«Κι εγώ είμαι παιδί “φυσιολογικής” οικογένειας»  

Ο Γιώργος Καπουτζίδης ξέρει να μοιράζει αγάπη τη στιγμή που όλοι γύρω του φτύνουν μίσος. Έξι πρόσφατες δηλώσεις του που μας έκαναν να υποκλιθούμε.

«Κι εγώ είμαι παιδί “φυσιολογικής” οικογένειας»

Σεναριογράφος, παρουσιαστής, ηθοποιός και υπέρμαχος της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, ο Γιώργος Καπουντζίδης απασχολεί συχνά τα μήντια, αλλά για όλους τους σωστούς λόγους σε αντίθεση με την πλειοψηφία των «σταρ».

Οι δηλώσεις του είναι σεμνές, έξυπνες, ουσιώδεις και μοιράζουν αγάπη, τη στιγμή που ο κόσμος γύρω μας βυθίζεται στο μίσος και στην απανθρωπιά.

Ξεχωρίσαμε μερικές που μας έμειναν αξέχαστες.

«Ανήκω στις γάτες μου»

Απαντώντας στις φήμες περί υποψηφιότητας με την ΝΔ στις εκλογές, ο Γιώργος Καπουτζίδης απάντησε με ένα ωραιότατο στόρι στο οποίο έγραψε: «Έχω δηλώσει δεκάδες φορές ότι δεν έχω καμία όρεξη να ασχοληθώ με την πολιτική και καμία όρεξη να ενταχθώ σε κανένα κόμμα! Τι δεν καταλαβαίνετε; Ανήκω στις γάτες μου! Πουθενά αλλού!».

 «Αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή»

Αναφερόμενος σε ένα περιστατικό από την κάλυψη της Eurovision, κατά την οποία έλαβε ένα κακεντρεχές σχόλιο, ο Γιώργος Καπουντζίδης απάντησε αποστομωτικά: «Την Πέμπτη που σχολίαζα τη Σουηδία, κάποιος μου έγραψε ότι είμαι κακιά αδερφή. Που αδερφή είμαι, αλλά είμαι καλή. Και όμορφη κι έξυπνη και πετυχημένη».

«Δεν πειράζει να δείτε κι εσείς δύο γκέι άνδρες»

Μιλώντας στην εκπομπή «Με άλλη ματιά» για την ελληνική τηλεόραση και τον συντηρητισμό της και απαντώντας σε όσους τον ρωτάνε «Μήπως είναι πολύ;» για τις καταστάσεις που παρουσιάζει είπε: «Συγγνώμη, εμένα με ρώτησε κανείς πόσες φορές δεν χρειάζεται να δω έναν άντρα, μία γυναίκα, μία πεθερά και τα προβλήματά τους μέσα σε μια σειρά; Τα έχει δει χίλιες φορές, φτάνει Δεν πειράζει να δείτε και εσείς δύο γκέι άντρες, δύο αναπήρους παραπάνω. Συγγνώμη κιόλας εάν σας έπεσε βαρύ».

Το ερώτημα στον Πρωθυπουργό

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης με τίτλο Κοινωνία χωρίς Ρατσισμό, Κοινωνία με Μέλλον, ο Γιώργος Καπουτζίδης αναφέρθηκε στην καταπίεση που ένιωσε ως παιδί, αλλά και τον χλευασμό που οδήγησε στην απομόνωση. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, απηύθυνε ένα ερώτημα τον Πρωθυπουργό της χώρας, πιο επίκαιρο από ποτέ.

«Για ποιο λόγο, αυτό μόνο απαντήστε μου, για ποιο λόγο είμαι ο άνθρωπος με τα λιγότερα δικαιώματα σ΄ αυτή την αίθουσα, στη γειτονιά μου, στην πόλη μου. Αυτό δεν το έχω καταλάβει. Αν μπορεί να μου το απαντήσει έχει καλώς, θα την δεχτώ την απάντηση, αλλά αν δεν έχει απάντηση, πάει να πει ότι κάτι έχει κάνει λάθος και αυτός και ο προκάτοχός του και οι προκάτοχοι των προκατόχων και η κοινωνία και η πολιτεία. Και αυτό το λάθος οφείλουμε να το αλλάξουμε τώρα, σήμερα», είπε και πρόσθεσε:

«Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ένας άνθρωπος που δέρνει τα παιδιά του και τη γυναίκα του και δεν έχει δουλέψει ποτέ, να θεωρείται καλύτερος σύντροφος από εμένα και καλύτερος πατέρας από εμένα. Νόμιζα ότι η ψυχή και η καρδιά είναι κριτήρια αξιολόγησης, αλλά καταλήγουμε ότι το πιο σημαντικό κριτήριο είναι το με τι διεγείρεται σεξουαλικά ο καθένας. Μου φαίνεται ανόητο κριτήριο».

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός στον Πάνο Νάτση

Ο θάνατος του νεαρού ηθοποιού σόκαρε όλο τον καλλιτεχνικό χώρο. Ο Πάνος Νάτσης, συνεργαζόταν με τον Γιώργο Καπουτζίδη στην παράσταση «Όποιος θέλει να χωρίσει να σηκώσει το χέρι του», αλλά και στη σειρά «Σέρρες». Μιλώντας στο κοινό από τη θεατρική σκηνή του ΗΒΗ, ο Γιώργος Καπουτζίδης με δάκρυα στα μάτια είπε:

«Αυτή είναι η πρώτη παράσταση που γίνεται σε αυτό το θέατρο χωρίς τον Πάνο που έχει φύγει. Πριν από δύο μέρες ήταν εδώ και λάμβανε και αυτός το τελευταίο χειροκρότημα από τον κόσμο. Και σήμερα είμαστε εμείς εδώ. Και είναι λίγο περίεργη η ζωή μας. Γιατί αφήνουμε τις ζωές μας. Μπαίνουμε στις ζωές κάποιων άλλων και ξεχνιόμαστε και μετά επιστρέφουμε στις ζωές μας…

» Ο Πάνος δε θα επιστρέψει στη δική του, αλλά θα είναι πάντοτε μέσα μας. Και σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήσασταν εδώ σήμερα. Ήσασταν ένα υπέροχο κοινό. Ο Πάνος ήταν ένας υπέροχος ηθοποιός και ένας σπάνιος άνθρωπος. Ένα καταπληκτικό παιδί».

Η μετρημένη απάντηση στον Αλέξη Κούγια

Με αφορμή τη δίκη Λιγνάδη πέρσι, ο Αλέξης Κούγιας έκανε μια ομοφοβική επίθεση κατά του Γιώργου Καπουτζίδη, λέγοντας ότι: «αυτό το νέο πρότυπο της κοινωνίας, που στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου επί 3 ώρες, ανέλυε –παρουσίαζε τον έρωτά του με το σύντροφό του, ο οποίος του αφιέρωνε και του τραγουδούσε τραγούδια, ενώπιον των φυσιολογικών οικογενειών μας και των φυσιολογικών παιδιών μας και ενώπιον εκατομμυρίων τηλεθεατών και ο οποίος τόλμησε, για να προσβάλει τη τιμή και την υπόληψή μου και να θίξει τον φυσιολογικό τρόπο δημιουργίας οικογενείας, και ανήρτησε μια φωτογραφία μου μετά από επίθεση από μπράβο, για την οποία εκκρεμεί ποινική δικογραφία, του επιφυλάσσω ιδιαίτερη μεταχείριση στα δικαστήρια».

Η απάντηση του Γιώργου Καπουτζίδη ήταν όπως έπρεπε, γεμάτη αγάπη, ευγένεια και ψυχραιμία:

«Θέλω να ευχαριστήσω όλες αυτές τις “φυσιολογικές” οικογένειες που με τίμησαν και με στήριξαν. Κι εγώ είμαι παιδί “φυσιολογικής” οικογένειας”. Αυτές οι οικογένειες εμπιστεύθηκαν έναν γκέι σεναριογράφο για να μεγαλώσει τα παιδιά τους με ένα όμορφο παραμύθι, το σίριαλ “Στο Παρά Πέντε”. Δεν έχω μιλήσει σε τηλεοπτική εκπομπή για την προσωπική μου ζωή και δεν την έχω αναλύσει τρεις ώρες, αλλά θα το κάνω τώρα. Έχω ζήσει 3 όμορφες σχέσεις στη ζωή μου και υπήρξα ευτυχισμένος. Τώρα δεν είμαι σε σχέση. ”Είμαι άνεργος ομοφυλόφιλος” όπως θα έλεγε ο κύριος Κούγιας. Δεν ήρθα εδώ για αντιπαράθεση αλλά αν θέλει ο κύριος Κούγιας μπορούμε να πάμε στα δικαστήρια».

Mic drop!

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v