Χουχουλιαστά καφέ για τα Χριστούγεννα

Απολαμβάνουμε αχνιστό καφεδάκι, σπιτικά γλυκά και άφθονο… Christmas Spirit σε αγαπημένες διευθύνσεις εντός και εκτός Αθήνας.
Χουχουλιαστά καφέ για τα Χριστούγεννα
του Νικόλα Γεωργιακώδη

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ο υδράργυρος πέφτει και οτιδήποτε ζεστό και cosy γίνεται… ανάρπαστο. Όταν μάλιστα αυτό το «χουχούλιασμα» περιλαμβάνει αχνιστό καφεδάκι και κολασμένες γλυκές απολαύσεις, τότε το πράγμα αποκτά ενδιαφέρον.

Ντυμένα με το πιο γιορτινό τους φόρεμα, αγαπημένα καφέ εντός και εκτός Αθηνών μας προσκαλούν στον όμορφο χώρο τους για λαχταριστά ροφήματα και νόστιμο τσιμπολόγημα.

Cap Cap 

Το – ούτως η άλλως – παραμυθένιο καφέ στο Αιγάλεω ντύνεται όλες τις ημέρες του χρόνου σε χρώματα βγαλμένα από τα πιο όμορφά μας όνειρα. Η περίοδος των Χριστουγέννων λοιπόν, είναι μια ακόμα αφορμή για να γεμίσει τον χώρο με γιρλάντες, λαμπιόνια και «παράξενα» χριστουγεννιάτικα δέντρα και να μας σερβίρει ένα σωρό λαχταριστά εορταστικά γλυκά και ροφήματα: Caramel Christmas Cookie, Christmas choco cake, Santa Baby muffin και Santa Bueno είναι μερικές μόνο από τις γλυκές γεύσεις που θα δοκιμάσουμε εδώ.

Petit Fleur

Γκι, ου και χαρωποί Άγιοι Βασίληδες κάνουν σιγά σιγά έντονη την παρουσία τους στο ατμοσφαιρικό καφέ-μπιστρό της Κηφισιάς (και όχι μόνο – δείτε εδώ τις άλλες διευθύνσεις), το οποίο μας καλεί για χουχούλιασμα στον – άκαπνο- εσωτερικό του χώρο συντροφιά με ένα μεγάλο φλιτζάνι εκλεκτής, ζεστής, μυρωδάτης σοκολάτας με μπράντι και ένα σωρό ακόμα εκλεκτών γεύσεων για κάθε… ουρανίσκο.

Ciccus 

Tα φαναράκια φωτίζουν ατμοσφαιρικά την μπάρα, οι χριστουγεννιάτικες μπάλες αιωρούνται πάνω από τις άνετες μαξιλάρες και από το μπαλκόνι και τα παράθυρα η Ακρόπολη μας… χαιρετά. Βρισκόμαστε στην εσωτερική αυλή του Ciccus, του ατμοσφαιρικό καφέ της Ανδριανού, το οποίο σερβίρει πλην αχνιστού καφέ και νοστιμότατες γεύσεις για να το συνοδεύσουμε, όπως σουφλέ σοκολάτας με γέμιση καραμέλας, λαχταριστή σοκολατόπιτα και τιραμισού.

Starbucks

H αλυσίδα καφέ που έκανε… cool και λίγο πιο χίπστερ το δημοφιλές ρόφημα, ντύνει τα καταστήματά της σε τόνους γιορτινούς και ενισχύει το «μενού» με επίσης εορταστικά ροφήματα. Επιλέγουμε το κατάστημα της Κηφισιάς, σε μια πανέμορφη πέτρινη μονοκατοικία με cosy εσωτερικό επενδυμένο με ξύλο, άνετες πολυθρόνες και ένα ωραιότατο μπαλκονάκι, για να απολαύσουμε ένα καυτό Toffee Nut Latte με άρωμα βουτύρου, σαντιγί, γάλα και τριμμένη καραμέλα.

Παλιάτσος  

Το πιο cozy all day στέκι των βορείων προαστίων έχει κάτι για όλες τις ώρες: Καφέ από τις 9 το πρωί, διαλεχτές ετικέτες κρασιού από το μεσημέρι, κοκτέιλ και ωραία DJ set το βράδυ, με ενδιαφέρουσες θεματικές βραδιές, από black music και latino party μέχρι μουσικές της Νέας Ορλεάνης. Αυτήν την περίοδο ντύνεται χριστουγεννιάτικα και μας καλεί να αράξουμε στους καναπέδες του για λαχταριστό καφεδάκι και βουτήματα, πλάι στο τζάκι.

Safe House  

Ό,τι πιο κοντινό σε αίσθηση ορεινού καταφυγίου, το Safe House βρίσκεται μέσα στη φύση της περιοχής του Διόνυσου, και διαθέτει ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά τρία τζάκια, πλαισιωμένα από ξύλινους πάγκους, τραπεζάκια και άνετες πολυθρόνες, σε έναν χώρο που κυριαρχεί η πέτρα και το ξύλο. Σκηνικό ιδανικό εν ολίγοις για να βουτήξουμε τα χείλη μας σε μια κούπα αχνιστό καφέ και – αν πεινάσουμε – να δοκιμάσουμε τις νοστιμιές του εκλεκτού μενού το οποίο περιλαμβάνει σαλάτες, σπιτικές σούπες και φρέσκες μακαρονάδες.

Μπείτε στη συζήτηση

σχόλια

v