Jaguar F-Pace plug-in hybrid: 65 χλμ. με μηδενικούς ρύπους

Η υβριδική έκδοση P400e παρέχει περισσότερη αυτονομία και βελτιωμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Jaguar F-Pace plug-in hybrid: 65 χλμ. με μηδενικούς ρύπους

Η Jaguar F-Pace, είναι τώρα πιο συναρπαστική από ποτέ με πλουσιότερο εξοπλισμό, απλούστερη διάρθρωση γκάμας, περισσότερη αυτονομία για την Plug-In υβριδική έκδοση P400e και βελτιωμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

Για το 2024 Model Year, η P400e συνεχίζει να αποτελεί την κορυφαία πρόταση των ηλεκτροκίνητων συνόλων της, καθώς τώρα διαθέτει μεγαλύτερη μπαταρία ιόντων λιθίου, που περιλαμβάνει εννέα μονάδες (modules) αντί οκτώ, αυξάνοντας την ικανότητα αποθήκευσης ενέργειας στα 19.2kWh. Αυτό αυξάνει την πλήρως ηλεκτρική αυτονομία από έως και 53km στα 65km το μέγιστο – που αντιστοιχεί σε αύξηση πάνω από 20%. Ως εκ τούτου, μειώνονται οι εκπομπές CO2 και η κατανάλωση καυσίμου, που τώρα ξεκινούν από τα 37γραμ./χλμ. και τα 1,6 λίτρα/100 χλμ. (WLTP TEL).

404 ίπποι

Με συνδυασμένη ισχύ 404 ίππων και ροπή 640 Nm, η έκδοση P400e έχει επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε μόλις 5,3΄΄. Ήδη πάνω από μία στις δέκα πωλήσεις F-Pace σε όλο τον κόσμο αφορούν στο μοντέλο P400e, ενώ σε χώρες όπως η Ολλανδία – όπου τα ηλεκτροκίνητα οχήματα είναι πιο δημοφιλή – το ποσοστό αυτό αναμένεται να φτάσει και το 98%.

Οι οδηγοί επωφελούνται από μία απλούστερη, πιο στοχευμένη γκάμα εκδόσεων. Πλέον προσφέρονται μόνον εκδόσεις R-Dynamic, εκσυγχρονίζοντας την προσφορά για τους πελάτες και παρέχοντας την ίδια στιγμή αναβαθμισμένο εξοπλισμό.

Σφυρήλατες ζάντες 22 ιντσών

Οι εκδοσεις R-Dynamic S, SE και HSE εφοδιάζονται με ζάντες 19, 20 και 21 ιντσών αντίστοιχα, που προσφέρονται με δυνατότητα επιλογής diamond-turned ή μαύρου φινιρίσματος (όλες διατίθενται με προαιρετικά ελαστικά αυτόματης στεγανοποίησης), ενώ η έκδοση 400 SPORT υιοθετεί τώρα σφυρήλατες ζάντες 22 ιντσών – Style 1020 σε Gloss Silver με diamond-turned φινίρισμα και ένθετα που δημιουργούν αντίθεση. Τα κεντρικά καπάκια είναι τώρα όλα μαύρα και ασημί, αντί των προηγούμενων που ήταν κόκκινα και ασημί.

Η δυναμική παρουσία της ενισχύεται περαιτέρω με το Black Pack – τώρα στάνταρ σε όλα τα μοντέλα, από το R-Dynamic SE μέχρι το SVR. Φινίρισμα Gloss Black χρησιμοποιείται στα καλύμματα των εξωτερικών καθρεπτών, καθώς και στη μάσκα, το πλαίσιο της μάσκας, τα πλαίσια των παραθύρων, τους αεραγωγούς των φτερών, την πίσω ποδιά, και τα πίσω σήματα. Μία ακόμα διακριτική αλλαγή είναι το ανανεωμένο σήμα της μάσκας της R-Dynamic που τώρα υιοθετεί μία σύγχρονη μαύρη και γκρι εμφάνιση, αντί για κόκκινη και πράσινη.

Νέα TFT ψηφιακή οθόνη

Στο εσωτερικό της πολυτελούς, ευρύχωρης καμπίνας υπάρχουν περισσότερες τεχνολογίες από πριν. Το R-Dynamic S αποκτά τη νέα TFT ψηφιακή οθόνη οδηγού (Digital Driver Display), που προσφέρει διαμόρφωση δύο οργάνων με επιλογή πολυμέσων ή πλοήγησης στο κεντρικό πάνελ, ενώ η ασύρματη φόρτιση συσκευών είναι στάνταρ από την έκδοση R-Dynamic SE και πάνω. Κάθε μοντέλο της γκάμας περιλαμβάνει το γρήγορο, διαισθητικό σύστημα ενημέρωσης & ψυχαγωγίας Pivi Pro, που προσφέρει απρόσκοπτη συνδεσιμότητα μέσω Ασύρματου Apple CarPlay, Ασύρματου Android Auto, ενσωματωμένου φωνητικού ελέγχου Alexa, και πλοήγησης what3words. Το Pivi Pro – μαζί με άλλα συστήματα του οχήματος – είναι πάντα επικαιροποιημένο χάρη στις ασύρματες ενημερώσεις λογισμικού (software-over-the-air updates).

Η γκάμα της F-Pace για το 2024 Model Year περιλαμβάνει τις εκδόσεις R-Dynamic S, R-Dynamic SE, R-Dynamic HSE, 400 SPORT και SVR (ανάλογα με την αγορά). Η F-Pace SVR είναι το κορυφαίο SUV υψηλών επιδόσεων της Jaguar. Με ισχύ αποκλειστικά από τον υπερτροφοδοτούμενο V8 βενζινοκινητήρα των 5.0 λίτρων της Jaguar που αποδίδει 550 ίππους, μπορεί να επιταχύνει από 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 4΄΄ και να αναπτύξει τελική ταχύτητα 286 χλμ./ώρα.

Η παγκόσμια γκάμα κινητήριων συνόλων περιλαμβάνει τον τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα PHEV 404 ίππων, τετρακύλινδρο βενζινοκινητήρα 250 ίππων, τετρακύλινδρους ντίζελ MHEV 163 ίππων και 204 ίππων, εξακύλινδρο ντίζελ MHEV 300 ίππων, εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα 400 ίππων MHEV και V8 βενζινοκινητήρα 550 ίππων (ανάλογα με την αγορά), και όλοι κατασκευάζονται στο Κέντρο Παραγωγής Κινητήρων της Jaguar Land Rover στο Wolverhampton του Ηνωμένου Βασιλείου.

Όλες οι εκδόσεις F-Pace διαθέτουν ευφυή τετρακίνηση και οκτατάχυτα αυτόματα κιβώτια.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v