Η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Mazda

Το μοναδικό σύστημα εξατομίκευσης της Mazda εξασφαλίζει ότι όλοι μπορούν να απολαύσουν την οδηγική εμπειρία.

Η ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της Mazda

Το μοναδικό σύστημα εξατομίκευσης της Mazda εξασφαλίζει ότι όλοι μπορούν να απολαύσουν την οδηγική εμπειρία. Με την αναγνώριση προσώπου και την καινοτόμα τεχνολογία, προσφέρει εξατομικευμένες συστάσεις για να βελτιώσει τόσο την άνεση όσο και την ασφάλεια.

Η ιδανική θέση του οδηγού αποτελούσε πάντα ένα βασικό στοιχείο στη δημιουργία κάθε οχήματος της ιαπωνικής εταιρείας. Ωστόσο, οι ερευνητές της μάρκας πρόσφατα ανακάλυψαν ότι λιγότεροι από τους μισούς οδηγούς έχουν σωστή στάση σώματος για μια άνετη και ασφαλή διαδρομή. Το καινούργιο Mazda CX-60, εξοπλίζεται με την κατάλληλη τεχνολογία.

 

Σωστή στάση σώματος

Ακολουθώντας την ανθρωποκεντρική φιλοσοφία της, η οποία λαμβάνει υπόψη κάθε σημείο επαφής στο αυτοκίνητο, από το σχήμα και τη χρήση των λαβών της πόρτας, στην αίσθηση των διακοπτών, το επόμενο βήμα ήταν να βεβαιωθεί ότι οι οδηγοί έχουν πάντα τη σωστή στάση σώματος.

Ο Nobuaki Tabata, Program Manager της ομάδας Ανάπτυξης και Αρχιτεκτονικής των Ολοκληρωμένων Συστημάτων Ελέγχου μαζί με την ομάδα του, ανακάλυψαν ότι οι περισσότεροι οδηγοί δεν γνωρίζουν πώς να επιτύχουν από μόνοι τους την καλύτερη στάση του σώματος όταν οδηγούν.

Αναγνωρίζει κάθε οδηγό

Για να λυθεί αυτό το πρόβλημα, η μάρκα δημιούργησε ένα σύστημα που αναγνωρίζει κάθε οδηγό και αυτόματα διαμορφώνει τη θέση του καθίσματος, του τιμονιού, τους καθρέφτες και τα όργανα του αυτοκινήτου, για μέγιστη άνεση και ασφάλεια.

Το σύστημα χρησιμοποιεί μία κάμερα που κοιτάζει τον οδηγό, η οποία ενεργοποιεί την τεχνολογία εκτίμησης της σωματικής διάπλασης. Αφού ο οδηγός εισάγει το ύψος του χειροκίνητα (αυτό πρέπει να γίνει μόνο στην πρώτη εγκατάσταση), το σύστημα τότε υπολογίζει και προτείνει τη καλύτερη θέση για αυτό το άτομο με βάση τη θέση των ματιών του. Βεβαίως, ο οδηγός μπορεί να επέμβει και να προσαρμόσει τη θέση όπως εκείνος επιθυμεί.

Όταν ο οδηγός κλείνει τη μηχανή και βγάζει τη ζώνη, το κάθισμα και το τιμόνι αυτόματα επιστρέφουν στην αρχική τους θέση, ώστε να τον διευκολύνει να βγει πιο εύκολα από το αυτοκίνητο. 

Σύστημα αναγνώρισης προσώπου

Όμως, η τοποθέτηση του καθίσματος στην ιδανική οδική θέση είναι μόνο η αρχή. Υπάρχουν πάνω από 100 στοιχεία του αυτοκινήτου που χρησιμοποιούν το σύστημα αναγνώρισης προσώπου. Άλλα παραδείγματα συμπεριλαμβάνουν την προσαρμογή του ήχου της μουσικής, την ένταση των ειδοποιήσεων ασφάλειας, και το φωτισμό, τα οποία μπορούν να προσαρμοστούν ανά οδηγό.

Με την καινοτόμα τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, η Mazda επιθυμεί να μειώσει το άγχος του οδηγού πριν καν εκείνος ξεκινήσει το ταξίδι του.

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v