UPS: Για να έχετε την... κεφαλή σας ήσυχη

UPS: Για να έχετε την... κεφαλή σας ήσυχη

Πρόκειται για διατάξεις που περιλαμβάνουν εφεδρική μπαταρία υψηλών επιδόσεων που είναι σε θέση να κρατήσει τον υπολογιστή σας και τα περιφερειακά σας (σαρωτή, εκτυπωτή, κάποιο πολυμηχάνημα και πιθανόν κάποιο φωτιστικό γραφείου) για να μπορέσετε να εργαστείτε ακόμη κι αν είναι νύκτα, up & running για κάποια ώρα από τη στιγμή που θα κοπεί το ρεύμα. Η συνηθισμένη διάρκεια είναι από 25 λεπτά μέχρι μία ώρα.

Ο βασικός ρόλος όμως αυτή της κατηγορίας μηχανημάτων δεν είναι αυτός, αλλά η σταθεροποίηση της τάσης και η αποφυγή πρόκλησης σοβαρής ζημίας σε περίπτωση μεγάλων φορτίων που μπορεί να ”εισβάλλουν” στο οικιακό δίκτυο ρεύματος λόγω κάποιου κεραυνού ή ενός εκτεταμένου βραχυκυκλώματος.

Σας επιτρέπουν εκτός από το να παρατείνετε την εργασία σας ακόμα κι όταν ”πέσει” το ρεύμα, να κλείσετε τον υπολογιστή σας με ασφαλή διαδικασία και να αποφύγετε την απώλεια δεδομένων.

APC 500VA BR 500i

Η συσκευή διαθέτει 6 εξόδους εφεδρικής τροφοδοσίας με αυτόματη ρύθμιση τάσης (automatic voltage regulation-AVR), ενώ για εκτυπωτές και άλλες συσκευές όπου δεν αποθηκεύονται ή επεξεργάζονται πληροφορίες παρέχονται 3 επιπλέον έξοδοι.

Παράλληλα διαθέτει ειδική διάταξη με στόχο την προστασία της γραμμής Ethernet 10/100BaseT (δίκτυο με άλλες συσκευές) και την γραμμή τηλεφώνου από υπέρταση. Το λογισμικό PowerChute Personal Edition προσφέρει εύχρηστη λειτουργία ασφαλούς απενεργοποίησης του υπολογιστή με χρήση εξελιγμένου συστήματος διαχείρισης ενέργειας.

Τελική ενδεικτική τιμή με φόρο τα 130 ευρώ.

Accupower UPS 1000VA

Η συσκευή διαθέτει μικροεπεξεργαστή για να ελέγχει καλύτερα τις λειτουργίες της και αυτόματη σταθεροποίηση τάσης (AVR), προστασία από βυθίσεις, υπερτάσεις, υπερφόρτιση και βραχυκύκλωμα, προστασία γραμμής τηλεφώνου, θύρα RS232 για την σύνδεση με Η/Υ, κ.α.

Τελική ενδεικτική τιμή με φόρο τα 120 ευρώ.

Belkin UPS 1200VA

Το UPS 1200VA της Belkin προσφέρει πλήρη προστασία για τον υπολογιστή σας από αυξομειώσεις τάσης, συσκοτίσεις και κεραυνούς. Περιλαμβάνει AVR, πρόγραμμα διαχείρισης τερματισμού του Η/Υ, θύρες σειριακές και USB και 3 πρίζες που υποστηρίζονται από την μπαταρία.

Τελική ενδεικτική τιμή με φόρο τα 250 ευρώ.

Legrand Μπρίζα Ασφαλείας Compact 6 Θέσεων

Σε αυτή την κατηγορία συσκευών εντάσσονται και οι λύσεις πολύπριζα. Πρόκειται για απλούστερες λύσεις σε μορφή πολύπριζου, χωρίς μπαταρία που προσφέρει προστασία περισσότερο στον εξοπλισμό σας. Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ένα από τα κορυφαία σε αυτή την υποκατηγορία και διαθέτει προστατευτικό υπέρτασης σε μορφή κασέτας (διατίθεται και ανταλλακτικό) για τις συσκευές και τηλέφωνα κατά των κεραυνών και της υπερφόρτωσης δικτύου. Τελική ενδεικτική τιμή με φόρο τα 30 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v