Τα καλύτερα γλυκά της πόλης (και με delivery)

Φέτος τα Χριστούγεννα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, αλλά και σοκολατένιες αμαρτίες έρχονται στην πόρτα σου με ένα κλικ… και με απίθανες προσφορές.

Τα καλύτερα γλυκά της πόλης (και με delivery)

Μπορείς να φανταστείς Χριστούγεννα χωρίς γλυκά; Προφανώς όχι, ούτε κι εμείς. Θα τολμήσουμε μάλιστα να πούμε πως η πεμπτουσία των γιορτών δεν είναι η γαλοπούλα, είναι οι δίπλες, τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες και όλες οι σοκολατένιες αμαρτίες που τσακίζουμε απενοχοποιημένα, καθότι ως γνωστόν οι θερμίδες γιορτών και διακοπών δεν μετράνε.

Επειδή όμως ό,τι αξίζει είναι συχνά και δύσκολο, τα προβλήματα αρχίζουν όταν ψάχνεις μέσα στην χαοτική κίνηση των γιορτινών ημερών πάρκινγκ έξω από το αγαπημένο σου ζαχαροπλαστείο, καθοδόν για το 35ο πάρτι/ ρεβεγιόν/ σουαρέ σε σπίτι, ή όταν αποφασίζεις να φτιάξεις τα γλυκάκια σου χειροποίητα, τρώγοντας στην κουζίνα όλες εκείνες τις πολύτιμες ώρες που είχες υποσχεθεί στον εαυτό σου πως θα αφιερώσεις στο να χαλαρώσεις μετά από μια ολόκληρη φρενιασμένη χρονιά.

Ευτυχώς για όλους μας, τα φετινά Χριστούγεννα είναι διαφορετικά: Γιατί το efood έρχεται να δώσει λύση σε προβλήματα σαν κι αυτά, με οικονομικότατες επιλογές από αγαπημένα ζαχαροπλαστεία, που φτάνουν στην πόρτα μας σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.

Πριν από κάθε εορταστικό σουαρέ φέτος, μπαίνεις στο efood, επιλέγεις το φίλτρο Xmas 4 All στην αρχική σελίδα, και βρίσκεις δεκάδες δελεαστικές προσφορές από τα καλύτερα ζαχαροπλαστεία της γειτονιάς σου, που φτάνουν στην πόρτα σου μέχρι να πεις… κουραμπιές. Και για τι προσφορές μιλάμε; Eκπτώσεις 20% σε συγκεκριμένα γλυκά, δωράκια όπως "με τρία κουτιά μελομακάρονα, δώρο άλλο ένα" ή "με κάθε παραγγελία 10 κεράσματα της επιλογής σας" είναι μερικά μόνο παραδείγματα. Με ένα κλικ εδώ, τις βρίσκεις όλες συγκεντρωμένες.

Και για να σου ανοίξουμε λίγο ακόμα την όρεξη, ξεχωρίσαμε πέντε κορυφαία ζαχαροπλαστεία ανάμεσα στα εκατοντάδες που συμμετέχουν στο Xmas 4 All με μοναδικές προσφορές και εκπτώσεις από το αγαπημένο efood.

Ζαχαροπλαστεία Κωνσταντινίδης

Θα ξεκινήσουμε παραδοσιακά, επιβεβαιώνοντας τις φήμες που μιλούν για το καλύτερο μιλφέιγ της πόλης. Πέρα από μιλφέιγ, βέβαια, εδώ θα βρεις θεϊκές σοκολατόπιτες, παραδοσιακά σαλονικιώτικα τρίγωνα Πανοράματος, αριστοτεχνικά ψημένα μελομακάρονα και αφράτους κουραμπιέδες, αλλά και γλυκά χωρίς ζάχαρη και πολλές ακόμα προτάσεις. Δες τις όλες αναλυτικά εδώ

Max Perry

Ξακουστό και κοσμαγάπητο για την χειροποίητη σοκολάτα του, το Max Perry πρωτομπήκε στις ζωές μας το 2005. Από την παραδοσιακή πάστα ποντικάκι μέχρι τα cake pop που κάνουν χαμό τα τελευταία χρόνια, και από εκεί στα φρεσκοψημένα brownie, τις τούρτες και τα χριστουγεννιάτικα γλυκά (είπε κανείς panettone με πραλίνα;) το δύσκολο θα είναι τι να πρωτοδιαλέξεις. Το σίγουρο, από την άλλη, είναι πως όπου και αν μένεις, σίγουρα έχεις ένα κατάστημα κοντά σου, που αναλαμβάνει να τα φέρει όλα στην πόρτα σου. Κλικ εδώ

Zuccherino

Οι παροικούντες τα νότια προάστια ορκίζονται στο όνομά του από το 1988 μέχρι σήμερα, που το αγαπημένο γλυκοπωλείο του Παλαιού Φαλήρου αριθμεί πλέον τρία μαγαζιά στην Αθήνα, μαζί με αυτά σε Νέα Σμύρνη και Μοναστηράκι. Το προφιτερόλ του με τα Oreo cookies μας έχει κάνει ουκ ολίγες φορές να παραμιλάμε, το δε Bannoffee του είναι βγαλμένο από τα πιο γλυκατζίδικα όνειρά μας. Στα χριστουγεννιάτικα γλυκά η ποικιλία είναι τεράστια, και πηγαίνει πολύ πέρα από το κλασικό δίπτυχο μελομακάρονα-κουραμπιέδες. Δες και παράγγειλε, εδώ.

Φούρνος Βενέτη

Ό,τι και αν δοκιμάσεις εδώ αποκλείεται να απογοητευτείς, αλλά αν αναζητάς έμπνευση, εμείς ορκιζόμαστε στα τραγανά macaron του, στα φανταστικά σιροπιαστά Βηρυτού, στην θεσπέσια lemon pie του και στην πρωτότυπη τούρτα μους σοκολάτα. Θα βρεις επίσης –πράγμα αρκετά ασυνήθιστο στα ζαχαροπλαστεία της Αθήνας– γλυκά του κουταλιού, ενώ στα χριστουγεννιάτικα γλυκά, πέρα από τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα, στα «οπωσδήποτε» οφείλουμε να βάλουμε και τις φρεσκοψημένες δίπλες του. Αναλυτικό μενού και παραγγελίες εδώ.

Passarella

Ξεκίνησε από το Ίλιον το 1983, και πλέον αριθμεί δέκα καταστήματα σε όλη την Αθήνα, διεκδικώντας επάξια τα πρωτεία της λίστας με τις καλύτερες τούρτες της πόλης. Το cheesecake της είναι επίσης ξακουστό και κοσμαγάπητο στα πέρατα της Αττικής, ενώ τα σάλια μας κάνουν εξίσου να τρέχουν το εκμέκ κανταΐφι, η σοκολατόπιτα και αυτό το μικρό αριστούργημα που λέγεται Cremino και είναι patisserie με sauce σοκολάτας bitter και καραμέλας σε τραγανό choux espresso. Εννοείται πως αυτές τις μέρες θα βρεις και χριστουγεννιάτικα γλυκά, δίπλες, κουραμπιέδες και μελομακάρονα με σοκολάτα ή χωρίς. Και πολλές ακόμα επιλογές, αναλυτικά εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v