Τα πιο «φρέσκα» μπαράκια της Αθήνας

Επτά ολοκαίνουριες αφίξεις στην Αθήνα ανανεώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη νυχτερινή ζωή του χειμώνα.
Τα πιο «φρέσκα» μπαράκια της Αθήνας
του Γιώργου Κόκουβα

Θεατράλε χώροι με ψαγμένα αποστάγματα. Ντισκοτέκ που επιχειρούν να αναβιώσουν την πιο λαμπερή πλευρά των ‘80s. Νέα μπαρ που μεταμορφώνουν την Τρούμπα στη νέα πιο hot γειτονιά, και pop up bars στο κέντρο που παντρεύουν το ethnic street food με την αυθεντική αθηναϊκή διασκέδαση. Ιδού οι πιο φρέσκες αφίξεις στη νυχτερινή Αθήνα, που θα γίνουν σίγουρα το talk of the town του χειμώνα.

Madama  
Μεραρχίας 9 & Φίλωνος 101, Πειραιάς

Η δυναμική άνοδος της Τρούμπας στον νυχτερινό χάρτη της πόλης συνεχίζεται: Μια… Madama έρχεται να θυμίσει στη γειτονιά του λιμανιού την τέχνη της αποπλάνησης, με έναν χώρο γεμάτο 60s αναφορές, ακριβά υφάσματα, σκούρες πινελιές, γεωμετρικά φωτιστικά, πάγκους που ενώνονται με την μπάρα και αίσθηση… του σαλονιού αλλά και του λιμανιού. Εδώ απολαμβάνουμε κοκτέιλ όπως τα Lolita με βότκα, βανίλια Μαδαγασκάρης και φράουλες, Miss Mulata, με γλυκιές νότες από κακάο και καφέ σε λευκό ρούμι και φρεσκοστυμμένο χυμό lime, και French 77, το δροσιστικό aperitivo με απόσταγμα μαστίχας, prosecco και βρώσιμο ανθό ιβίσκου. Παράλληλα, μας «φιλεύει» ποικιλίες με ισπανικό χαμόν, σαλάτες, κροστίνι, τυριά και φρούτα. Από τα μεσάνυχτα και μετά, οι μουσικές ανεβαίνουν και το πάρτι κρατά ως το πρωί.

Palmitas Pop up Bar  
Ιερά Οδός 7-13, τηλ: 6980303935

Την τάση των pop up bars, των θεματικών στεκιών που ξεφυτρώνουν σε απρόσμενα σημεία και λειτουργούν για λίγους μόνο μήνες, έρχεται να συστήσει στην Αθήνα η ομάδα πίσω από το The Clumsies, το πιο hot café bar του κέντρου. Το Palmitas δανείζεται το όνομά του από την άλλοτε κακόφημη περιοχή του Μεξικό και στήνει μια μεξικάνικη γωνιά στην Ιερά Οδό, στον τέταρτο όροφο ενός πολυχώρου που απολαμβάνει σούπερ θέα προς την Ακρόπολη. Εδώ, για τους επόμενους μήνες, κάθε Παρασκευή και Σάββατο θα «ταξιδεύουμε» στη Λατινική Αμερική (και εκτάκτως, μέσα στις γιορτές, κάποιες καθημερινές), με «εισιτήρια» τα κοκτέιλ από την λίστα με τα αποστάγματα αγαύης, τα mescal και tequila, και το ethnic street food μενού της γνωστής food blogger Madame Ginger και του Αλμπέρτο Σιμμιλίδη. Το «μουσικό χαλί» θα περιλαμβάνει live μουσικές αλλά και DJ sets με λατινοαμερικάνικους ήχους. Στον χώρο θα λειτουργούν και δύο θεματικά δωμάτια «φαβέλας», όπου θα γνωρίσετε τις ιεροτελεστίες του Dark Side Tattoo Society και Barber Rules.

Θα σε κάνω βασίλισσα
Βεροίας 13 και Ιερά Οδός 64, Βοτανικός, τηλ: 2103459299 – 6980486175

Ένα νέο στέκι στην γειτονιά του Βοτανικού υπόσχεται… βασιλική διασκέδαση. Πρόκειται για ένα ψαγμένο wine & whiskey bar με εξαιρετικές ετικέτες κρασιών, ουίσκι και άλλων σκούρων ποτών, από ρούμι και κονιάκ ως αρμανιάκ και μπράντι, συνοδευμένων από γεύσεις ειδικά επιλεγμένες για να αναδεικνύουν τις ιδιότητές τους, διαφορετικές κάθε μέρα. Ο χώρος συνδυάζει την λιτή και κομψή διακόσμηση με την industrial αίσθηση του παλιού βιομηχανικής χρήσης χώρου, ενώ η μουσική κινείται σε soul/funk μονοπάτια.

Cinderella  
Λεβέντη 3, Κολωνάκι, τηλ: 2107222977

Τα ‘80s επιστρέφουν στο Κολωνάκι στην πιο… λαμπερή μορφή τους: Έναν χώρο που φιλοδοξεί να φέρει το παραμύθι στην νυχτερινή διασκέδαση του κέντρου τις ώρες που… οι άμαξες γίνονται κολοκύθες. Η Σταχτοπούτα είναι μια «παλιομοδίτικη» ντισκοτέκ που επιμένει στους ξεσηκωτικούς disco ρυθμούς, στην εξωτική διακόσμηση και στην χρυσόσκονη, στους ασημένιους δίσκους και στις ντισκομπάλες που θα σας τηλεμεταφέρουν στην δεκαετία των πιο απενοχοποιημένων πάρτι. Οι πόρτες ανοίγουν λίγο πριν τα μεσάνυχτα κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο και, όπως αναφέρει η παρουσίαση του μαγαζιού, αν χάσετε το γοβάκι σας… μπορείτε απλώς να χορέψετε ξιπόλητοι.

The Soul
Ηρακλειδών 10, Θησείο, τηλ: 2103450003
Μόλις άνοιξε στον πιο όμορφο πεζόδρομο του Θησείου και φέρνει εξωτικό αέρα στην αυλή του πρώην «Στάβλου» και του «Root Art Space». Το The Soul παντρεύει την ethnic διακόσμηση με την urban αισθητική, ντύνει τα μπαλκονάκια της υπέροχης εσωτερικής αυλής με εξωτικές φυλλωσιές, «ανάβει» το σιντριβάνι στο κέντρο του πλακόστρωτου και απλώνει άνετα τραπέζια με αφράτα μαξιλάρια και πολυθρόνες. Εδώ ξεκινάμε με καφέδες – μεταξύ των οποίων και αποκλειστικά παγκοσμίως χαρμάνια, συνεχίζουμε με γεύσεις ελληνικού και μεξικάνικου street food και κλείνουμε τα βράδια με παλαιωμένα αποστάγματα. Οι μουσικές κινούνται σε funk, soul, αφρικανικά και λάτιν μονοπάτια.

Beluga
2ας Μεραρχίας 8-10, Πειραιάς, τηλ: 2104116505

Τι σας λέγαμε για την Τρούμπα; Η γειτονιά του λιμανιού συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις νέες αφίξεις της, και το Beluga είναι άλλη μία από αυτές. Σε ένα σκηνικό γεμάτο από έργα τέχνης (75 γλυπτά και άλλου είδους κομψοτεχνήματα κοσμούν τον χώρο), διαδραστικές πινελιές και ολόκληρη… έκθεση αρχαιοτήτων που απλώνεται κάτω από τις τζαμαρίες στα πόδια μας, το νέο «party restoBar», όπως αυτοσυστήνεται, έχει κάτι για όλες τις ώρες. Ανοίγει τις πόρτες του από νωρίς για ποιοτικό καφέ, συνεχίζει με ωραίες γεύσεις από την ελληνική και τη διεθνή κουζίνα, ετοιμάζει καλοφτιαγμένα κοκτέιλ και τη νύχτα μεταμορφώνεται σε μια μεγάλη αίθουσα για swing και Charleston parties.

Desert Rose  
Αρτέμιδος 1, πλατεία Εσπερίδων, Γλυφάδα, τηλ: 2108943901

Ερωτισμός, μυσταγωγία, ναργιλέδες, εθιστικά κοκτέιλ, θεματικά πάρτι και διασκέδαση με όλο το φάσμα της μουσικής. Αυτά είναι τα συστατικά με τα οποία… μαγειρεύει την επάνοδο της disco κουλτούρας άλλη μια φρέσκια άφιξη, αυτή τη φορά στον χώρο του Mercedes Club στη Γλυφάδα. Η Desert Rose DiscoTech χωρίζεται σε δύο χώρους, το Party Restaurant όπου μπορείτε να δοκιμάσετε ιδιαίτερες γεύσεις, και την Discotech, όπου διοργανώνονται τρία εβδομαδιαία θεματικά πάρτι: Κάθε Σάββατο χορεύουμε στους nudisco, deep και tech ήχους του Vibe your love party με τον Alceen, κάθε Κυριακή (και μάλιστα από το μεσημέρι) απολαμβάνουμε τον Λάμπη Λιβιεράτο σε live party με τον DJ Gigli στο πλευρό του, ενώ από τις 18 Δεκεμβρίου ξεκινούν και οι Don’t tell my ma Παρασκευές με hip hop, trap και RnB DJ sets από τον Young και τον MC Tray.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v