανέφερε – οι αίθουσες δεν έχουν φτάσει στο σχολείο και έτσι οι μαθητές δύο τάξεων της Γ’ Λυκείου εκ περιτροπής «στεγάζονται» στο χώρο της μικρής εκκλησίας, που για τον λόγο αυτό καθαρίστηκε, βάφτηκε και θερμαίνεται.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v