Βρήκαμε τέλεια δωμάτια με τζάκι για να πάρεις τα βουνά

Μπορείς να σκεφτείς τίποτα καλύτερο για τα χειμωνιάτικα ΣΚ σου από ένα σπιτάκι με τζάκι στα ελληνικά βουνά; Όχι, ούτε εμείς.

Βρήκαμε τέλεια δωμάτια με τζάκι για να πάρεις τα βουνά

Τζάκι να σιγοκαίει δίπλα στο κρεβάτι, φύση να οργιάζει έξω από το παράθυρο. Φαντάζεσαι καλύτερο σκηνικό για να στεγάσεις τις χειμωνιάτικες εκδρομές σου; Εμείς δυσκολευόμαστε, γι’ αυτό σου συγκεντρώσαμε τα πιο value for money δωμάτια και σπιτάκια με τζάκι για να πάρεις τα βουνά.

(*) Οι τιμές έχουν υπολογιστεί για το πρώτο Σαββατοκύριακο του Φεβρουαρίου (4-5/2).

Στην Τσαγκαράδα, ένα από τα ομορφότερα και πιο ρομαντικά χωριά του Πηλίου, το Ξενοδοχείο Διογένης προσφέρει ρομαντικά διακοσμημένα δωμάτια με μπαλκονάκια που απολαμβάνουν θέα η οποία φτάνει ως την θάλασσα, και τζάκι στα πόδια του κρεβατιού. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 61€ το δίκλινο –ή ακόμα χαμηλότερα, στα 55€, αν συμβιβάζεσαι χωρίς μπαλκόνι, αλλά πάντα με τζάκι. 

Επίσης στην Τσαγκαράδα, ο Παραδοσιακός Ξενώνας Αμάλθεια έχει κουκλίστικα, αυθεντικά πηλιορείτικα δωμάτια με το ξύλο και την πέτρα να κυριαρχούν και το τζάκι να σιγοκαίει στα πόδια του κρεβατιού. Κοστίζουν 81€ το δίκλινο με πρωινό. 

Παραμένουμε Πήλιο, στην άλλη μεριά αυτή την φορά, στην πάντα ενδιαφέρουσα Μακρινίτσα, όπου το Selina Centavrus διαθέτει πανέμορφα, funky δωμάτια εμπνευσμένα από την τοπική παράδοση. Το δίκλινο με τζάκι δεν θα σου κοστίσει περισσότερα από 77€ (συν 8€ το άτομο προαιρετικά για πρωινό). 

Φωλιασμένο σε μια από τις καταπράσινες πλαγιές του Ταΰγετου, το Ilaeira Mountain Resort προσφέρει κουκλίστικες σουίτες με τζάκι και μπαλκόνι που αγναντεύει τα φαντασμαγορικά τοπία γύρω του. Βρίσκεται στο χωριό που λέγεται Τόριζα, σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσεις το φαράγγι του Ταΰγετου και τα γύρω χωριά, όπως η Άρνα και το Ξηροκάμπι. Η δίκλινη σουίτα κοστίζει 120€ με φανταστικό πρωινό. 

Το Αγγέλων Καταφύγιο, όνομα και πράγμα, στους Ασπράγγελους στα Ζαγοροχώρια διαθέτει πανέμορφα δωμάτια με ξύλινα, ζωγραφισμένα ταβάνια και τζάκι πλάι στο κρεβάτι, στην σούπερ τιμή των 64€ το δίκλινο. Οι δε Ασπράγγελοι είναι ιδανική βάση για να εξερευνήσετε όλο το Κεντρικό Ζαγόρι, και το μοναδικό Φαράγγι του Βίκου. 

Στους επίσης πανέμορφους Κήπους, πάλι στα Ζαγοροχώρια, το Ξενοδοχείο Μαχαλάς είναι… ένας μικρός πέτρινος μαχαλάς με σπιτάκια που αγκαλιάζουν τον υπέροχο κήπο του. Τα δε δωμάτιά του διαθέτουν ντους με υδρομασάζ, φαντασμαγορική θέα στο ηπειρώτικο τοπίο γύρω τους, και τζάκι για έξτρα χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα. Κοστίζουν 72€ το δίκλινο με πρωινό.

 

Ζαγορίτικη επιλογή νούμερο τρία, στην πιο παραδοσιακή βερσιόν της, είναι το Papigo Astraka II, που βρίσκεται (το μάντψες) στο Πάπιγκο, και προσφέρει ρουστίκ δωμάτια που θα σου θυμίσουν τα παιδικά σου χρόνια στο χωριό, με τα ξύλινα ταβάνια τους και τα μεγάλα πέτρινα τζάκια. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 76€ το δίκλινο (συν 8€ προαιρετικά για πρωινό). 

Στην Ορεινή Κορινθία, μόλις μιάμιση ώρα από την Αθήνα, και συγκεκριμένα στο πανέμορφο χωριό που λέγεται Καρυά, ο Ξενώνας Αναράδα διαθέτει μοναδικά δωμάτια με μεγάλες τζαμαρίες και μπαλκόνια που αγναντεύουν τις καρτποσταλικές πλαγιές της Ζήρειας. Το δίκλινο με τζάκι και φανταστικό πρωινό κοστίζει 156€. 

Στο Κυριάκι του Ελικώνα, επίσης μιάμιση ώρα από την Αθήνα και σε σημείο ιδανικό για να εξερευνήσεις τα μονοπάτια της Αρβανίτσας και το μοναστήρι του Όσιου Λουκά, ο Ξενώνας Φλυγόνιον μας φιλοξενεί σε πανέμορφες σουίτες με τζάκι και θέα στο βουνό. Οι τιμές τους δεν ξεπερνούν τα 85€ το δίκλινο με ωραιότατο πρωινό. 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v