Μαφιόζικες δολοφονίες στην Αθήνα… μέρα μεσημέρι

Συμβόλαια θανάτου με τους δράστες άφαντους, νονοί εναντίων μπράβων και δημοσιογράφων σε ψυχρές εκτελέσεις που σοκάρουν.

Μαφιόζικες δολοφονίες στην Αθήνα… μέρα μεσημέρι

Ο νόμος της νύχτας είναι αδυσώπητος και δε γνωρίζει ελαφρυντικά. Οι «μάχες» των νονών της νύχτας φέρνουν πτώματα στους δρόμους της Αθήνας ανεξαρτήτως ώρας και εκτελέσεις που αστυνομία δεν καταφέρνει να εξιχνιάσει.

Η μια δολοφονία φέρνει την άλλη, σε έναν φαύλο κύκλο αίματος που όπως φαίνεται θα συνεχίζεται εσαεί.

Συγκεντρώσαμε παρακάτω μερικές από τις πιο σοκαριστικές εκτελέσεις των τελευταίων ετών.

Βασίλης Στεφανάκος

Το βράδυ της 17ης Ιανουαρίου του ’18, ο πρώην βαρυποινίτης και «Νονός» Βασίλης Στεφανάκος, βρίσκεται δολοφονημένος μέσα στο αυτοκίνητό του, έξω από εταιρεία ιδιοκτησίας του στη Λεωφόρο Αθηνών, στο Χαϊδάρι. Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες τον πλησίασαν από την πλευρά του συνοδηγού, άνοιξαν την πόρτα, άδειασαν ένα γεμιστήρα καλάσνικοφ και διέφυγαν με κλεμμένη λευκή μηχανή.

Γιάννης Μακρής

Ήταν βράδυ της 31ης Οκτωβρίου του 2018, όταν ο 49χρονος Γιάννης Μακρής γνωστός ως «Αυστραλός» πέφτει νεκρός ύστερα από 6 σφαίρες στον θώρακα και το στομάχι, έξω από την πολυτελή βίλα του στο Πανόραμα. Ο βούλγαρος εκτελεστής του συλλαμβάνεται αρκετούς μήνες μετά από την Αστυνομία σε ξενοδοχείο στη Γλυφάδα, ενώ τον Ιούλιο του ’19 συλλαμβάνεται και ο αδερφός του στη Βουλγαρία.

Βασίλης Γρίβας

Την 3η Μαΐου του 2017 πέφτει νεκρός ο bodybuilder Βασίλης Γρίβας, έξω από το σχολείο του 11χρονου γιου του στα Γλυκά Νερά. Οι δράστες τον πυροβόλησαν δύο φορές στο κεφάλι και πέντε φορές στο σώμα, ενώ στη συμπλοκή τραυματίστηκε και μία μητέρα. Ο Γρίβας είχε απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές για εκβιασμούς και αιματηρές συμπλοκές, ενώ τον Ιανουάριο του 2003 είχε δεχτεί και άλλη δολοφονική επίθεση στον Πειραιά. Λέγεται πως η δολοφονία του ξεκίνησε έναν κύκλο αίματος με «απαντήσεις».

Δημήτρης Μάλαμας

Το πρωί τις 29ης Οκτωβρίου του ’19, ο ιδιοκτήτης εταιρείας διανομής καφέ δέχεται καταιγισμό πυρών στη λεωφόρο Αθηνών με αποτέλεσμα να πληγούν ζωτικά του όργανα. Μεταφέρεται εν ζωή στο νοσοκομείο «Αττικόν», όπου καταλήγει τις απογευματινές ώρες. Ο 49χρονος επιχειρηματίας ήταν γνωστός στις αρχές, καθώς είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε κύκλωμα σωματεμπορίας, ενώ το 2016 είχε γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης.

Δημήτρης Καπετανάκης

Στις 10 Δεκεμβρίου του ’20, ο 56χρονος Δημήτρης «Καπές», ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα ονόματα στον χώρο της νύχτας, δολοφονείται το μεσημέρι έξω από το σπίτι του με 20 σφαίρες από καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής τον είχαν συμπεριλάβει ως ύποπτο σε διάφορες υποθέσεις από τα τέλη της δεκαετίας του 1980.

Κώστας Ασημακόπουλος

Το βράδυ της Δευτέρας 28 Δεκεμβρίου του ’20 ο 38χρονος Κώστας Ασημακόπουλος εκτελείται με 6 σφαίρες στην Ηλιούπολη. Το θύμα ήταν γνωστό στον κόσμο της νύχτας με τα ψευδώνυμα «μαύρος» ή «γύφτος» και ήταν ένα από τα «κεφάλια»» μίας από τις μεγαλύτερες και πιο ισχυρές ομάδες μπράβων στην Αττική. Εις βάρος του εκκρεμούσε δικογραφία για παλαιότερη υπόθεση εκβιασμού.

Γιώργος Καραϊβάζ

Στις 9 Απριλίου του ’21 μέρα μεσημέρι ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονείται λίγα μέτρα από την είσοδο του σπιτιού του, στον Άλιμο. Ο γνωστός δημοσιογράφος δέχτηκε δέκα σφαίρες στο στήθος και στο κεφάλι, πέφτοντας αιμόφυρτος στο έδαφος λίγα μέτρα μακριά από την είσοδο του σπιτιού του, όπου εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν η σύζυγος και ο γιος τους.

Ο δημοσιογράφος παρακολουθούσε στενά και αρθρογραφούσε για τις εξελίξεις στον χώρο της νύχτας και τις διασυνδέσεις των στελεχών της λεγόμενης Greek Mafia με επίορκους αστυνομικούς.

Μιχάλης Καπίρης

Στα σύνορα της Νέας Ιωνίας με τη Μεταμόρφωση  στις 16 Μαΐου του ’21 πέφτει νεκρός ένας 58χρονος πρώην πυγμάχος, που ήταν γνωστός ως «Κεφάλας». Το θύμα σύμφωνα με τις αρχές ήταν άτομο με διασυνδέσεις με ομάδες εκβιαστών και φέρεται να είχε ομάδα που δραστηριοποιείτο σε θέματα «προστασίας» σε Πεύκη, Μεταμόρφωση, Νέα Ιωνία και αλλού.

Τάσος Μπερδέσης

Ακόμα μια δολοφονία πρώην πυγμάχου σημειώνεται τον ίδιο μήνα, το πρωί τις 31 Μαΐου του ‘21 στην περιοχή της Βάρης, με το θύμα να δέχεται τις σφαίρες ενώ βρισκόταν μέσα σε αυτοκίνητο στη θέση του συνοδηγού. Οι πληροφορίες τον ήθελαν να συνδέεται με τον χώρο της νύχτας, με την ΕΛΑΣ να αποδίδει την υπόθεση σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v