Fujitsu Siemens: Οι πρωτοπόροι

Fujitsu Siemens: Οι πρωτοπόροι

Η εταιρεία είναι μία από τις πρώτες που δραστηριοποιήθηκαν στους φορητούς υπολογιστές, όταν ακόμα ήταν απλά ένα τμήμα υπολογιστών της Siemens. Οι κορυφαίες προτάσεις της εταιρείας αυτό τον καιρό είναι δύο. Πρόκειται για τα μοντέλα P7230 και P1610, τα οποία ενσωματώνουν εξαιρετικά ισχυρά χαρακτηριστικά παρά το μικρό τους μέγεθος.

P1610

Ξεκινώντας από το P1610 έχουμε να πούμε καταρχήν ότι πρόκειται για φορητό υπολογιστή με διχασμένη προσωπικότητα, αλλά παρόλα αυτά του αρέσει και μας αρέσει, οπότε δεν θα χρειαστεί να κάνετε περιττά έξοδα για... ψυχανάλυση.

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά μικρό σε διαστάσεις μηχάνημα -έχει διαγώνιο 8,9’’- του οποίου η οθόνη εκτός από την καταπληκτική ανάλυση της των 1280 Χ 768 είναι περιστρεφόμενη και αναδιπλούμενη, με τεχνολογία touchscreen, δυνατότητα που μπορεί να μετατρέψει τον υπολογιστή σας σε tablet PC.

Ο υπολογιστής είναι σχεδιασμένος για τα Windows Vista Business, και παρέχει κορυφαία ασφάλεια –ενσωματώνει Trusted platform module (TPM) για την διασφάλιση ηλεκτρονικών συναλλαγών, έχει Built-in fingerprint αισθητήρα και παρέχει προεγκατεστημένο Symantec Client Security.

Φοράει τον επεξεργαστή Intel® Core Solo ULV U1400 (1.2GHz), έχει μνήμη 1GB, έρχεται μαζί με μπαταρία με διάρκεια ζωής 4,5 ώρες αλλά μπορείτε να αγοράσετε και ένα μοντέλο μπαταρίας μεγαλύτερης διάρκειας με αυτονομία μέχρι και 9 ώρες και ζυγίζει 1 - 1,2 κιλά (ανάλογα με την μπαταρία που θα προτιμήσετε.

Η τελική του τιμή όταν κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά θα είναι 2.220 ευρώ, ενώ αναμένεται στα ράφια των καταστημάτων σε δύο μήνες.

P7230

Το P7230 διαθέτει οθόνη 10.6’’ σε XGA TFT και αποδίδει κρυστάλλινη εικόνα. Το DVD drive είναι αποσπώμενο και εναλλακτικά μπορείτε να συνδέσετε στην θέση του μία δεύτερη μπαταρία, επεκτείνοντας την διάρκεια αυτονομίας του μηχανήματος σε διψήφιο αριθμό ωρών.

Η συσκευή προσφέρει κορυφαία συνδεσιμότητα με δίκτυα, αφού ενσωματώνει δυνατότητα σύνδεση τόσο σε όλα τα ασύρματα δίκτυα όσο και στα δίκτυα 3G & 3.5G κινητής τηλεφωνίας (UMTS/HSDPA, Integrated Wireless LAN 802.11 a/b/g Wi-Fi).

Ο υπολογιστής είναι σχεδιασμένος για τα Windows Vista Business, και παρέχει κορυφαία ασφάλεια –ενσωματώνει Trusted platform module (TPM) για την διασφάλιση ηλεκτρονικών συναλλαγών και έχει Built-in fingerprint αισθητήρα. Επίσης διαθέτει ειδκό σύστημα αποφυγής βλαβών από κρανδασμούς και μπορεί να πάρει backup των αρχείων σας με το πάτημα ενός κουμπιού.

Και το P7230 θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά σε δύο μήνες, ενώ η τελική τιμή του θα είναι 2.150 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v