ΤΕΧΝΕΣΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

Η χρονιά με τα 13 φεγγάριαIn a Year with 13 Moons


Συγγραφέας/είς:
Ρέηνερ Βέρνερ Φασμπίντερ
Σκηνοθεσία:
Ρέηνερ Βέρνερ Φασμπίντερ
Πρωταγωνιστούν:
Έβα Ματές, Γκάνθερ Κάουφμαν, Ισόλντε Μπαρθ, Καρλ Σέιντ, Λίλο Πεμπέιτ, Βόλκερ Σπένγκλερ, Ίνγκριντ Κέιβεν, Ελίζαμπεθ Τρίζεναρ, Γκοτφράιντ Τζον
Διάρκεια:
124
Στις αίθουσες από:
13/08/2020
Είδος:
Δράμα
Περιγραφή:

Ο έρωτας για έναν άνδρα σπρώχνει τον Έρβιν σε μία επίπονη εγχείρηση αλλαγής φύλου. Ο Έρβιν γίνεται Ελβίρα, αλλά δυστυχώς γιΑ αυτόν η αλλαγή ονόματος είναι μία μόνο απΑ τις πολλές και τραγικές αλλαγές σε μια ζωή που καλείται να αντιμετωπίσει πλέον σαν γυναίκα. ΣΑ ένα σώμα που ποτέ δεν αγάπησε αληθινά, η Ελβίρα λιθοβολεί αλύπητα τον εαυτό της, επιδιώκοντας υποσυνείδητα να αυτοτιμωρείται με λάθος επιλογές.

Που παίζεται τώρα
 
Η ταινία δεν προβάλλεται αυτή την εβδομάδα
 

"Μόνο αυτός που δεν τραβάει κουπί έχει χρόνο να ταρακουνήσει τη βάρκα."

Ζαν-Πωλ Σαρτρ

  • -1940: Ο γιος του Τζιάκομο Πουτσίνι εγκαινιάζει τη νέα όπερα της Αθήνας στο Θέατρο Ολύμπια της οδού Ακαδημίας. Εναρκτήριο έργο, η όπερα του πατέρα του «Μαντάμ Μπάτερφλαϊ».

    -1950: Αρχίζει το πρώτο Μουντομπάσκετ στο Μπουένος Άιρες. Θα ολοκληρωθεί στις 3 Νοεμβρίου, με νικήτρια την ομάδα της Αργεντινής.

    -1964: Ο γάλλος φιλόσοφος Ζαν Πολ Σαρτρ αρνείται το Νόμπελ Λογοτεχνίας, υποστηρίζοντας ότι θα μειώσει το γόητρο της συγγραφικής του δουλειάς.

    -1988: Ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει από το Λονδίνο, μετά την επέμβαση μπαι-πας, στην οποία υποβλήθηκε στο νοσοκομείο Χέρφιλντ. Καθώς κατεβαίνει από τη σκάλα του αεροπλάνου, με ένα νεύμα του καλεί κοντά του τη Δήμητρα Λιάνη, επισημοποιώντας τη σχέση του.

© 2002-2020 MEDIA2DAY

Managed Cloud by C2