Χριστουγεννιάτικα δώρα για το παιδί

Χριστουγεννιάτικα δώρα για το παιδί
Χριστουγεννιάτικα δώρα για το παιδί
Ένας είναι ο λόγος που τα παιδιά περιμένουν με ανυπομονησία τα Χριστούγεννα. Δεν είναι οι σχολικές διακοπές, δεν είναι η γαλοπούλα της μαμάς, ούτε οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Είναι αποκλειστικά και μόνο τα δώρα. Η μαγική εκείνη στιγμή που θα ξυπνήσουν ένα πρωί και κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο θα τους περιμένει ένα -μεγάλο κατά προτίμηση- δώρο. Αν μάλιστα το δώρο αυτό είναι κάποιο παιχνίδι που το παιδί έχει εδώ και μέρες «σταμπάρει» στις τηλεοπτικές διαφημίσεις, τότε η χαρά του δεν είναι απλά διπλή, αλλά δεν αποκλείεται να το δείτε να βγάζει φτερά και να πετάει.

Από την άλλη, οι περισσότεροι γονείς και συγγενείς βλέπουν τα πράγματα από την δική τους, καθόλου παιδική πλέον πλευρά και συχνά παίρνουν στα παιδιά «χρηστικά» δώρα που όμως τα αφήνουν αδιάφορα και δεν τους δίνουν καμία χαρά, όπως π.χ. βιβλία και παζλ. Το ιδανικό είναι ο συνδυασμός και των δύο. Ένα δώρο, δηλαδή, που ανάλογα με την ηλικία του παιδιού, θα το ευχαριστήσει αλλά και θα του προσφέρει κάποιου είδους γνώση ή τεχνική.

Τι μπορούμε, λοιπόν, να δωρίσουμε στα παιδιά φέτος τα Χριστούγεννα;

* Τραμπολίνο τίγρης: Με την προϋπόθεση ότι το δώρο απευθύνεται σε μωρά, τα καταστήματα Mothercare αποτελούν την πηγή των βρεφικών ειδών, ρούχων και παιχνιδιών. Στο ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρίας ανακαλύψαμε ένα δώρο που πραγματικά θα τους μείνει αξέχαστο. Ένα φοβερό τραμπολίνο για ατελείωτες ώρες χοροπηδητών μέσα στο σπίτι αλλά και που θα βοηθήσει το παιδάκι να ισορροπεί στην προσπάθειά του να σταθεί όρθιο. Είναι κατάλληλο για μωρά από 3 έως 15 μηνών, έχει λουράκια για να ρυθμίζεται το ύψος, προσφέρει σωστή εφαρμογή, ενώ το μωρό θα ενθουσιάζεται με τους ήχους του Τίγρη που θα ακούει. Η τιμή του είναι στα 99 ευρώ.

* Παιχνίδια εκμάθησης: Τα καταστήματα Early Learning Centre είναι από τα καλύτερα στον κόσμο όταν πρόκειται για παιχνίδια παιδιών έως 8 ετών, αφού τα βοηθούν να αναπτυχθούν καλύτερα στα πρώτα στάδια της ηλικίας τους. Τα παιχνίδια της εταιρίας, λοιπόν, σκοπό έχουν να αναπτύξουν τη δημιουργικότητα, την εκμάθηση ομιλίας, τη φαντασία, τις δεξιότητες της σκέψης και επίλυσης προβλημάτων, καθώς και έναν αριθμό «ταλέντων» των παιδιών. Ο στόχος είναι τα παιδιά να είναι χαρούμενα αλλά και δημιουργικά. Το καροτσάκι-στράτα της φωτογραφίας, μετατρέπεται σε όχημα όταν το παιδί μεγαλώσει, έχει τρεις διαφορετικούς ήχους κόρνας και μελωδίες αλλά και φωτάκια που ανάβουν σαν φλας, ενώ κυμαίνεται στα 50 ευρώ. Καταστήματα ELC θα βρείτε στο εμπορικό κέντρο The Mall, στη Γλυφάδα, στη Νέα Ερυθραία και στη Νέα Σμύρνη.

* Ρούχα και αξεσουάρ: Μπορεί τα παιδιά να εκτιμούν τα δώρα-παιχνίδια, δεν είναι λίγα όμως τα κοριτσάκια που θα λατρέψουν ένα υπέροχο φόρεμα, ή ένα πολύ μοντέρνο αξεσουάρ. Στα καταστήματα Aloutte βρήκαμε μία τεράστια συλλογή από ρούχα και αξεσουάρ για παιδιά ηλικίας μέχρι 12 ετών. Επίσης, η εταιρία συνεργάζεται αποκλειστικά με τη Warner Bros. και έτσι σε πολλά από τα είδη της βλέπουμε τους αγαπημένους ήρωες των παιδιών. Όταν η παιδική μόδα συναντά την ποιότητα, η λύση βρίσκεται στα καταστήματα Alouette.


* Εισιτήρια για θεατρική παράσταση:
Ποιος είπε ότι τα παιδιά δεν είναι θεατρόφιλα; Αμέτρητες παιδικές παραστάσεις πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στα παιδικά θέατρα της πόλης. Οι χριστουγεννιάτικες, όμως, είναι οι εξής: «Ένα τσουβάλι γιορτινά παραμύθια», από την ομάδα «Πολύτροπο Τέχνης». Παραμυθάδες-εμψυχωτές και μουσικοί ζωντανεύουν λαϊκά παραμύθια και μύθους από την ελληνική χριστουγεννιάτικη παράδοση (Θέατρο Caminito: Μ. Αλεξάνδρου 28 & Περδίκα 2, Μεταξουργείο, τηλ. 210 52 44 661, εισ. 12 ευρώ με μπουφέ). «Ο Θείος Σκρουτζ», διασκευή του κλασικού αριστουργήματος του Τσαρλς Ντίκενς (Θέατρο Αλκυονίς, Ιουλιανού 42-46, τηλ. 210 88 15 402, εισ. 13 ευρώ). «Το ξωτικό του Αι Βασίλη», μία τρυφερή παράσταση από το κουκλοθέατρο της Αλεξίας Αλεξίου (Φιγούρες και Κούκλες, Τριπόδων 30, Πλάκα, τηλ. 210 32 27 507, εισ. 8 ευρώ). «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη», από το Θέατρο Σκιών του Τάσου Κώνστα (Φιγούρες και Κούκλες, Τριπόδων 30, Πλάκα, τηλ. 210 32 27 507, εισ. 5 ευρώ).

* Εγκυκλοπαίδεια Microsoft Encarta: Όλη η γνώση ενσωματωμένη σε ένα cd. Για τα computer-freak-kids το συγκεκριμένο δώρο αποτελεί το πλέον ανεκτίμητο εργαλείο. Μπορεί να μην ενθουσιαστούν με την αγορά σας, αλλά με τις χιλιάδες πηγές, multimedia ήχου και εικόνας, και την άμεση ανανέωση κάθε φορά που συνδέονται στο internet, η εγκυκλοπαίδεια αυτή θα αποδειχθεί για το παιδί στο μέλλον ένας πραγματικός θησαυρός. Η νεώτερη έκδοση που κυκλοφορεί είναι η Microsoft Encarta Premium 2008, δυστυχώς όμως δεν διατίθεται ακόμα στα ελληνικά. Αρκετά καλές, όμως, είναι και οι ελληνικές εκδόσεις, όπως η Encarta Encyclopedia Deluxe 2005, η Encarta Encyclopedia Standard 2005 και η πιο πρόσφατη Encarta Reference Library Premium 2005. Η τιμή της κυμαίνεται στα 50 ευρώ και μπορείτε να την προμηθευτείτε από τα καταστήματα πληροφορικής που συνεργάζονται με τη Microsoft, όπως τα Multirama, το Πλαίσιο και το E-Shop.
Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v