Pentax Optio A30: Όταν η φωτογραφία γίνεται παιχνίδι!

Pentax Optio A30: Όταν η φωτογραφία γίνεται παιχνίδι!

 

Όταν πιάσετε την Pentax Optio A30 στα χέρια σας θα νομίσετε ότι πρόκειται για παιχνίδι. Η «αβάσταχτη» ελαφρότητά της εντούτοις κοσμείται απο πολλά αξιόλογα χαρακτηριστικά.

Με μηχανικό αισθητήρα πάνω στον φακό (Shake Reduction), ηλεκτρονικό σταθεροποιητή κατά την λήψη βίντεο (Digital SR), καθώς και ρύθμιση υψηλής ευαισθησίας ISO μέχρι 3200 -όταν αυτό κριθεί απαραίτητο-, ειδικά σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, ενώ η λειτουργία αυτόματης εστίασης και αναγνώρισης προσώπων που ρυθμίζει αυτόματα την αντίθεση και την έκθεση θα σας εξασφαλίσει φωτεινές, όμορφες φωτογραφίες ανθρώπων με καλή εστίαση.

Στην οπίσθια πλευρά της κάμερας θα συναντήσετε μία οθόνη LCD 2,5 ιντσών στα 230.000 pixels. Μειονέκτημά της η χαμηλή εσωτερική μνήμη (22ΜΒ), ενώ το οπτικό Zoom 3x δεν εκπλήσσει, αλλά είναι δυσανάλογο ως προς το ψηφιακό 4x από το οποίο θα περιμέναμε κάτι καλύτερο. Η μνήμη χρησιμοποιεί κάρτες SD/SDHC επιτυγχάνοντας την αύξησή της μέχρι τα 8GB (SDHC), η μηχανή γράφει και Video με ήχο (640 x 480, 30fps) και στην αρχική συσκευασία περιλαμβάνει κάρτα μνήμης SD 1 GB.

Το βάρος της είναι 130 γραμ. και οι διαστάσεις της 89 x 57 x 24 mm και η τελική ενδεικτική τιμή της με φόρο είναι 320 €, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία εγγυάται ότι η συσκευή θα εργαστεί απροβλημάτιστα για 1 έτος.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v