11ο FolCalFest: Ελπίδα στη Ζωή – Προσφυγιά και Μετανάστευση
Με πληθώρα μουσικών παραστάσεων έρχεται το 11ο FolCalFest, αφιερωμένο στην επέτειο 100 ετών από τη μικρασιατική καταστροφή του 1922.

Το Ερευνητικό Κέντρο Ελληνικού Τραγουδήματος [ΕΡ.Κ.Ε.Τ.] διοργανώνει το 11ο FolCalFest στον Χολαργό. Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023, και ώρα 8:00 μ.μ., στο Αμφιθέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στο Δημαρχείο Παπάγου-Χολαργού.
Το 11ο FolCalFest είναι θεματικό, αφιερωμένο στην επέτειο 100 ετών από τη μικρασιατική καταστροφή του 1922. Στηρίζεται από το Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού και τον Δήμο Παπάγου-Χολαργού και είναι υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού της Περιφέρειας Αττικής.
H είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ
Μετανάστευση
· Αργυρόκαστρο & Τεπελένι [Νότια Αλβανία] | Πολυφωνικό Συγκρότημα “Lot Kurbeti”.
· Δερόπολη & Πωγώνι [Ήπειρος] | ΕΡ.Κ.Ε.Τ. - Πολυφωνική Ομάδα “Οι Κεραντζήδες”.
· Λευκά Όρη Χανίων [Κρήτη] | Ένωση Κρητών Βριλησσίων - Ομάδα Ριζίτικου.
Προσφυγιά
· Ερυθραία [Μικρά Ασία] | ΕΡ.Κ.Ε.Τ. - Ομάδα Παραδοσιακού Τραγουδιού & Άδοντες εν Χαλκίδι.
· Μεγάλο Ζαλούφι [Ανατολική Θράκη] – Αρβανίτες πρόσφυγες στο Νέο Χειμώνιο Έβρου | Καλλιτεχνικό Εργαστήρι Μελισσίων – Θρακιώτικη Παράδοση.
· Πόντος [Μικρά Ασία] | Σύλλογος Ποντίων Πετρούπολης & Ιλίου “Μανουήλ Κομνηνός”.
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
· επιστημονική επιμέλεια & καλλιτεχνική διεύθυνση: Παρασκευή Γ. Κανελλάτου.
· επιστημονικοί συνεργάτες:
* Δαλιανούδη Ρενάτα
* Καρεπίδης Ιωακείμ
* Μαχιμάρη Έφη
* Παπαμιχαήλ Έλλη-Μαρία
* Φιλιππίδου Ελένη
* Χρυσανθοπούλου Βασιλική
πολιτιστικοί σύμβουλοι:
* Βλάσσης Γιώργος (Κρήτη)
* Bushi Shezo (Νότια Αλβανία)
* Κουλαξουζίδης Γιάννης (Πόντος)
* Φιλιππίδου Ελένη (Ανατολική Θράκη)