Επιστήμονες έφαγαν κομμάτια Lego για ερευνητικούς λόγους

Παιδίατροι στο Ηνωμένο Βασίλειο έγιναν «πειραματόζωα» για να καταλάβουν τι θα συμβεί αν καταπιείς ένα Lego.

Επιστήμονες έφαγαν κομμάτια Lego για ερευνητικούς λόγους

Mόνο εύκολη δεν είναι η ζωή των παιδιάτρων όπως έχει αποδείξει η πραγματικότητα κι η ενασχόλησή τους με άτακτους μπόμπιρες. Παρόλα αυτά κάποιοι παιδίατροι στο Ηνωμένο Βασίλειο το πήγαν ένα βήμα παρακάτω, αφού τάισαν εαυτούς Lego στο πλαίσιο μιας εξαιρετικά περίεργης έρευνας που διεξήχθη στη Βρετανία.

Επειδή τα Lego είναι παιχνίδια που καταπίνονται εύκολα, μια ομάδα ερευνητών στην Αγγλία αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα για να διαπιστώσει τι συμβαίνει, όταν κάποιος άνθρωπος καταπιεί χωρίς να το θέλει ένα κομμάτι. Οι παιδίατροι δημοσίευσαν τα αποτελέσματα στο Journal of Paediatrics and Child Health ενώ για τη μελέτη κάθε παιδίατρος κατάπιε ένα κομμάτι Lego.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι, κατά μέσο όρο, ο χρόνος για να αποβάλλει κάποιος το κομμάτι ήταν μια ημέρα. Ευτυχώς κανένας από τους συμμετέχοντες παιδίατρους δεν παρουσίασε επιπλοκές κατά τη διάρκεια της μελέτης, αλλά παρόλα αυτά ένα άτομο δεν βρήκε ποτέ το κομμάτι.

«Αυτό θα καθησυχάσει τους γονείς και οι γιατροί υποστηρίζουν ότι δεν πρέπει να αναμένεται από κανέναν γονέα να ψάχνει στα κόπρανα του παιδιού του για να αποδείξει την αποβολή του αντικειμένου», συμπέραναν οι συγγραφείς της μελέτης.

«Αν το παιδί σας δεν φαίνεται να ενοχλείται από αυτό που μόλις κατάπιε, μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. Μπορείτε να χαλαρώσετε επειδή τα Lego δεν είναι αιχμηρά, μυτερά αντικείμενα» τόνισε μία από τις παιδιάτρους που συμμετείχαν στην έρευνα.

«Αν ανησυχείτε, καλέστε τον παιδίατρο του παιδιού σας, ο οποίος πιθανότατα θα σας συστήσει να παρακολουθείτε και να περιμένετε. Το κομμάτι δεν θα φανεί στην ακτινογραφία, οπότε δεν μπορείτε να κάνετε και πολλά», πρόσθεσε.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v