Βολικά πληκτρολόγια και έξυπνα ποντίκια

Βολικά πληκτρολόγια και έξυπνα ποντίκια

Το πληκτρολόγιο είναι μία απλή ηλεκτρονική συσκευή η οποία έχει σκοπό να επιτρέπει την επικοινωνία μεταξύ χρήστη και υπολογιστή μέσω πληκτρολόγησης των εντολών ή των δεδομένων. Αποτελείται από ένα σύνολο πλήκτρων, όπως παλαιότερα η γραφομηχανή και περιλαμβάνει γράμματα, αριθμούς και ειδικά σύμβολα. Το πληκτρολόγιο διαθέτει πλήκτρα ειδικών λειτουργιών προγραμματιζόμενα ή όχι. Ιδιαίτερο ρόλο παίζουν η χρήση του πληκτρολογίου και το σχήμα του, καθώς και ο τρόπος με τον οποίο είναι τοποθετημένα ορισμένα πλήκτρα.

Άλλο ζήτημα στο οποίο οι περισσότερες χρήστες δεν δίνουν την πρέπουσα σημασία, είναι η ανταπόκριση των πλήκτρων του πληκτρολογίου στο ”χτύπημα” της πληκτρολόγησης, η αίσθηση που τα πλήκτρα αφήνουν στον χρήστη.

Αν και η παρατήρηση που ακολουθεί ισχύει σχεδόν για όλα τα περιφερειακά υπολογιστών, το ζήτημα είναι εξέχουσας σημασίας για λόγους υγείας στο πληκτρολόγιο: τα περιφερειακά θα πρέπει να τα αγοράζετε για την χρηστικότητα τους και όχι για την εμφάνιση τους.

Ένα πληκτρολόγιο με κακούς ”δρόμους” πλήκτρων είναι μία αιτία νευρικότητας ενώ χειρίζεστε τον υπολογιστή σας, και μία αιτία για να σκύβετε σε αυτόν, ή γενικώς να έχετε λάθος σωματική στάση. Επίσης μπορεί να είναι μία αιτία για να χτυπάτε μανιασμένα τα πλήκτρα, με αποτέλεσμα να είστε περισσότερο επιρρεπείς σε τενοντίτιδες, ωμο-βραχιόνια σύνδρομα και άλλες βλάβες των νεύρων, των τενόντων και του μυοσκελετικού συστήματος.

Από ένα απλό ”πιάσιμο” μέχρι σοβαρές παθήσεις των άνω άκρων και της πλάτης, έχουν να κάνουν με ένα ακατάλληλο πληκτρολόγιο ή ποντίκι, ή την κακή του χρήση. Μπορεί να φαίνεται εκ πρώτης ανόητο να κάτσετε να ασχοληθείτε με το εγχειρίδιο ασφαλούς χρήσης που συνοδεύει αυτά τα περιφερειακά, καλό θα ήταν όμως να το κάνετε.

Καθώς η χρήση οπτικής τεχνολογίας για τον εντοπισμό θέση του ποντικιού έχει γίνει στάνταρντ πλέον (υπάρχουν ακόμα ποντίκια με ”μπαλάκι”, αλλά δεν είναι συνιστώμενα, λόγω ευπάθειας και περιορισμένων δυνατοτήτων ακριβούς κατάδειξης στην οθόνη) η νεότερη σημαντική επιλογή για πληκτρολόγιο και ποντίκι βρίσκεται μεταξύ του ασύρματου και του ενσύρματου, σαφώς με νικητή την πρώτη επιλογή. Συνήθως οι καλύτερες λύσεις κυκλοφορούν σε σετ ποντικιού και πληκτρολογίου και έχουν αλληλοσυμπληρούμενες λειτουργίες.

Πληκτρολόγια

Logitech MX5000 Laser

Το συγκεκριμένο μοντέλο είναι ασύρματο, με οθόνη πληκτρολόγιου LCD, Bluetooth 2.0, ποντίκι ακριβείας Laser και έλεγχο πολυμέσων. Η οθόνη σας επιτρέπει να πλοηγήστε στις λίστες αναπαραγωγής πολυμέσων ή σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, να βλέπετε την ώρα, την ημερομηνία, το επίπεδο της μπαταρίας, κ.α.

Στο σετ περιλαμβάνεται επαναφορτιζόμενο ποντίκι, ενώ γίνεται χρήση της τεχνολογίας Secure Connect που συνδέει άμεσα τον υπολογιστή με το σύστημα μόλις αφαιρέσετε την συσκευασία. Προσοχή στο απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα, καθώς οι συσκευές μπορούν να λειτουργήσουν μόνο με Microsoft Windows XP Home Edition, Microsoft Windows XP Professional, Microsoft Windows XP Tablet PC Edition, Microsoft Windows XP Media Center Edition. Τελική ενδεικτική τιμή με φόρο τα 150 ευρώ.

Logitech diNovo Edge

Ιδανικό για υπολογιστές επιδόσεων, με ιδιαίτερη εμφάνιση το ιδιαίτερα λεπτό πληκτρολόγιο της Logitech ενσωματώνει την τεχνολογία TouchDisc για ταχύτατη κύλιση και με ακρίβεια σε επίπεδο pixel, αντικαθιστά το ποντίκι. Περιέχει λεπτή βάση φόρτισης η οποία χρησιμεύει και σαν stand. Η ασύρματη σύνδεση με τον υπολογιστή σας επιτυγχάνεται με χρήση της τεχνολογίας Bluetooth. Τελική ενδεικτική τιμή με φόρο τα 200 ευρώ.

Microsoft Wireless Entertainment Desktop

Πληκτρολόγιο και επαναφορτιζόμενο ποντίκι για τα Windows Vista σε ένα σετ με έμφαση την ψυχαγωγία στον υπολογιστή σας. Το Microsoft Wireless Entertainment Desktop 7000 προσφέρει ασύρματη διασύνδεση Bluetooth στα 2,4 GHz, τεχνολογία High Definition Laser και πολλά ακόμη πλεονεκτήματα, σε έναν εντυπωσιακό λεπτό σχεδιασμό προκειμένου να μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε στο γραφείο σας ή απλά να το πάρετε στα πόδια σας. Τελική ενδεικτική τιμή με φόρο τα 160 ευρώ.

Razer Tarantula

Το Tarantula της Razer είναι το πρώτο πληκτρολόγιο που έχει φτιαχτεί από gamers για gamers! Ο εξειδικευμένος σχεδιασμός και οι πλήρως παραμετροποιήσιμες λειτουργίες του έχουν στόχο να παρέχουν έλεγχο προσαρμοσμένο στις ιδιαίτερες ανάγκες των παιχνιδιών, αλλά να αποδίδουν και μία αξιόπιστη απόδοση σε άλλες λειτουργίες.

Ειδικά χαρακτηριστικά όπως Anti-Ghosting Capability (δυνατότητα να πατάτε έως και 10 πλήκτρα ταυτόχρονα χωρίς να παρουσιάζεται καθυστέρηση στην απόκριση), Gaming Macro Keys (διατίθενται 10 πλήκτρα για προγραμματισμό από εσάς ώστε να βελτιώσετε τον τρόπο που παίζετε), Ultrapolling (χρόνος απόκρισης πλήκτρου 1ms ανάμεσα στο πάτημα του πλήκτρου και την αντίδραση της συσκευής σε αυτό), Profile Switching (σε συνεργασία με το λογισμικό που συνοδεύει την συσκευή) μπορείτε να αποθηκεύσετε έως και 100 διαφορετικά προφίλ έτσι ώστε να μπορείτε να επιλέγετε διαφορετικό για κάθε παιχνίδι.

Μάλιστα το λογισμικό έχει τη δυνατότητα να εντοπίζει και να επιλέγει αυτόματα το προφίλ, (ανάλογα με το παιχνίδι που φορτώνεται), κ.α. Τελική ενδεικτική τιμή με φόρο τα 125 ευρώ.

Ποντίκια

Logitech G5 Laser 2007

Από τις καλύτερες προτάσεις της laser τεχνολογίας με αισθητήρα που φτάνει τα 2000 dpi, προσαρμοζόμενη ευαισθησία του ποντικιού στις ανάγκες σας στα 400 dpi, 800 dpi και 2000 dpi, δυνατότητα ρύθμισης του βάρους για την επίτευξη της επιθυμητής ισορροπίας και του καλύτερου δυνατού χειρίσμου, προγραμματιζόμενο πλαινό πλήκτρο και σχεδίαση crack blue chemical warfare. Τελική ενδεικτική τιμή με φόρο τα 75 ευρώ.

Microsoft Comfort Optical Mouse 3000

Διαθέτει Scrolling τεσσάρων κατευθύνσεων, σας δίνει δυνατότητα να μεγενθύνετε το σημείο της φωτογραφίας που θέλετε με το πάτημα ενός κουμπιού, και ενσωματώνει οπτική τεχνολογία High Definition. Το σχήμα αυτού του ποντικιού παρέχει περισσότερη επαφή με το χέρι του χρήστη, μειώνοντας την πίεση, και ο αμφιδέξιος σχεδιασμός προσφέρει ανώτερη άνεση και στα δύο χέρια.

Το νέο εργαλείο μεγέθυνσης επιτρέπει την μεγέθυνση κάθε μέρους της οθόνης , καθιστώντας την ανάγνωση και την επεξεργασία δυσδιάκριτων κειμένων ή φωτογραφιών πιο εύκολη από ποτέ. Το ροδάκι Tilt Wheel καθιστά την ανάγνωση και την πλοήγηση σε φύλλα εργασίας, έγγραφα και εικόνες πιο αποτελεσματική με την δυνατότητα κύλισης 4 κατευθύνσεων.

Και η οπτική τεχνολογία υψηλής ανάλυσης παρέχει πιο ακριβή, πιο αποκριτική και ομαλή ανίχνευση. Τελική ενδεικτική τιμή με φόρο τα 24 ευρώ.

Microsoft Laser 6000 Ασύρματο

Το Wireless Laser Mouse 6000 είναι ένα ασύρματο High Definition laser ποντίκι 5 πλήκτρων με απαράμιλλες επιδόσεις, τεχνολογίας laser High Definition, τροχό κύλισης του ποντικιού σε 4 κατευθύνσεις, μεγεθυντικό φακό, πέντε ρυθμιζόμενα πλήκτρα, ενώ το κομψό, ασημένιο τελείωμα καθιστά αυτό το ποντίκι ένα ευχάριστο αξεσουάρ για τον υπολογιστή σας, το οποίο είναι κομψό εξωτερικά και δυνατό εσωτερικά. Τελική ενδεικτική τιμή με φόρο τα 42 ευρώ.

Microsoft Natural Wireless Laser 6000

Το πιο άνετο και εργονομικό ποντίκι είναι πλέον στη διάθεσή σας από τη Microsoft. Το Microsoft Natural Wireless Laser Mouse 6000 συνδυάζει την απαράμιλλη εργονομία με τις επιδόσεις ενός εξαιρετικού High Definition Laser ποντικιού. Ο εργονομικός σχεδιασμός του κάνει χρήση ειδικών υλικών προκειμένου να κρατάει το χέρι σε μια ξεκούραστη, φυσική θέση, για πολλές ώρες παραγωγικής εργασίας χωρίς προβλήματα και πόνους.

Αυτό το εντυπωσιακό εμφανισιακά ασύρματο ποντίκι πέντε πλήκτρων περιλαμβάνει ακόμη τροχό κλίσης (tilt wheel) καθώς και τις επιλογές Instant Viewer και μεγεθυντικό φακό. Τελική ενδεικτική τιμή με φόρο τα 66 ευρώ.

Logitech VX Revolution NB Laser

Με την τεχνολογία MicroGear για μεγαλύτερη ακρίβεια κατάδειξης, εξοπλισμένο με εξελιγμένο τροχό, που επιτρέπει τη συνεχή μεταλλαγή εκατοντάδων σελίδων χωρίς να κουνήσετε σχεδόν καθόλου το δάχτυλό σας, πολλά κουμπιά, για να σας προσφέρει βοήθεια στην αναζήτησή σας στο δίκτυο ή για να σας επιτρέπει γρήγορη πρόσβαση σε λειτουργίες παιχνιδιών, είναι μία από τις καλύτερες επιλογές σε αυτή την κατηγορία για όσους έχουν μοιρασμένα ενδιαφέρονταν ανάμεσα στην παραγωγική εργασία και το gaming. Τελική ενδεικτική τιμή με φόρο τα 65 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v