Το πρόγραμμα των μουσικών σκηνών για τον χειμώνα

Αγαπημένες μελωδίες, stand up comedy, νέοι και παλιοί καλλιτέχνες κι ένα κρασάκι ανά χείρας. Ο χειμώνας στις μουσικές σκηνές της Αθήνας θα είναι ωραίος.
Το πρόγραμμα των μουσικών σκηνών για τον χειμώνα

του Νικόλα Γεωργιακώδη

Έντεχνες αφίξεις, λαϊκά και ρεμπέτικα, νέοι χώροι με προοπτική, αγαπημένες μελωδίες, κέφι και γέλιο. Απ’ όλα έχουν φέτος οι μουσικές σκηνές της Αθήνας κι εμείς ρίχνουμε μια συνοπτική ματιά στις μέχρι τώρα αναγγελίες τους οι οποίες φαντάζουν πολλά υποσχόμενες.

Πάμε λοιπόν.

Παραδοσιακά πενθήμερος, ο Σταυρός του Νότου φιλοξενεί πληθώρα καλλιτεχνών τον χειμώνα στις τρεις υπό-σκηνές του. Η Παυλίνα Βουλγαράκη (Τετάρτες), ο Λεωνίδας Μπαλάφας (Πέμπτες), ο Απόστολος Ρίζος (Σάββατο), Χρήστος Νινιός και Πάνος Παπαϊωάννου (Κυριακές) και η Μαρία Παπαγεωργίου (Δευτέρες) φιλοξενούνται στο Club, ενώ ο Πάνος Κατσιμίχας και τα Κίτρινα Ποδήλατα (Παρασκευές), Μίλτος Πασχαλίδης (Σάββατο), Στέλιος Βαμβακάρης και Σωκράτης Μάλαμας (Δευτέρες) ανεβαίνουν στην Κεντρική Σκηνή. Τέλος, ο Χριστόφορος Ζαραλίκος εμφανίζεται τις Παρασκευές και η Πέννυ Μπαλτατζή τα Σάββατα του Νοεμβρίου στο Plus, ενώ οι House Band φιλοξενούνται κάθε Σάββατο στο Live Stages.

Σημειώστε ότι από τον Ιανουάριο του 2016, ο Σωκράτης Μάλαμας επιστρέφει για μια σειρά νέων εμφανίσεων στην Κεντρική Σκηνή, κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Περισσότερα εδώ.

Το Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ξεκινάει το φετινό χειμωνιάτικο ταξίδι του στον κόσμο της μουσικής με την «Μικρή Βαλίτσα» του Αλκίνοου Ιωαννίδη (Παρασκευή και Σάββατο στην Κεντρική Σκηνή), τον Γιάννη Κούτρα με τον Γιώργο Μεράντζα (Σάββατα στο Up Stage), και τον Χρήστο Τσιαμούλη με τη Σοφία Παπάζογλου και την «Μικρή Βαλίτσα» τους (Παρασκευές στο Up Stage). Τον Δεκέμβριο, την Κεντρική Σκηνή αναλαμβάνει η Γιώτα Νέγκα με τον Θέμη Καραμουρατίδη, ενώ ο Γιάννης Κούτρας συνεχίζει τα Σάββατα στο Up Stage, στο οποίο προστίθενται ο Γεράσιμος Ανδρεάτος μαζί με τον Σταμάτη Χατζηευσταθίου και την Ευτυχία Μήτριτσα (Πέμπτες). Τέλος, τα κρύα Παρασκευοσάββατα του Δεκέμβρη μουσική ζεστασιά θα μας κρατά ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας με τον Γιάννη Κότσιρα (από 18 Δεκεμβρίου).

Το πειραιώτικο Passport άρτι αφιχθέν στον Κεραμεικό, διαθέτει κι αυτό πλούσιο πρόγραμμα για φέτος. Ποδαρικό στον νέο του χώρο θα κάνει η Μαρίζα Ρίζου, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κωνσταντίνου Ασπιώτη, με την «Μπελ Επόκ» της, στις 21 και 28 Νοεμβρίου και στις 5 και 12 Δεκεμβρίου. Στους δύο μεγάλους του χώρους, 1200 και 1600 θέσεων, αναμένεται να φιλοξενηθούν τη νέα σεζόν ελληνικά και ξένα ονόματα, ενώ η ταράτσα του όταν με το καλό έρθουν ηλιόλουστες ημέρες θα μετατραπεί σε θερινό σινεμά.

Στο Άλικο στου Ψυρρή, ο Haig Yazdjian προσκαλεί τον Βαγγέλη Καρίπη και τους Kryftó Trio (Αλέξανδρος Καψοκαβάδης, Γιώργος Κοντογιάννης, Δημήτρης Βαρελόπουλος) σε μια μουσική συνομιλία γεμάτη εκπλήξεις (21/11), ενώ η ορχήστρα Smyrna δίνει αμιγώς γυναικείο συναίσθημα σε παραδοσιακές μελωδίες (22/11). Τις Τετάρτες ο χώρος γεμίζει με μουσικές από την Ελλάδα, την Κρήτη και τη Μεσόγειο με τη Ζωή Βεργάκη (φωνή), Μιχάλη Νικόπουλο (λάουτο) και Δημήτρη Κουκουλιτάκη (κιθάρα). Το Σάββατο 28 Νοεμβρίου οι dRom υποδέχονται το χειμώνα με μουσικές και τραγούδια των Βαλκανίων. Τον Δεκέμβριο, ο Παύλος Καρποδίνης μαζί με τους ΑΡΑΘΕΛ παρουσιάζει ένα πρόγραμμα με έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια, μαζί με καινούργια από την τελευταία δισκογραφική δουλειά τους (3/12). 

Στον Ρυθμό θα υπάρχει εναλλασσόμενο πρόγραμμα, με τους Χαϊνηδες (Σάββατο 21/11), Αφροδίτη Μάνου (27/11), Δημήτρη Ζερβουδάκη (28/11 και 5/12), Μαριώ με Λάμπρο Καρελά (11/12), Φίλιππο Πλιάτσικα (12, 19 και 26/12) και Ελένη Δήμου, η οποία μάλιστα θα εμφανιστεί στα δύο εορταστικά ρεβεγιόν στις 24 και 31 Δεκεμβρίου.

Στο Άνοδος στην Πειραιώς, τη φετινή σεζόν φιλοξενούνται για ακόμα μια χρονιά οι Άγαμοι Θύται με καλεσμένους τους Σπύρο Παπαδόπουλο και Κώστα Μακεδόνα, οι οποίοι κάνουν πρεμιέρα την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου και κάθε Παρασκευή και Σάββατο. Εκτός κάδρου «καβάλα στην πένα της», όπως αναφέρει το δελτίο, θα βρίσκεται η Δήμητρα Παπαδοπούλου, η οποία κρατά τα ηνία των κειμένων, ενώ στην εμπροσθοφυλακή βρίσκονται όπως πάντα ο Δημήτρης Σταρόβας, ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, ο Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Γιώργος Χατζής και η Ρούλα Μανισάνου. Selfie, ο τίτλος των εμφανίσεών τους.

Φρέσκια άφιξη στην Πατησίων, το Ilion Plus έκανε προ ολίγων ημερών πρεμιέρα με Χειμερινούς Κολυμβητές, και συνεχίζει με Three Holy Strangers, Θάνο Μικρούτσικο (21 & 28/11, 5 και 12/12) παρέα με την Ρίτα Αντωνοπούλου, Γιώργο Κοντραφούρη σε τζαζ μονοπάτια (25/11), Another Tale Quartet (26/11), Μάνο Πυροβολάκη (27/11 και 4/12) και Stand Up Comedi (29/11) με τους Μιχάλη Μαθιουδάκη, Θωμά Σάμπρα, Χρύσα Κοτσαρίνη. Τον Δεκέμβρη στον νέο χώρο θα δούμε Yiannis Kassetas Trio (9/12), Μπάμπη Παπαδόπουλο (10/12), Υπόγεια Ρεύματα (11/12), Χατζηφραγκέτα (18/12), Xylouris White (19/12) και πολλούς ακόμα (Σωτήρη Καλυβάτση, Βασίλη Σκουλά, Χρήστο Παπαδόπουλο κ.α.). 

Νέο χώρο όμως έχουμε και στα βόρεια προάστια, με το Loft nice n easy, να ανοίγει τις πύλες του στο κοινό και να φιλοξενεί τη Λία Βίσση (20,21,27,28/11) σε ένα μουσικό ταξίδι στις εποχές της ελαφράς μουσικής, την Ηρώ και τον Αδάμ Τσαρούχη να χτυπούν «Κατευθείαν Καρδιά» (4 και 5/12) και τον Βαγγέλη Γερμανό σε μια «Ατελείωτη Παρτίδα» (11,12/12). 

Στο «Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο» Athenaeum, θα απολαύσουμε τους Τακίμ (από 25/11 και κάθε Τετάρτη στο «Κελλάρι»), το μουσικό σχήμα Εκτός Τροχιάς (21/11) και τους Lyre and Rhapsody με… νταούλια και αρχαιοελληνικές λύρες επί σκηνής (22/11). http://www.athenaeum.com.gr/el/cellar/

Στο Χαμάμ στα Πετράλωνα, το πρόγραμμα επιμένει σε μονοπάτια λαϊκά κι αγαπημένα με τους Καίτη Κουλλιά και Βικτωρία Ταγκούλη κάθε Παρασκευή και Αφεντούλα Ραζέλη και Φίλιππο Πλακιά κάθε Σάββατο. 

Και μη ξεχνάτε, μπορείτε να απολαύσετε εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές αγαπημένων καλλιτεχνών, εντελώς δωρεάν, δηλώνοντας συμμετοχή στους Διαγωνισμούς μας! l

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v