Σαλόνι/ Καθιστικό: Η ”βιτρίνα” του σπιτιού

Σαλόνι/ Καθιστικό: Η ”βιτρίνα” του σπιτιού

Το σαλόνι/ καθιστικό διαθέτει στο κάθε σπίτι διαφορετική προσωπικότητα. Μπορεί να είναι ο κύριος χώρος συγκέντρωσης όλης της οικογένειας, εκεί όπου βρίσκεται η κεντρική τηλεόραση, η βιβλιοθήκη, το ηχοσύστημα, μπορεί όμως και να χρησιμοποιείται για πιο επίσημες εκδηλώσεις. Να ”ανοίγει” όταν πρόκειται να φιλοξενήσει κάποια γιορτή, -αν μάλιστα διαθέτει τραπεζαρία- όταν πρόκειται να πραγματοποιηθεί εκεί ένα σημαντικό γεύμα.

Σε κάθε περίπτωση, ωστόσο, το σαλόνι αποτελεί τη βιτρίνα του σπιτιού μας. Δίνει την πρώτη εντύπωση στον φιλοξενούμενο, ως προς το γούστο, το μεράκι, το στιλ μας. Δημιουργεί το γενικότερο περιβάλλον του σπιτιού, που δύσκολα αποφασίζουμε να μεταλλάξουμε. Για αυτό ακριβώς το λόγο, οφείλει να περιλαμβάνει έπιπλα και διακοσμητικά που πραγματικά αγαπάμε. Καναπέδες, πολυθρόνες, τραπεζάκια, και –κυρίως- τραπεζαρίες, χαλιά και σύνθετα, που με ευχαρίστηση θα χρησιμοποιούμε για χρόνια.

Δεν ήταν δύσκολο να βρούμε τέτοιου είδους έπιπλα στο Notos Galleries Home. Σχέδια μοντέρνα και κλασικά, αλλά σε κάθε περίπτωση διαχρονικά. Υφάσματα και υλικά που διακρίνονται για την ανθεκτικότητα και την αντοχή τους, όμορφες γωνιές με ιδέες για κάθε χώρο, άσχετα με τον αριθμό των τετραγωνικών μέτρων που θα τα υποδεχθεί.

Λιτό και λειτουργικό, το σαλόνι του καταστήματος Ιγγλέσης συνδυάζει έναν μεγάλο καναπέ στις αποχρώσεις του κεραμιδί (τιμή: 1.480 ευρώ), έναν μικρότερο διθέσιο (τιμή: 1.330 ευρώ), ένα μεγάλο κεντρικό τραπέζι από ξύλο σημύδας και λευκό μάρμαρο (τιμή: 569 ευρώ) και ένα βοηθητικό τραπέζι (τιμή: 378, 19 ευρώ), διακοσμημένο με ένα ασορτί σε χρώματα λαμπατέρ (τιμή: 240 ευρώ).

Ποικιλία και πολύ πιο μοντέρνα σχέδια βρήκαμε στο κατάστημα Divani&Divani. Οι λάτρεις του αφρικανικού στοιχείου θα προτιμήσουν τον μεγάλο διθέσιο δερμάτινο σοκολατί καναπέ (τιμή: 2.050 ευρώ), την καφέ πολυθρόνα με τα μεγάλα πορτοκαλί μοτίβα (τιμή: 1.000 ευρώ με το ύφασμα) και το αντίστοιχο πουφ (τιμή: 670 ευρώ), που συνδυάζονται ιδανικά με το ξύλινο χαμηλό τραπέζι από ξύλο καρυδιάς (τιμή: 800 ευρώ) και το μικρότερο σετ του (τιμή: 650 ευρώ). Το χαλί είναι από συνθετικό δέρμα σε απόχρωση μωβ-καφέ (τιμή: 1.400 ευρώ).

Η μίνιμαλ τάση έχει εισβάλλει και στα έπιπλα του γνωστού οίκου. Προτιμήστε το σετ του τριθέσιου καναπέ σε ύφασμα (τιμή: 1.750 ευρώ) ή δέρμα (τιμή: 2.400 ευρώ) και του διθέσιου σε ύφασμα (τιμή: 1.450 ευρώ) ή δέρμα (τιμή: 2.050 ευρώ), όμορφα συνδυασμένα με το χαμηλό στρογγυλό τραπεζάκι (τιμή: 550 ευρώ), το επιδαπέδιο φωτιστικό (τιμή: 500 ευρώ) και το κεραμικό διακοσμητικό βάζο (τιμή: 100 ευρώ). Εναλλακτικά προτιμήστε τα μακρόστενα μπεζ κεραμικά βάζα (τιμή: 25 ευρώ).

Μία γωνία με γήινα, ζεστά χρώματα ταιριάζει λίγο-πολύ σε κάθε σαλόνι. Μας άρεσε ο τεράστιος γωνιακός σουέτ καναπές (τιμή: 5.840 ευρώ), με το χαμηλό κεντρικό τραπέζι από ξύλο καρυδιάς (τιμή: 1.200 ευρώ) και το μπεζ χαλί από συνθετικό δέρμα (τιμή: 800 ευρώ).

Αντίστοιχου design και ο λευκός γωνιακός καναπές με τις μπεζ λεπτομέρειες (τιμή: 4.900 ευρώ), με το στιλάτο καφέ τραπέζι από χοντρό κρύσταλλο (τιμή: 1.100 ευρώ) και το διαφανές κρυστάλλινο βοηθητικό τραπεζάκι (τιμή: 400 ευρώ). Μοντέρνα πινελιά το φαρδύ καφέ σκαμπώ, και το φωτιστικό κύβος (τιμή: 100 ευρώ), όλα αρμονικά δεμένα με το μάλλινο καφέ χαλί.

Σε γήινα χρώματα κυμαίνεται και η πρόταση του ΝΕΟΥ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ για το φετινό ανοιξιάτικο σαλόνι. Μας άρεσε ο γωνιακός καναπές που καταλήγει σε ανάκλιντρο από παλ σοκολά (τιμή: 2.943 ευρώ) καθώς και το τετράγωνο δρύινο τραπέζι (τιμή: 617 ευρώ) με το μικρότερο βοηθητικό τραπεζάκι (τιμή: 268 ευρώ), που έδεναν σε μία αρμονική γεωμετρία με το γκρι μάλλινο στρογγυλό χαλί (τιμή: 1.890 ευρώ).

Στο πνεύμα του γήινου, οργανώστε το καθιστικό σας με ραφιέρες από μαόνι (τιμή: από 306 ευρώ), κρεμαστά φαναράκια (τιμή: 15 ευρώ το τεμάχιο), κεϊκιέρα με πόδι (τιμή: 39 ευρώ), ξύλινες φιγούρες (τιμή: 20,50 ευρώ) και ριχτάρια από ύφασμα πολυτελείας (τιμή: 127,50 ευρώ). Τα βρήκαμε όλα στο IKIA.

Αν πάλι αποζητάτε την ιδανική lovechair, τη βρήκαμε και αυτή στο ΝΕΟ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ, φτιαγμένη από σκελετό οξιάς (τιμή: 702 ευρώ χωρίς το ύφασμα) και άριστα συνδυασμένη με το δρύινο βοηθητικό τραπεζάκι με ροδάκια (τιμή: 293 ευρώ). Το φωτιστικό που το κοσμεί είναι της εταιρίας Artemide (τιμή: 295, 59 ευρώ).

Μας άρεσαν ωστόσο πολύ και τα μεγάλα επιτραπέζια φωτιστικά με το μεταξωτό καπέλο του Notos Galleries Collection (τιμή: από 162,80 ευρώ).

Για να δημιουργήσετε το καθιστικό σας σύμφωνα με τις πιο στιλάτες τάσεις, προτιμήστε την ιδέα του Bo Concept με τις μοβ πολυθρόνες Schelly με βάση από ματ ατσάλι (τιμή: 941 ευρώ), το στρογγυλό coffee table από μαύρο γυαλί (τιμή: 559 ευρώ), όλα τέλεια συνδυασμένα με το μαύρο χαλί με τα τεράστια μοτίβα λουλουδιών (τιμή: 502 ευρώ).

Όσο για την τραπεζαρία, δυσκολευόμαστε και εδώ να επιλέξουμε. Στο ΝΕΟ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ βρήκαμε τη μοντέρνο, λιτή τραπεζαρία Social 2. Το τραπέζι από ξύλο επιλογής σας (δρύινο, καρυδιά, zebrano, λάκα ματ ή γυαλιστερή) και διαστάσεις 160(260)x90x76 ή 180(280)x90x76 είναι ανοιγόμενο με ειδικό μηχανισμό και διαθέτει μεταλλική βάση χρωμίου. Οι καρέκλες Cordoba είναι δερμάτινες (σε χρώμα της επιλογής σας) και έχουν και αυτές βάση χρωμίου. (Συνολική τιμή: 1.757 ευρώ).

Μοντέρνα τραπεζαρία, για μικρότερο χώρο, είναι και αυτή του οίκου La Maison Coloniale. Το τραπέζι από σκούρο καφέ ξύλο μασίφ είναι ανοιγόμενο, έτσι ώστε οι διαστάσεις του 94x94x76, όταν ανοίγει να διπλασιάζονται (τιμή: 975 ευρώ), ενώ οι καρέκλες είναι από μαόνι με επένδυση bamboo και ύφασμα (τιμή: 225 ευρώ η μία). Όμορφο διακοσμητικό τα κυλινδρικά βάζα από bamboo (τιμή: 59 ευρώ το σετ των δύο τεμαχίων) καθώς και ο λευκός δίσκος από φίλντισι (τιμή: 89 ευρώ).

Αλλά και για τους πιο κλασικούς υπάρχει λύση. Στο IKIA εντοπίσαμε την κομψότερη κλασική τραπεζαρία για έξι άτομα. Το τραπέζι είναι από μασίφ μαόνι, με στρογγυλεμένες γωνίες (τιμή: 1.800 ευρώ), ενώ οι δρύινες καρέκλες με ψάθα είναι βικτοριανού στιλ (τιμή: 559 ευρώ ή μία) και το ανοιχτό τους χρώμα δίνει μία πιο φωτεινή νότα. Ταιριαστό στο χώρο είναι το σκουρόχρωμο σύνθετο, επίσης από μαόνι (τιμή: 4.309 ευρώ) αλλά και το μεγάλο επιδαπέδιο φωτιστικό (τιμή: 84 ευρώ).

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v