«Το φιλί της γυναίκας αράχνης» στο Θέατρο Αλκμήνη

Η ΜΕΘΕΞΙΣ παρουσιάζει το συγκλονιστικό μυθιστόρημα του Μανουέλ Πούιγκ σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, στο Θέατρο Αλκμήνη.

«Το φιλί της γυναίκας αράχνης» στο Θέατρο Αλκμήνη

Η εταιρεία θεάτρου ΜΕΘΕΞΙΣ παρατείνει λόγω μεγάλης επιτυχίας τις παραστάσεις του συγκλονιστικού μυθιστορήματος του Manuel Puig «Το φιλί της γυναίκας αράχνης» από τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου στο Θέατρο Αλκμήνη. Μια παράσταση που γνώρισε μεγάλη καλλιτεχνική και εμπορική επιτυχία, σε σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, με τους Παντελή Καναράκη και Παναγιώτη Κατσίκη.

Στην φυλακισμένη Αργεντινή, στα μέσα της δεκαετίας του 70’, το αυτοαποκαλούμενο καθεστώς της Εθνικής Διαδικασίας Αναδιοργάνωσης της στρατιωτικής δικτατορίας του Χόρχε Βιδέλα, καταφεύγει όλο και περισσότερο σε βασανιστήρια, απειλές και εκβιασμούς για να σωφρονίσει και να τιμωρήσει αντιφρονούντες. Επί στρατιωτικής δικτατορίας του εξαφανίστηκαν με παράνομα μέσα χιλιάδες διαφωνούντες, με αποκορύφωμα την εξαφάνιση περίπου 500 παιδιών μαρξιστών αγωνιστών.

Σε ένα μικρό κελί της φυλακής Βίλλα Ντεβότο του Μουένος Άιρες, δύο συγκρατούμενοι προσπαθούν να χωρέσουν μέσα σε μια ασύμβατη γι’ αυτούς συγκατοίκηση. Ο Μολίναπου διώκεται για τις σεξουαλικές του επιλογές και ο Βάλεντιν, πολιτικός κρατούμενος που διώκεται για τις αριστερές του ιδέες. Σε κόσμους διαφορετικούς, με διαφορετικά πολιτικά πιστεύω, όνειρα ζωής και σεξουαλικές προτιμήσεις, οι δυό ήρωες ακροβατούν ανάμεσα στο παρελθόν, σε μια σκληρή πραγματικότητα και σ’ ένα αβέβαιο μέλλον.

Κατάλληλο άνω των 16 ετών

Συντελεστές παράστασης:
Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Διασκευή - σκηνοθεσία: Κοραής Δαμάτης
Σκηνικά - κοστούμια: Παύλος Ιωάννου
Σχεδιασμός φωτισμών: Κοραής Δαμάτης

Ερμηνεύουν:
Μολίνα: Παντελής Καναράκης,
Βάλεντιν: Παναγιώτης Κατσίκης

ΘΕΑΤΡΟ ΑΛΚΜΗΝΗ
Αλκμήνης 8-12, στάση μετρό Κεραμεικός
τηλ. 2103428650

Κάθε Δευτέρα στις 21:15

Προπώληση εισιτηρίων: More.com

Διάρκεια παράστασης:75 λεπτά

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v