Η Mercedes-Benz σάρωσε τις παγκόσμιες πωλήσεις και το 2022

Η πιο πολύτιμη μάρκα πολυτελών αυτοκινήτων στον κόσμο, ολοκλήρωσε το 2022, με μια εντυπωσιακή επιτυχία στον τομέα των παγκόσμιων πωλήσεων.

Η Mercedes-Benz σάρωσε τις παγκόσμιες πωλήσεις και το 2022

Το τελευταίο τρίμηνο, παρέδωσε 540.800 επιβατικά αυτοκίνητα Mercedes-Benz (+17%), επιτυγχάνοντας άνοδο στις πωλήσεις ηλεκτρικών (BEV) και πολυτελών μοντέλων της. Η περίοδος Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου σηματοδότησε το καλύτερο τρίμηνο του 2022 για τα πολυτελή οχήματα (Maybach, G-Class) με πωλήσεις αυξημένες κατά 14% χάρη στην ισχυρή ζήτηση στις περισσότερες περιοχές, παρά τα συνεχιζόμενα μέτρα για τον COVID, τις σημαντικές ελλείψεις στην προμήθεια μικροεπεξεργαστών και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Υψηλές πωλήσεις και στα ηλεκτρικά

Σε ένα απαιτητικό 2022, ο τομέας των επιβατικών οχημάτων της πολυτελούς μάρκας παρέδωσε 2.043.900 οχήματα (-1%). Στο δρόμο της προς ένα πλήρως ηλεκτρικό μέλλον, οι παγκόσμιες παραδόσεις μοντέλων xEV της φίρμας (PHEV και BEV συμπεριλαμβανομένου του smart) έφτασαν τις 319.200 μονάδες (+19%), αντιπροσωπεύοντας το 15% των συνολικών πωλήσεων λιανικής της μάρκας το 2022.

Τα επιβατικά αυτοκίνητα της μάρκας υπερδιπλασίασαν τις παραδόσεις BEV μοντέλων σε 117.800 μονάδες (+124%). Συμπεριλαμβανομένου του smart, σχεδόν κάθε δεύτερη πώληση Mercedes-Benz Cars xEV ήταν ένα ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία (44%).

Πρώτη σε πωλήσεις premium γερμανική μάρκα

Ως μέρος του μετασχηματισμού της ώστε να είναι μία αποκλειστικά ηλεκτρική μάρκα μέχρι το τέλος της δεκαετίας, όπου οι συνθήκες της αγοράς το επιτρέπουν, η πρώτη σε πωλήσεις premium γερμανική μάρκα ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το δικό της δίκτυο φόρτισης υψηλής ισχύος με περισσότερους από 10.000 φορτιστές παγκοσμίως, διασφαλίζοντας αβίαστη και γρήγορη φόρτιση.

«Το 2022 σηματοδοτεί ακόμα μια επιτυχημένη χρονιά στη μεταμόρφωση της Mercedes-Benz: Υπερδιπλασιάσαμε τις πωλήσεις μας σε BEV, επιδείξαμε την υψηλή μας φιλοδοξία να ηγηθούμε στην ηλεκτροκίνηση με την αυτονομία 1.200 χλμ. της EQXX και πετύχαμε μια νέα χρονιά ρεκόρ για τη Maybach με αύξηση των πωλήσεων κατά 37%. Το 2023 θα συνεχίσουμε την αποστολή μας να προσφέρουμε τα πιο επιθυμητά ηλεκτρικά αυτοκίνητα και να αυξήσουμε περαιτέρω τις πωλήσεις αμιγώς ηλεκτρικών και πολυτελών μοντέλων» δήλωσε ο Ola Källenius, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mercedes-Benz Group AG.

Παρέδωσε 411.000 οχήματα παγκοσμίως, 4% περισσότερα συγκριτικά με το 2021, εκ των οποίων περίπου 14.700 ήταν αμιγώς ηλεκτρικά (+15%). Σήμερα, οι οδηγοί μπορούν να επιλέξουν μεταξύ τεσσάρων αμιγώς ηλεκτρικών Vans: το eVito Van, το eSprinter Van, το eVito Tourer και την EQV, ενώ το 1ο τετράμηνο του 2023 με την έλευση του eCitan και της EQT, πολύ σύντομα, ολόκληρη η προϊοντική παλέτα της μάρκας θα εξηλεκτριστεί.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v