ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΣατυρικόνFellini Satyricon


Συγγραφέας/είς:
Φεντερίκο Φελίνι, Μπρουνέλο Ρόντι, Πετρόνιους, Μπερναρντίνο Ζαπόνι
Σκηνοθεσία:
Φεντερίκο Φελίνι
Πρωταγωνιστούν:
Μάρτιν Πότερ, Χιράμ Κέλερ, Μαξ Μπορν, Σάλβο Ραντόνε, Λουσία Μποζέ, Ντανίκα Λα Λότζια, Τζιουζέπε Σανβιτάλε, Τζόζεφ Γουίλερ, Αντόλφ Χίλετ, Μάριο Ρομανιόλι
Διάρκεια:
129
Στις αίθουσες από:
11/06/2004
Είδος:
Φαντασίας, Δράμα, Ανεξάρτητο σινεμα, Μη Αγγλόφωνη
Περιγραφή:

Ο Ασίλτο κι ο Ενκόλπιο είναι δύο νεαροί Ρωμαίοι ερωτευμένοι με τον Τζιτόνε. Ο Ασίλτο τον απαγάγει και ο Ενκόλπιο τους αναζητά σε ολόκληρη την Ρώμη. Συμμετέχει σε ένα μυθικής πολυτέλειας συμπόσιο στο σπίτι του ακόλαστου Τριμαλχίωνα, και καταλήγει αιχμάλωτος στο πειρατικό πλοίο του Λύκωνα, όπου ξαναβρίσκει τον Τζιτόνε και τον Ασίλτο, επίσης αιχμαλώτους. Ο Ενκόλπιο μονομαχεί με τον Λύκωνα κι αναγκάζεται να γίνει σύζυγός του. Αργότερα ο Λύκων σκοτώνεται και οι τρεις νέοι εξακολουθούν τις περιπλανήσεις τους. Σε μια από αυτές, ο Ενκόλπιο αγωνίζεται στον λαβύρινθο εναντίον του Μινώταυρου. Μετά τον θάνατο του Ασίλτο, ο Ενκόλπιο επιβιβάζεται στο καράβι του ποιητή Εύμολπου, ο οποίος πεθαίνοντας, αφήνει κληρονόμους της περιουσίας του όσους φάνε το πτώμα του. Ο Ενκόλπιο αρνείται να συμμετάσχει στο κανιβαλικό συμπόσιο, αλλά ταξιδεύει με το καράβι του προς την Αφρική.

Που παίζεται τώρα
 
Η ταινία δεν προβάλλεται αυτή την εβδομάδα
 

"Δεν χρησιμεύει σε τίποτα να δίνεις βάση στα λόγια κάποιου που είναι είτε ερωτευμένος είτε μεθυσμένος είτε υποψήφιος σε εκλογές."

Σίρλεϊ Μακ Λέιν

  • 1940 Η Ελλάδα μέσω του πρωθυπουργού Ιωάννη Μεταξά απαντά αρνητικά στο τελεσίγραφο της Ιταλίας από την οποία δέχεται επίθεση μέσω των Ελληνοαλβανικών συνόρων.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2