ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

The Straight StoryThe Straight Story


Συγγραφέας/είς:
Ντέιβιντ Λιντς, Μέρι Σουίνι
Σκηνοθεσία:
Ντέιβιντ Λιντς
Πρωταγωνιστούν:
Σίσι Σπέισεκ, Τζέιν Γκάλογουεϊ Χέιτζ, Τζόσεφ Α.Κάρπεντερ, Ντόναλντ Βίγκερτ, Ρίτσαρντ Φάρνσγουορθ, Τρέισι Μαλόνεϊ, Νταν Φλέινερι, Τζένιφερ Έντγουαρντς-Χιουζ, Εντ Γκρέναν, Έβερετ Μακκγκίλ
Διάρκεια:
112
Στις αίθουσες από:
11/02/2000
Είδος:
Δράμα, Βιογραφική
Περιγραφή:

Ο Alvin Straight είναι ένας ηλικιωμένος άντρας που ζει μια ήσυχη ζωή σε μια μικρή επαρχιακή πόλη. Όταν μαθαίνει ότι ο αδερφός του είναι σοβαρά άρρωστος, αποφασίζει να αφήσει στην άκρη τις διαφορές τους και να τον επισκεφτεί μετά από τόσα χρόνια. Ξεκινάει λοιπόν ένα ταξίδι με το μοναδικό μέσο που έχει στη διάθεσή του, ένα τρακτέρ και διασχίζει πολλά χιλιόμετρα μέχρι να φτάει στο προορισμό του.

Που παίζεται τώρα
 
Η ταινία δεν προβάλλεται αυτή την εβδομάδα
 

"Η ευφυΐα ανθεί μόνο στις περιόδους που η πίστη εξασθενεί."

Emile M. Cioran, 1911-1995, Γαλλορουμάνος φιλόσοφος

  • 1793 - Η γιρονδίνη Σαρλότ Κορντέ δολοφονεί τον Ζαν Πωλ Μαρά, σημαντική μορφή της Γαλλικής Επανάστασης.
    1878 - Υπογράφεται η Συνθήκη του Βερολίνου: η Σερβία, το Μαυροβούνιο και η Ρουμανία αποκόπτονται από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Μεταξύ Αγγλίας, Γερμανίας, Αυστρίας, Ρωσίας, Γαλλίας, Ιταλίας και Τουρκίας υπογράφεται στο Βερολίνο η Βερολίνειος Συνθήκη, με την οποία ανατρέπεται η Συνθήκη του Αγίου Στεφάνου του 1878, που προέβλεπε τη δημιουργία Μεγάλης Βουλγαρίας.
    1908 - Για πρώτη φορά παραχωρείται το δικαίωμα συμμετοχής σε γυναίκες στους Ολυμπιακούς Αγώνες.
    1943 - Το Σύνταγμα Βάλτου των ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ αρχίζει 8ήμερο αγώνα κατά της ιταλικής Μεραρχίας Μπρενερού στο Μακρυνόρος και της προκαλεί σοβαρές απώλειες. Η Μεραρχία αυτή κατευθυνόταν διά της Ηπείρου και Αλβανίας προς τη Σικελία, για να ενισχύσει τις εκεί δυνάμεις του άξονα.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2