Κουζίνα: Το κέντρο του (οικιακού σας) κόσμου

Κουζίνα: Το κέντρο του (οικιακού σας) κόσμου

Η ιδανική κουζίνα έχει τη ”μαγική” ικανότητα να δημιουργεί την κατάλληλη προδιάθεση για να εκφραστεί με τον καλύτερο τρόπο η γαστριμαργική δεινότητα του ”μάγειρα” της οικογένειας. Ανέκαθεν, άλλωστε, η κουζίνα αποτελεί πόλο έλξης για όλα τα μέλη. Είναι το σημείο αναφοράς του σπιτιού, στο οποίο αναπόφευκτα συναντιούνται καθημερινά μικροί και μεγάλοι, άλλες φορές ταυτόχρονα και άλλες ετεροχρονισμένα. Ακριβώς για αυτούς τους λόγους, τα κύρια χαρακτηριστικά που πρέπει να διακρίνουν την κουζίνα μας είναι η άνεση και η λειτουργικότητα.

Στα Notos Galleries Home μας εντυπωσίασε η τεράστια ποικιλία από συσκευές, εργαλεία και άλλα είδη για την κουζίνα. Ακόμα και αν στο κατάστημα δεν πωλούνται έπιπλα και μεγάλες ηλεκτρικές συσκευές, οι ιδέες και οι λύσεις για τον… αγαπημένο χώρο του σπιτιού είναι αμέτρητες.

Από κουζινικά, μας άρεσαν πολύ τα πολύχρωμα φλιτζανάκια του καφέ (τιμή: 9,75 ευρώ το τεμάχιο) και οι πιατέλες (τιμή: 28 ευρώ) της εταιρίας Bitossi, που παραπέμπουν σε μεξικάνικο εστιατόριο. Πολύ χρήσιμο και το στραγγιστήρι λαχανικών της εταιρίας Guzzini (τιμή: 33 ευρώ), για πεντακάθαρες, ολόφρεσκες σαλάτες.

Μπορεί αυτή την εποχή να μην τον εκτιμάτε, αλλάς ένα βραστήρας νερού είναι απαραίτητος για γρήγορα ροφήματα, αλλά και όταν θέλουμε να προσθέσουμε ζεστό νερό στο φαγητό. Και τι καλύτερο από τους βραστήρες Bosch 2400W, με θερμομονωτικό περίβλημα και σήτα από ατσάλι στο στόμιο (τιμή: 42 ευρώ).

Αυτό που είναι, όμως, χρήσιμο αυτή την εποχή και που θα λατρέψει όλη η οικογένεια, είναι η παγωτομηχανή της εταιρίας Krups, με δυναμική 30W, χωρητικότητα 1,6l και πρακτικό στόμιο για άμεση προσθήκη υλικών (τιμή: 53 ευρώ). Για ολοκληρωμένο αποτέλεσμα, χρησιμοποιήστε τα ειδικά μπολ (τιμή: 4,95 ευρώ το τεμάχιο) και τη λαβίδα παγωτού (τιμή: 8 ευρώ), της εταιρίας Cook-Shop.

Όσοι προσέχουν την ποιότητα αλλά και την ποσότητα του φαγητού τους, θα εκτιμήσουν την χρηστικότητα της ζυγαριάς τροφίμων, από το www.home.com (τιμή: 38,50 ευρώ), αλλά και τα χρονόμετρα (τιμή: από 9,70 ευρώ), και το θερμόμετρο φούρνου (τιμή: 9,90 ευρώ), από το Cook-Shop.

Τέλος, απαραίτητη πινελιά στιλ και οργάνωσης του νεροχύτη, το δοχείο για υγρό απορρυπαντικό με θέση για σφουγγάρι της εταιρίας IKIA (τιμή: 24,50 ευρώ).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v