Ήχος, εικόνα και επικοινωνία στα μέτρα σας

Ήχος, εικόνα και επικοινωνία στα μέτρα σας

Οι δυνατότητες πολυμέσων που προστέθηκαν στους υπολογιστές ως φυσική εξέλιξή τους τα τελευταία χρόνια τους έχουν καταστήσει κόμβους ψυχαγωγίας και επικοινωνίας, εκτός από οικιακούς σταθμούς εργασίας. Οι δυνατότητες μάλιστα σε αυτό τον τομέα είναι ολοένα αυξανόμενες και τείνουν να υπερκαλύψουν το ”σοβαρό” πρόσωπο του υπολογιστή.

Από πλήρη συστήματα surround σε έκδοση μινιατούρας, μικρόφωνα και ακουστικά μέχρι κορυφαίες web cameras για ποιοτικές βιντεοκλήσεις, σας προτείνουμε τους κορυφαίους του είδους, ώστε το μόνο δίλημμα που θα αντιμετωπίσετε είναι ποιός εξοπλισμός ταιριάζει περισσότερο στις ανάγκες σας.

Ηχεία

Logitech Z-5450

Ιδανικό για χρήση σε οικιακό σύστημα ψυχαγωγίας αλλά και για το χώρο του γραφείου αποτελεί ένα πλήρες σύστημα surround σε μινιατούρα. Η εξάλειψη των καλωδίων δεν γίνεται εις βάρος της ποιότητας ήχου αφού η ασύρματη σύνδεση των πίσω ηχείων δίνει μια ακόμη καλύτερη αίσθηση του περιφερειακού ήχου, είτε αυτός είναι από μια ταινία, είτε από παιχνίδι , είτε από πολυκαναλική αναπαραγωγή μουσικής.

Τα ηχεία έχουν την πιστοποίηση ΤΗΧ λόγω της ασύρματης τεχνολογίας ΤRI-Node που ενσωματώνουν. Το σύστημα διαθέτει επίσης subwoofer με διπλούς θαλάμους βελτιώνοντας τα παιχνίδια, την μουσική και τις ταινίες σας με καθαρό μπάσο χωρίς παραμορφώσεις. Η τελική ενδεικτική τιμή του συνόλου βρίσκεται στα 350 ευρώ.

Altec Lansing 5021 (2.1)

Το σύστημα MX5021 αποτελεί ένα εξαιρετικά στυλιζαρισμένο σύνολο το οποίο όμως δεν μένει μονάχα στην εμφάνιση αλλά θα σας καταπλήξει με τις επιδόσεις του. Δύο οδηγοί μεσαίων συχνοτήτων σε κάθε δορυφόρο παράγουν ήχο εξαιρετικής απόκρισης, ενώ το tweeter προσφέρει μια εξαιρετικά ευρεία διασπορά των κρυστάλλινων υψηλών συχνοτήτων και το woofer παράγει βαθιές χαμηλές συχνότητες.

Το σύστημα έχει πιστοποίηση THX για ήχο κινηματογραφικής ποιότητας και αποτελείται από τρία κομμάτια (ηχεία και subwoofer), έχει ενσωματωμένο ενισχυτή και τηλεχειριστήριο υπέρυθρων. Η τελική ενδεικτική τιμή του συνόλου βρίσκεται στα 170 ευρώ.

Creative Trigue L3800 (2.1)

Εντυπωσιακά στον σχεδιασμό τους, τα Trigue L3800 προσφερουν βαθύ μπάσο και κρυστάλλινο treble, έχουν surround, και είναι χάρμα οφθαλμών χάρη στον σχεδιασμό τους με αλουμινένιο φινίρισμα, ενώ διαθέτουν ασύρματο τηλεχειριστήριο, για τις στιγμές που θα αποφασίσετε να απομακρυνθείτε από το γραφείο σας. Η τελική ενδεικτική τιμή του συνόλου βρίσκεται στα 150 ευρώ.

Cameras

Logitech Quickcam Ultra Vision

Μελετημένη για ποιοτικές video κλήσεις, η κάμερα έχει κρυστάλλινο φακό είναι απλή στη χρήση και ενσωματώνει τις προηγμένες τεχνολογίες Logitech RightLight 2 και RightSound για την αυτόματη προσαρμογή των ρυθμίσεων εικόνας και ήχου ανάλογα με το περιβάλλον. Η φωτογραφική ανάλυση που προσφέρει είναι 1.3 megapixels και διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο. Η τελική ενδεικτική τιμή της κάμερας βρίσκεται στα 130 ευρώ.

Logitech Sphere MP

Με αισθητήρα CCD σε φωτογραφική ανάλυση 1.3 Megapixels και ενσωματώνοντας αισθητήρα που παρακολουθεί τις κινήσεις σας ώστε να μην σας κρατά δέσμιους στο γραφείο σας, πρόκειται ουσιαστικά για μία λύση άνεσης και ποιότητας. Επιπλέον διαθέτει ενσωματωμένο μικρόφωνο και στην αρχική συσκευασία θα βρείτε ένα πολύ χρηστικό Headset. Η τελική ενδεικτική τιμή της κάμερας βρίσκεται στα 125 ευρώ.

Microsoft VX-6000

Η απόφαση της Microsoft να εισέλθει στον κόσμο του hardware αφού κατέκτησε την κορυφή στο λογισμικό δεν είναι καινούργια. Η συγκεκριμένη κάμερα ενσωματώνει την οικεία στους περισσότερους φιλοσοφία της εταιρείας σχετικά με την απλότητα στην χρήση. Ο αισθητήρας CMOS στα 1,3Μpixels ο οποίο προσφέρει ανάλυση 1280 x 1024, θα σας ικανοποιήσει πάντως, όπως και η δυνατότητα ψηφιακού ζουμ 3Χ.

Προσοχή απαιτείται σχετικά με τα υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα (Microsoft Windows XP Home Edition, Microsoft Windows XP Professional, Microsoft Windows XP Media Center Edition, Microsoft Windows XP Professional x64 Edition). Η τελική ενδεικτική τιμή της κάμερας βρίσκεται στα 90 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v