Sony Vaio: Business design χωρίς συμβιβασμούς

Sony Vaio: Business design χωρίς συμβιβασμούς

Οι σειρές των φορητών υπολογιστών της Sony ονομάζονται Vaio, ένα όνομα που είναι πραγματικά συνδεδεμένο με πολύ όμορφα σχεδιαστικά μηχανήματα που εκπλήσσουν με τις επιδόσεις τους.

Ο κορυφαίος μέχρι σήμερα υπερφορητός υπολογιστής της αγοράς είναι το VGN-TX3 το οποίο κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά, ωστόσο εμείς επιλέγουμε να σας μιλήσουμε για το VGN-TX5 που είναι ο διάδοχος του. Το μηχάνημα θα είναι διαθέσιμο τον Μάιο στην Ελλάδα, αλλά αν κρίνουμε από τον προκάτοχο του, αξίζει τον κόπο να περιμένετε.

ΤΧ3

Με επεξεργαστή Intel® Core™ Solo Ultra-Low Voltage (ULV), και απαράμιλλη απόδοση στην κατανάλωση ενέργειας, ο υπολογιστής έχει αυτονομία ως και 7 ώρες, βάρος 1,25 κιλά, ενώ έχει εσωτερικό DVD±RW drive, υποστηρίζει την τεχνολογία Double Layer (DL), οθόνη των 11,1 ιντσών σε σχήμα 16:9 με την τεχνολογία της Sony X-black LCD™ και την καλύτερη απόδοση οθόνης σε φορητό υπολογιστή διεθνώς, βιομετρική αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος συνεργάζεται με το hardware Trusted™ Platform Module (TPM), αποτρέποντας τη φυσική εισβολή καθώς και τα κακόβουλα προγράμματα spyware τα οποία έχουν ως στόχο την υποκλοπή κωδικών πρόσβασης.

Η μνήμη του μηχανήματος βρίσκεται στα 512 ΜΒ αλλά είναι επεκτάσιμη στα 2 GB, ο σκληρός δίσκος τους είναι 80 GB και το σασί του είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από ανθρακονήματα.

Από πλευράς συνδεσιμότητας, ο υπολογιστής έχει ενσωματωμένο WLAN όλων των τύπων (a/b/g), Card reader για να διαβάζει απευθείας όλα τα φορμά εξωτερικής μνήμης που κυκλοφορούν στην αγορά, και στην συσκευασία του περιλαμβάνει docking station, δηλαδή μια βάση ώστε όταν βρίσκεστε στο γραφείο σας να διαθέτετε ακόμα περισσότερες θύρες και δυνατότητες ενσύρματης συνδεσιμότητας μαζί με την δυνατότητα να φορτίζετε τον φορητό σας υπολογιστή, χωρίς να ”κρέμονται” περιττά καλώδια.

Η ενδεικτική τιμή αγοράς του μηχανήματος πλέον βρίσκεται στην περιοχή των 2200 ευρώ, δεδομένου ότι αυτό κυκλοφορεί σχεδόν έναν χρόνο στην ελληνική αγορά.

ΤΧ5

Ακριβώς όπως και ο προκάτοχός του, το ΤΧ5 στοχεύει στους πραγματικά απαιτητικούς χρήστες που δεν κάνουν κανέναν συμβιβασμό. Το σασί του μηχανήματος είναι εμφανισιακά ίδιο με αυτό του ΤΧ3, αλλά στο εσωτερικό του έχουν γίνει μερικές αλλαγές που προσθέτουν ακόμα περισσότερη ισχύ.

Με αυτή την λογική ο υπολογιστής είναι εξ αρχής σχεδιασμένος για τα Windows Vista™ Business, το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft για επαγγελματίες χρήστες, λειτουργεί με έναν τελευταίας τεχνολογίας επεξεργαστή Intel® Core™ Solo Processor Ultra Low Voltage U1500, με τεχνολογία SpeedStep που αυξάνει περαιτέρω την αποδοτικότητα μειώνοντας την κατανάλωση, στα 1,33 GHz, 512 ΜΒ μνήμη, 100 GB σκληρό δίσκο, ενσωματωμένη συσκευή ανάγνωσης / εγγραφής CD, DVD κάθε τύπου συμπεριλαμβανομένου double layer, ανάλυση οθόνης 1366 x 768 σε 16:9 με ποιότητα WXGA, κάρτα γραφικών Intel® Graphics Media Accelerator 950 με 224MB ενσωματωμένμη μνήμη, βάρος 1,25 κιλά και διάρκεια μπαταρίας 7 - 8 ώρες.

Η συσκευή θα είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά μετά τα μέσα Μαΐου και η ενδεικτική της τιμή συμπεριλαμβανομένου φόρου θα είναι 2600 ευρώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v