Τα... κινητά αντικείμενα του πόθου

Τα... κινητά αντικείμενα του πόθου

Vertu

Μία από τις παλαιότερες εταιρείες σε αυτό τον χώρο είναι η Vertu, θυγατρική της Nokia με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο και επιφορτισμένη με την κατασκευή πολυτελών κινητών τηλεφώνων. Η Nokia δε δίνει στη δημοσιότητα ξεχωριστά στοιχεία για τις πωλήσεις και τα κέρδη της Vertu, η οποία διαθέτει προς πώληση κινητά επικαλυμμένα με διαμάντια ή πολύτιμα μέταλλα και τα οποία κοστίζουν αρκετές χιλιάδες ευρώ.

H νέα σειρά κινητών τηλεφώνων της Vertu ονομάζεται Constellation και είναι μία απο τις φθηνότερες. Η ακριβότερη σειρά της εταιρείας είναι η Diamond, στην οποία περιλαμβάνονται επενδεδυμένα με διαμάντια κινητά τηλέφωνα. Η κλασσική σειρά της εταιρείας ονομάζεται Signature, με κύριο χαρακτηριστικό τις λεπτομέρειες από πολύτιμα μέταλλα.

Η ονομασία της σειράς Constellation προέρχεται από το ονομαστό αεροσκάφος της Lockheed που φέρει το ίδιο όνομα. Τα τρία κινητά της σειράς διαθέτουν οθόνη 262.144 χρωμάτων, ενσωματωμένο Music Player, υποστηρίζουν δίκτυα EDGE και GPRS, συνδέονται με Bluetooth και καλώδιο USB με υπολογιστή και άλλες συσκευές, είναι quad-band για να μην προβληματίσουν τους ιδιοκτήτες τους σε καμία γωνιά του κόσμου.

Η οθόνη των τριών κινητών τηλεφώνων θα είναι καλυμμένη με αντιχαρακτικό κρύσταλλο από ζαφείρι, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα για τον αγοραστή να επιλέξει το πληκτρολόγιο του κινητού του τηλεφώνου να είναι κατασκευασμένο από fluorescent κεραμικό, ίδιο με αυτό που χρησιμοποιείται στα διαστημικά λεωφορεία.

Οι διαφορές των τριών κινητών της Vertu εντοπίζονται στο βάρος και τα υλικά κατασκευής, με το πλέον πολυτελές να είναι το επενδεδυμένο με χρυσό 18 καρατίων. Το κόστος της σειράς αρχίζει από τα 23.000 δολάρια. Περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να μάθετε επισκεπτόμενοι το site της εταιρείας.

Krystali

Με έδρα στο Λονδίνο και χωρίς δική της παρουσία στο internet μέχρι προσφάτως η Krystali σε συνεργασία με την Swarovski. Η εταιρεία δίνει δικά της πρότυπα κατασκευής για επιλεγμένες συσκευές σε τρίτους κατασκευαστές και στη συνέχεια επενδύει τις συσκευές σε συνεργασία με την Swarovski με ειδικά κρύσταλλα και εναλλασσόμενες προσόψεις.

Δυστυχώς η πολιτική της εταιρείας δεν είναι ιδιαίτερα ανοικτή προς το κοινό, με αποτέλεσμα το καλύτερο που έχει να κάνει κανείς είναι να επισκεφτεί την μπουτίκ της στο Λονδίνο. Μια ιδέα πάντως από τις νέες σειρές μπορείτε να πάρετε στο site της εταιρείας.

Rivoli Group

H Rivoli Group έχει έδρα το Ντουμπάι και έχει πρόσφατα αποκτήσει τη νέα της μπουτίκ στο Mall of Emirates όπου μπορείτε να την επισκεφτείτε. Το κατάστημα διεκδικεί τα πρωτεία σε ποικιλία από σπάνιες μάρκες προσαρμοσμένης εμφάνισης κινητών τηλεφώνων παγκοσμίως, με μοντέλα από χώρες της Ασίας και της Ευρώπης.

China Mobile Limited Edition

Η εταιρεία σχεδιάζει limited editions κινητών τηλεφώνων και ανακοίνωσε πρόσφατα το μοναδικό κινητό παγκοσμίως του οποίου το περίβλημα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ελεφαντόδοντο. Το μοντέλο στοιχίζει 23.000 δολάρια και υπάρχουν μονάχα έξι ίδια σε όλο τον κόσμο. Τα τηλέφωνα διατίθενται μέσω της China Mobile.

Peter Aloisson Diamond-Encrusted KRZR

Σε τιμή ευκαιρίας της τάξης των 1,3 εκατομμυρίων δολαρίων. Μπορείτε να προμηθευτείτε την τελευταία λέξη του στυλ στην κινητή τηλεφωνία. Το KRZR, το κορυφαίο fashion κινητό της Motorola, ποτέ δεν ήταν τόσο λαμπερό και ελκυστικό.

Διακοσμημένο με τρεις σειρές διαμαντιών, είναι πραγματικά από τα ομορφότερα κινητά – κοσμήματα της διεθνούς αγοράς. Το κινητό πωλείται από online καταστήματα. Το μοντέλο καθαυτό είναι από τα πιο ικανοποιητικά ”μοδάτα” κινητά. Με διαστάσεις 103 x 42 x 16 χιλ. και βάρος 102 γραμμάρια, Quad-Band, οπότε δεν θα σας προβληματίσει όπου κι αν πάτε με 262.144 (18-bit) οθόνη, διαγώνιο 1,90 ίντσες βοηθητική οθόνη CSTN, χρόνο ομιλίας εως 400 λεπτά και αναμονής 350 ώρες, φωνητικές εντολές και διαχείριση κάθε είδους αρχείου ήχου, είναι ίσως από τα πιο δυνατά κινητά της κατηγορίας.

Hulger’s Ziricote Wooden Phone

Θα το αναζητήσετε από επιλεγμένα online καταστήματα με το όνομα ”Hulger’s Ziricote Wooden Phone”. Πρόκειται για μία πολύ όμορφη εναλλακτική πρόταση από τον γνωστό σχεδιαστή Hulger. Το περίβλημα του είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από το ξύλο του δέντρου της κεντρικής Αφρικής.

Η συσκευασία τους είναι φτιαγμένη από το ίδιο ξύλο και συνοδεύεται από ένα δοχείο με ειδικό κερί για την συντήρηση του. Το τηλέφωνο έχει καλή συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth ρυθμισμένο να συνδέεται με τις περισσότερες συσκευές, διαθέτει δυνατότητες σύνδεσης μέσω VOIP δικτύου και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα δίκτυα του πλανήτη.

Το κινητό διατίθεται στην τελική τιμή των 2000 λιρών από το κατάστημα Digital Wellbeing Showroom του Λονδίνου, ή απευθείας από το κατάστημα του Hulger.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v