Απίθανες ιδέες για τις αργίες των γιορτών

Οι ωραιότερες βόλτες, οι πιο «περπατημένες» διαδρομές, τα καλύτερα καφεδάκια και όλα όσα θα γεμίσουν τις αργίες των γιορτών όπως τους αρμόζει.
Απίθανες ιδέες για τις αργίες των γιορτών
της Ηρώς Κουνάδη

Ναι ναι, Χριστούγεννα, δωράκια, οικογενειακά τραπέζια, στολισμένη πόλη, Jingle Bells, πάρτι… Κανείς δεν αρνείται την αξία όλων αυτών, αλλά βάζουμε στοίχημα πως θα συμφωνήσετε ότι το σπουδαιότερο, μεγαλύτερο, καλύτερο, πιο εορταστικό πράγμα των γιορτών είναι οι αργίες τους. Και ο έξτρα ελεύθερος χρόνος που μας χαρίζουν απλόχερα για να κάνουμε όλα εκείνα τα πράγματα που θέλουμε αλλά δεν προλαβαίνουμε όλες τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου.

Εκτός, λοιπόν, από τα ρεβεγιόν, τις εξόδους και τις δωρεάν εκδηλώσεις για τις οποίες σας έχουμε κατατοπίσει πλήρως (θέλουμε να ελπίζουμε) ορίστε μερικές ακόμα καλύτερες ιδέες για να εκμεταλλευτείτε τις μέρες των αργιών όπως τους πρέπει.

Πώς είπες ότι το λένε το μπαρ;

Ξέρετε πόσα καινούρια café και μπαράκια ανοίγουν στην Αθήνα κάθε μήνα; Τουλάχιστον πέντε. Κι επειδή ξέρουμε καλά ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να τα προλαβαίνετε όλα, φροντίζουμε συχνά-πυκνά να σας ενημερώνουμε για τις καλύτερες νέες αφίξεις. Το λατρεμένο παιδί όσων ασχολούνται με τα trends της πόλης είναι τους τελευταίους μήνες το Barrett, στο στενάκι της Πρωτογένους στου Ψυρρή, ενώ επτά ακόμα ολόφρεσκες διευθύνσεις σας έχουμε συγκεντρώσει εδώ.

Εξερευνώντας την Αθήνα

Φορέστε άνετα παπούτσια, ντυθείτε ζεστά, πάρτε καφεδάκι και την καλύτερη παρέα –ή την αγαπημένη σας μουσική στα ακουστικά– και βγείτε να περπατήσετε την πόλη που όσοι δεν αγαπάνε είναι όσοι δεν την περπατάνε. Εδώ σας έχουμε συγκεντρώσει πέντε φανταστικές βραδινές διαδρομές ανά την Αθήνα, κι εδώ εννέα ημερήσιες

Πάρτε τα βουνά

Αν δεν είστε φίλος του αστικού τοπίου, ή αν απλά θέλετε να δείτε λίγο πράσινο έτσι για αλλαγή, μην ανησυχείτε, δε χρειάζεται να βγείτε εκτός budget φεύγοντας για πολυήμερη εκδρομή. Η Αθήνα διαθέτει το προνόμιο να βρίσκεται κοντά σε ωραιότατα βουνά, που με τη σειρά τους διατρέχουν άριστα οργανωμένα μονοπάτια, ιδανικά για τις φυσιολατρικές σας βόλτες. Οργανωμένες και μη διαδρομές και αναλυτικές οδηγίες για να περπατήσετε ή να… ποδηλατίσετε στην Πάρνηθα και τον Υμηττό έχουμε εδώ και προτάσεις για μονοήμερες φυσιολατρικές εξορμήσεις στην Πεντέλη εδώ.

Elementary, my dear Watson

Μαζεύετε την παρέα, διαλέγετε σενάριο και κάνετε κράτηση σε ένα από τα πολλά και ενδιαφέροντα δωμάτια μυστηρίου που διαθέτει πλέον η Αθήνα, με σκοπό να λύσετε γρίφους, να εξιχνιάσετε εγκλήματα και/ή να δραπετεύσετε από δωμάτια. Δικό μας αγαπημένο, το πολύ ατμοσφαιρικό –και ολίγον τρομακτικό– Lockhill στο Μεταξουργείο που διαδραματίζεται στην Βικτωριανή Αγγλία. Περισσότερες προτάσεις έχουμε εδώ. Οι τιμές τους κυμαίνονται στα 10€ περίπου το άτομο.

Πάμε για καφέ…

Όχι (ακόμα) σε κάποια παραλία, αλλά στα πιο παραμυθένια, χουχουλιαστά, κουκλίστικα και εορταστικά διακοσμημένα café της πόλης. Τα έχουμε μαζέψει όλα εδώ ενώ εδώ θα βρείτε και όλα εκείνα που έχουν τζάκι για έξτρα δόση θαλπωρής.

Κι αν μας αντέξει η σκηνή…

Περισσότερες από 200 παραστάσεις παίζονται αυτή τη στιγμή που μιλάμε στα θέατρα της πόλης, κι εσείς ακόμα δεν έχετε δει ούτε μία; Ξεκινήστε να διαλέγετε από τα “SOS” που έχουμε συγκεντρώσει εδώ και δείτε αναλυτικά τις υπόλοιπες προτάσεις μας στη στήλη του Θεάτρου του in2life.

Θα χορέψουμε καθόλου;

Αν θα χορέψουμε λέει! Γίνονται γιορτές χωρίς χορό; Τα πάρτι της πόλης, που έχουμε συγκεντρωμένα εδώ έχουν απ’ όλα (και 80s νοσταλγία με Μπίγαλη-Πωλίνα ή Tonis Sfinos και ωραίες σύγχρονες ντούμπσι-ντουμπς μουσικές) ενώ ταυτόχρονα οι μουσικές σκηνές έχουν την τιμητική τους τις γιορτινές τούτες μέρες. Συγκεντρωμένες θα τις βρείτε όλες εδώ.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v