Σταμάτα να σκέφτεσαι τον γάμο αν...

Μπορεί να κάνεις στο κεφάλι σου σενάρια για το μέλλον που είναι πανέμορφα, αλλά υπάρχουν κάποια τσεκ που οφείλεις να κάνεις πρώτα.

 

Σταμάτα να σκέφτεσαι τον γάμο αν...

Ο γάμος δεν είναι εύκολη υπόθεση. Το να συμβιώνεις με τον άνθρωπό σου σημαίνει ότι α) το έχετε πάρει και οι δυο απόφαση ότι παρά τις διαφορές σας, εσείς θα μείνετε εκεί, και β) ότι έχεις αποδεχτεί πως αυτές οι διαφορές υπάρχουν και δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Αυτός ήταν ένας τρόπος να τσεκάρεις στην αρχή αν είσαι έτοιμος/η για το μεγάλο βήμα.

Άσε μας να σου φτιάξουμε μια χρήσιμη λίστα με τα υπόλοιπα τσεκ που πρέπει να κάνεις.

Πώς τα πας με τις μεγάλες αποφάσεις;
Μετακομίσεις, αρρώστιες, οικονομικές ανάγκες. Όλα αυτά είναι πράγματα που σε καλούν να πάρεις αποφάσεις και να παλέψεις. Και όταν αυτά μπαίνουν στο πλαίσιο μιας σχέσης, γίνονται λίγο πιο σοβαρά. Αν, για παράδειγμα, αισθάνεσαι ότι δεν μπορείς να πάρεις από κοινού μεγάλες αποφάσεις με το ταίρι σου, η συμβίωση δεν είναι ούτε για να μπαίνει στη συζήτηση.

Πώς τα πας με το κόνσεπτ του "εμείς";
Ναι, όλα τα παντρεμένα ζευγάρια που ξαφνικά μιλούν στον πρώτο πληθυντικό είναι λίγο cringe. Είναι όμως και αναπόφευκτο να συμβεί, και - κατά βάθος - αρκετά γλυκό. Έχεις την ικανότητα να σκεφτείς τον εαυτό σου ως μέλος ενός διδύμου, ή βάζεις τις δικές σου επιθυμίες πρώτα; Επίσης, έχει πολύ να κάνει με το πώς χρησιμοποιείς το "εμείς": Είναι όντως αποφάσεις που πάρθηκαν από κοινού, ή ένας από τους δύο συντρόφους άρχισε να χρησιμοποιεί το "εμείς" για να επισπεύσει τις διαδικασίες;

Πώς τα πας με την διαχείριση θυμού;
Επειδή όλοι ξέρουμε πως σχέση χωρίς καυγά δεν είναι σχέση, και στον γάμο αυτό απλώς γίνεται πιο έντονο. Δεν είναι μαγική λύση το ότι παντρεύτηκες για να σταματήσετε να έχετε τις διαφορές σας. Έχεις (και εσύ, και το ταίρι σου) τρόπους για να μην ξεσπάς και να αντιμετωπίζεις τα προβλήματα που θα προκύψουν ψύχραιμα;

Πώς τα πας με την οικογένεια;
Δεν λέμε ότι είναι απαραίτητο να σε λατρεύουν και να τους λατρεύεις, αλλά είναι αρκετά σημαντικό να έχετε βρει τις ισορροπίες σας. Το κλισέ της κακιάς πεθεράς (και πεθερού, μην ξεχνάμε τους πεθερούς) είναι πολύ αληθινό και δεν θες να παίξεις μαζί του. Και είναι και δικαιολογημένο, αν σκεφτείς ότι είναι οι γονείς του ανθρώπου που αποφάσισες να ζήσεις μαζί του. Και το ταίρι σου τις ίδιες σκέψεις μάλλον κάνει για τους δικούς σου γονείς. Αν δεν προσπαθείτε όλοι να είστε όσο πιο κοντά στο "μεγάλη, χαρούμενη οικογένεια", μπορεί να υπάρξουν προβλήματα.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v