Πατέρας Αντώνιος: «Κάποια παιδιά δεν μας συγχωρούν ότι πήραμε τη θέση των γονιών τους»

Με αφορμή τις υποθέσεις ασέλγειας στην «Κιβωτό» ο Πατέρας Αντώνιος μίλησε στην τηλεόραση, δηλώνοντας «απογοητεύμενος».

Πατέρας Αντώνιος: «Κάποια παιδιά δεν μας συγχωρούν ότι πήραμε τη θέση των γονιών τους»

Διαστάσεις χιονοστιβάδας έχουν πάρει τις τελευταίες ημέρες οι καταγγελίες για ασέλγεια στις δομές της «Κιβωτού του Κόσμου».

Την αρχή έκανε ένας 19χρονος, ο οποίος πήγε την Τετάρτη (16/11) στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων και κατέθεσε πως πρόσωπο το οποίο υπηρετεί στην Κιβωτό ασελγούσε σε βάρος του από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι τον Ιανουάριο του 2022, του συμπεριφερόταν με εξευτελιστικό τρόπο, όπως ανέφερε, και είχε πέσει θύμα ασέλγειας. Ακόμα είπε ότι υπήρχαν κι άλλα παιδιά που είχαν πέσει θύμα ασέλγειας ή άλλης μορφής κακοποίησης.

Η Αστυνομία, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ερευνά τρεις υποθέσεις ασέλγειας, σε βάρος δύο ενήλικων και ενός ανήλικου αγοριού που φιλοξενούνται από την Μη Κυβερνητική Οργάνωση, και φαίνεται να έχουν πέσει θύματα ασέλγειας από κάποιον που εργάζεται στη δομή, ενώ υπάρχουν και τέσσερις περιπτώσεις παιδιών που έχει κατονομάσει ο 19χρονος στην κατάθεσή του, που είχαν ξυλοκοπηθεί άγρια από άτομα στα οποία έδινε εντολές το συγκεκριμένα άτομο.

Σχολιάζοντας τις κατηγορίες, ο πάτερ Αντώνιος, ο άνθρωπος πίσω από την «Κιβωτό» από την πρώτη μέρα της λειτουργίας της, μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα, δηλώνοντας «θλιμμένος και απογοητευμένος».

Όπως είπε: «Εμείς μάθαμε από ένα δημοσίευμα, τίποτα περαιτέρω δεν γνωρίζω. Δεν ξέρουμε το όνομά του, το επώνυμό του. Έχουμε πάρει τηλέφωνο και ζητήσαμε στοιχεία και δεν έχουμε στοιχεία».

«Εμείς φιλοξενούμε παιδιά, τα οποία δεν είναι τα συνηθισμένα παιδιά, από παραβατικές οικογένειες, παιδιά μεγάλα σε ηλικία που έχουν διαμορφώσει τον χαρακτήρα τους, παιδιά που δεν ήξεραν από όρια, παιδιά που θέλουν να παραβατούν. Το πρώτο πράγμα που κάνουμε είναι να θεραπεύσουμε το τραύμα της ψυχής αυτών των παιδιών από την απώλεια του φυσικού τους γονιού και αυτό είναι που πολλές φορές δεν μπορούν να συγχωρέσουν σε εμάς, ότι πήραμε τη θέση αυτή. (…) Δεν πρόκειται να συγχωρέσουν ότι εμείς είμαστε στη ζωή τους και όχι οι γονείς τους», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, Newsit

 

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v